Depunere de flori la memorialul sovietic din Buzău

La Buzău a fost adus omagiu ostașilor sovietici

232
(reînnoit 19:13 04.05.2018)
Evenimentul a fost pregătit cu atenţie, sub coordonarea primarului oraşului. Află ce oficialităţi de prim rang au participat.

BUCUREŞTI, 4 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. Astăzi, angajaţi ai Ambasadei Rusiei în România, Kasabov Igor şi Moiseikina Daria au participat la o ceremonie de depunere a coroanelor de flori la memorialul militar rus/sovietic de la Buzău. Este vorba despre cea de-a 73-a aniversări a Victoriei în Al Doilea Război Mondial.

Acest eveniment a fost organizat de administraţia oraşului Buzău, iar la ceremonie au luat parte Adjunctul Ataşatului Militar, Primarul oraşului, reprezentanţi ai garnizoanei militare şi Preşedintele Camerei de Cooperare Economică şi Culturală pentru România şi Rusia, informează Ambasada Rusiei în România, pe pagina de Facebook.

Este vorba despre reprezentanţi ai Diviziei 2 Infanterie Getica.

La eveniment au mai luat parte primarul comunei Racoviţeni, reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale şi public.

Mormântul militarului rus/sovietic din oraşul Buzău se află în apropierea Cimitirului Eroilor din municipiul Buzău. În parcela cimitirului militar rus/sovietic se află un obelisc cu stea, 10 morminte comune şi 18 individuale în care sunt înhumaţi 392 militari sovietici.

În acest an, Cimitirul Eroilor a intrat în lucrări de reabilitare prin mijloacele administraţiei locale.

232
Tagurile:
Ambasada Federației Ruse la București, Cimitirul Eroilor, ostași, coroana, Memorial, Cel de-al doilea război mondial, Moiseikina Daria, Kasabov Igor, URSS, Buzău, România
Тема:
Relațiile româno-ruse (228)
Tematic
La Brașov a fost intonat imnul Rusiei
Aproximativ 160 de lucrători sezonieri români pe Aeroportul din Hahn, Germania

Iunie 2020: reguli stricte în avion și aeroport. Ce trebuie facem

346
(reînnoit 13:36 31.05.2020)
Românii care doresc să plece cu avionul spre destinațiile preferate mai au de așteptat două săptămâni până vor putea face asta, însă trebuie să știe că vor avea de respectat câteva reguli.

BUCUREȘTI, 31 mai – Sputnik, Georgiana Arsene.  Călătoria cu avionul nu va mai fi ca înainte de începerea pandemiei de COVID-19. Și aceasta pentru că regulile s-au schimbat, iar pasagerii trebuie să le cunoască pentru a nu avea probleme.

Astfel, înainte de a pleca spre aeroport, trebuie să vă asigurați că starea dumneavoastră de sănătate este una bună. Deci, dacă aveți febră, tușiți, respirați cu greutate, rămâneți acasă pentru siguranța personală și a celorlalți pasageri.

Ca să descurajeze prezentarea la aeroport în asemenea situații, companiile aeriene au fost sfătuite să ofere pasagerilor o facilitate specială.

În momentul în care veți face check-in-ul online, dar nu mai devreme de 24 ore înainte de zbor, vi se poate cere să completați și o Declarație de sănătate.

Prin aceasta, pasagerii acceptă să anunțe reprezentanții companiei și să nu se prezentați la aeroport în caz că sunteți în una din cele 4 situații: au fost diagnosticați cu COVID 19 oricând în ultimele 14 zile înainte de data zborului, au avut simptome care indică o posibilă infectare cu coronavirus, febră, tuse, dificultăți de respirație, pierderea mirosului, în ultimele 8 zile dinaintea zborului, au avut un contact apropiat - distanță mai mică de 1.5 metri, mai mult de 15 minute - în ultimele 14 zile cu o persoană diagnosticată cu COVID 19 sau li s-a cerut, de autorități să rămână în carantină pe o perioadă care include data zborului.

Sosirea la aeroport se va face la ora recomandată, adică nici mai devreme și, evident, nici mai târziu.

Doar pasagerii care au bilet pot pătrunde în aeroport, iar însoțitorii sunt permiși numai pentru cei care au nevoie de susținere.

Distanța pe care trebuie să o păstreze pasagerii față de ceilalți călători este de 1,5 metri. Aceștia sunt sfătuiți să se spele cât mai des pe mâini, să strănute în pliul cotului, să evite să atingă uprafețele.

Se recomandă evitarea folosirii și atingerii spațiilor comune, cum ar fi toalete, balustrade, scări rulante, mese de servire, informează antena3.ro.

Pe toată durata călătoriei este obligatorie purtarea măștii, care trebuie schimbată la un interval de 3-4 ore. Aceasta va fi înlăturată doar la filtrul de securitate și controlul de vamă.

Este important ca pasagerii să accepte să li se verifice temperatura. Prin această măsură, se dorește identificarea pasagerilor cu temperatura corporală mai mare de 38 grade Celsius. Dacă un pasager este în această situație, va trebui să urmeze procedurile solicitate de autorități. Vor fi amenajate la aeroporturi niște separeuri unde va continua investigația medicală făcută pe persoane de specialitate. Îmbarcarea poate fi refuzată dacă pasagerii nu acceptă măsurile impuse.

Pentru bagaje, acolo unde există, trebuie folosit punctul de lăsat bagaje fără operator. Se recomandă cât mai puține bagaje de mână

La urcarea în avion, echipajul de bord va distribui șervețele dezinfectante. După fiecare cursă, scaunele, toaletele, compartimentele de bagaje, adică tot ceea ce ar putea atinge pasagerii trebuie dezinfectat riguros.

Mâncarea va fi limitată la bord, adică va mai există doar pe cursele lungi. Va fi sigilată, la fel și băuturile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

346
Tagurile:
reguli, Aeroport, Avion
Tematic
Un avion plin de pasageri - pe punctul de a fi doborât - Video
Avion cu 172 de pasageri la bord - în pericol la loviturile israeliene asupra Damascului
Incident în aeroportul Otopeni – sute de pasageri afectați

Загрузка...
Люди

Relaxarea restricțiilor: ce se poate face de mâine, 1 iunie 2020

167
(reînnoit 13:35 31.05.2020)
Românii au motive de bucurie o dată cu prima zi a verii, ca urmare a deciziilor autorităților de relaxare și a restricțiilor care au fost impuse la începutul epidemiei de COVID-19 în România în martie.

BUCUREȘTI, 31 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Prima zi a verii vine cu relaxare. Așa se poate sintetiza decizia autorităților care au decis să relaxeze măsurile impuse la începutul pandemiei de COVID-19 ce a debutat în România în prima jumătate a lunii martie.

Astfel, începând cu data de 1 iunie 2020, conform HG 434/2020 pentru modificarea și completarea Anexei nr. 3 la HG 394/2020 privind declararea stării de alertă, este permisă organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive în aer liber, fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

De asemenea, organizarea şi desfăşurarea în bazine acoperite sau aflate în aer liber, a activităţilor de pregătire fizică a sportivilor profesionişti şi a competiţiilor sportive, fără participarea spectatorilor, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară;

Sportivii profesioniști vor putea desfășura activităţi de pregătire fizică în spaţii închise, cu respectarea regulilor de distanţare între participanţi.

Vom putea merge din nou la spectacole. Și aceasta pentru că se permite organizarea şi desfăşurarea spectacolelor, concertelor, altor evenimente culturale în aer liber, precum şi a festivalurilor publice şi private, cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune aflate la distanţă de minimum 2 metri, unul faţă de celălalt, purtarea măştii de protecţie şi respectarea măsurilor de protecţie.

Românii vor putea din nou să prepare, să comercializeze și să consume produse alimentare, precum şi băuturi alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 4 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite.

De mâine vom putea merge la plajă, doar cu asigurarea obligatorie de şezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între şezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite, notează dcbusines.ro.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

167
Tagurile:
Relaxare, Restricții
Tematic
Protestatari #rezist, relaxare pe plaja milionarilor din România
Premierul Franței: există riscul unui al doilea val de infecții după relaxare
Măsuri de relaxare în Spania și Franța
Spania, relaxare restricţii: ce se întâmplă de la 1 iunie cu 70% din populaţia spaniolă
Italia: cum arată prima zi de relaxare a măsurilor restrictive

Загрузка...

Important: Ce categorii de cetățeni au acces în Franța până în data de 10 iulie

0
(reînnoit 18:40 31.05.2020)
Autoritățile franceze au extins numărul categoriile de cetățeni care pot intra în Franța până la sfârșitul stării de urgență sanitară, care expiră în data de 10 iulie 2020.

CHIȘINĂU, 31 mai, Sergiu Praporșcic - Sputnik. Ambasada Republicii Moldova la Paris informează care sunt noile ale autorităților franceze cu privire la accesul cetățenilor străini pe teritoriul Franței până la sfârșitul stării de urgență sanitară, care expiră în data de 10 iulie 2020.

Potrivit comunicatului de presă al Ambasadei, autoritățile franceze au extins numărul categoriilor de cetățeni care pot intra în Franța în această perioadă.

Astfel, următoarele categorii vor avea acces pe teritoriul Franței:

 • cetățeni străini care au reședința permanentă în Franța, viză de lungă ședere sau permis de ședere;
 • cetățenii străini care tranzitează Franța spre țara de origine/reședință;
 • lucrătorii transfrontalieri care locuiesc în statele vecine (Germania, Italia, Spania, Elveția, Belgia, etc) și lucrează în Franța;
 • transportatori de marfă și personalul aeronavelor care efectuează curse aeriene;
 • persoane care activează în domeniul sănătății și sosesc în cadrul luptei împotriva pandemiei de Covid-19.
 • cetățenii străini care fac dovada unui motiv familial imperios: în cazul cuplurilor separate, pentru continuarea școlarizării, îngrijirea copiilor, vizitarea părinților aflați în îngrijire.

De asemenea, lucrătorii agricoli sezonieri și lucrătorii detașați pot intra în Franța în următoarele condiții:

 

 • să fie cetățeni ai unui stat membru UE sau din Andorra, Marea Britanie, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, Elveția, ori cetățeni din țări terțe cu reședința principală în unul dintre aceste state.
  O femeie se plimbă pe plaja Bai Chay din Ha Long, Vietnam. 16 mai 2020
  © AFP 2020 / Manan Vatsyayana
 • lucrătorii agricoli sezonieri trebuie să prezinte un contract de muncă încheiat cu o întreprindere sau o fermă agricolă cu sediul în Franța sau o declarație prealabilă angajării, o confirmare de primire care conține numărul de ordine al Titlului Ocupare Simplificat Agricol (TESA simplificat) ori al Titlului Ocupare Serviciu Agricol (TESA+). De asemenea, trebuie să prezinte formularele Attestation employeur de saisonnier agricole (completat de angajator) și documentul justificativ internațional (care include declarația pe proprie răspundere cu privire la absența simptomelor Covid-19. Justificativul de deplasare internațională este disponibil pe pagina web: https://bit.ly/3d43vzP
 • pentru lucrătorii detașați - înainte de sosirea în Franța, angajatorul trebuie să transmită la adresa 📧detaches@interieur.gouv.fr confirmarea primirii declarației prealabile a detașării și toate documentele care atestă caracterul urgent al misiunii.
 • la intrarea în Franța, lucrătorii detașați trebuie să prezinte documentul justificativ internațional (care include declarația pe proprie răspundere cu privire la absența simptomelor Covid-19), disponibil în franceză/engleză pe pagina web: https://bit.ly/3d43vzP.

Informații detaliate privind măsurile care urmează să fie asigurate de angajator (transport, cazare, organizarea muncii, furnizarea de echipamente de protecție) pentru protejarea lucrătorilor sezonieri sunt disponibile pe pagina Ministerului francez al Muncii: https://bit.ly/2B8uo7G.

Prin urmare, recomandăm lucrătorilor/angajatorilor să se informeze din timp, înaintea deplasării, cu privire la condițiile care trebuie îndeplinite pentru ca accesul în Franța să fie permis.

Cu privire la măsurile sanitare în vigoare, ambasada Republicii Moldova în Franța avertizează că orice persoană care sosește în Franța poate fi plasată în carantină/izolare pentru 14 zile prin dispoziția autorităților locale (prefect), dacă acestea consideră că există un risc pentru sănătatea publică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Franța
Tematic
Iohannis, acuzat că a cerut bani pentru Germania și Franța! ”E culmea servilismului!”
Cifrele crizei: cât de tare au fost afectate economic Franța și Spania de coronavirus
Franța critică Italia pentru planul unilateral de redeschidere a granițelor pentru turiști
Medic francez: când poate anunța Franța sfârșitul epidemiei
Șefii Legislativelor din Franța și Germania cer redeschiderea granițelor în Europa
Franța: numărul deceselor din cauza coronavirusului, în scădere

Загрузка...