Plajă

Adevărul despre "mega-dezmăţul" de 1 Mai, pe Litoral: vei rămâne perplex

534
(reînnoit 10:27 03.05.2018)
Într-adevăr s-a cheltuit mult, dar nu a fost vândută nicio sticlă de şampanie cu 100.000 de euro, iar numărul de turişti pare "umflat" de autorităţi.

BUCUREȘTI, 3 mai — Sputnik, Daniel George Nistor. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a pus câte un om la casă în cele mai mari 16 cluburi din Mamaia, în cea mai puternică acţiune pe care a realizat-o până acum pe Litoral cu ocazia vacanţei de 1 Mai.

Sumele fiscalizate declarate au fost de 17,3 milioane de lei, afirmă surse oficiale citate de ZF.ro.

În cele mai mari trei cluburi dintre acestea, încasările au fost de 14,3 milioane de lei, iar în cel mai mare dintre cluburi numai duminică, 29 aprilie, au fost încasări de 1,28 milioane de lei.

În acţiunea de control de anul trecut, sumele declarate în vacanţa de 1 Mai la trei cluburi monitorizate au fost de 1,2 milioane de lei. În 2016 au fost şapte cluburi monitorizate cu sume fiscalizate totale de 441.000 de lei, iar în 2015 au fost nouă cluburi monitorizate, cu sume fiscalizate de 1,47 milioane de lei.

Conform surselor citate, cea mai scumpă sticlă de şampanie despre care mass-media a scris că s-ar fi vândut într-unul din cluburi cu 100.000 de euro ar fi fost de fapt o acţiune de marketing.

Câţi turişti au fost la mare de 1 Mai? Cifrele avansate de autorităţi par umflate.

Pe Litoral au ajuns peste 77.000 de turiști doar în ziua de 29 aprilie, potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Poliție Județean Constanța şi citat de info-sud-est.ro.

Cifrele înaintate de Poliție au stârnit mirare, atât printre jurnalişti cât şi la organizaţiile patronale. Conform datelor furnizate de Ministerul Turismului, numărul total al locurilor de cazare acreditate pe tot litoralul românesc este de aproximativ 90.000.

Spre exemplu, Poliția Constanța a raportat o cifră de 17.600 de turiști cazați în Vama Veche, acolo unde numărul de locuri de cazare acreditate de Ministerul Turismului este de doar 2.700.

"Poliția din fiecare stațiune ne raportează numărul de turiști prin email. Ei primesc informațiile de la unitățile de cazare. Această cifră, de 77.000 de turiști, este cu aproximație, noi nu vom ști niciodată câți sunt de fapt. Mai sunt și alți turiști care se cazează în unități private la care noi nu avem acces", a declarat Cristina Vasile, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

Specialiştii din turism se arată neîncrezători în aceste statistici, ba chiar pronunţă o cifră pe jumătate mai mică faţă de cea declarată de Poliţie.

"Este o cifră care ar suna foarte bine pentru operatorii din turism dacă ar fi reală. Nu are niciun sens să ne batem în cifre, noi ne-am dori să fie chiar mai mult, dar calculând pe structurile clasificate și extrapolând chiar și la structurile neclasificate, de tipul marilor operatori online care vând cazare neclasificată, dar discutând și cu membrii Federației Patronatelor din Turismul Românesc, noi am comunicat că estimăm aproximativ 40.000 de turiști", a spus Anca Pavel-Nedea, directorul executiv al Organizației Patronale Mamaia-Constanța.

534
 термосканер

Coronavirus România, 4 august: 55.241 (+1.232) de persoane infectate, 2.480 (+48) decese

37
(reînnoit 13:12 04.08.2020)
Grupul de Comunicare Strategică informează că, în ultimele 24 de ore, 1.232 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus şi alte 48 au murit, numărul total al deceselor ajungând la 2.480. Care este situaţia pe fiecare judeţ..

Știre în curs de actualizare

37
Tagurile:
România, COVID-19
Tematic
Mircea Badea face praf autoritățile: iată cum NU au reacționat într-un caz REAL de COVID
OMS a anunțat care este țara care poate fi model de luptă împotriva COVID-19
Voluntarii care au testat vaccinul împotriva COVID-19 au fost supuși examenului final
Primul medic și director de spital COVID care intră în campanie! PSD îl vrea PRIMAR!
COVID-19: Mecanism neașteptat al coronavirusului, explicat de oamenii de știință

Загрузка...
Cătușe și bancnote

Important director de instituție de stat, reținut pentru mită COLOSALĂ!

84
”Banii primiți drept mită ar fi fost justificați cu facturi fiscale emise de cele două firme controlate de apropiatul inculpatului, reprezentând contravaloarea unor lucrări și servicii care în realitate nu au fost executate”.

BUCUREȘTI, 4 aug – Sputnik. Acum puțin timp, Direcția Națională Anticorupție a anunțat că procurorii de la Serviciul teritorial Bacău au reținut și dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 3 august 2020, a lui Sandu Victor, director general al Administrației Naționale “Apele Române”, și a unui om de afaceri.

Este vorba de infracțiunea de luare de mită, respectiv dare de mită – iar suma este colosală: 1 milion de euro, aflăm dintr-un Comunicat al DNA.

Iată datele prezentate de procurorii DNA: ”În calitate de director general al A.N. “Apele Române”, în perioada 17 mai 2017 – 6 mai 2019, inculpatul Sandu Victor ar fi pretins sume de bani și ar fi primit, de la un om de afaceri, coinculpat, suma totală de 4.830.464 lei, reprezentând mită în schimbul alocării de fonduri necesare executării unor contracte încheiate de societatea comercială administrată în fapt de omul de afaceri cu A.N. “Apele Române””.

”Banii ar fi fost virați de societatea omului de afaceri în conturile a două firme controlate de un apropiat al directorului general”, spune DNA. ”Concret, banii ar fi fost pretinși și primiți de inculpatul Sandu Victor în legătură cu atribuțiile sale de serviciu referitoare la alocarea de fonduri pentru executarea unor contracte având ca obiect amenajarea unor râuri ori înlăturarea efectelor calamităților produse pe râuri din județul Bihor”.

Metoda de lucru descrisă de DNA era simplă: banii primiți drept mită ar fi fost justificați cu ”facturi fiscale emise de cele două firme controlate de apropiatul inculpatului Sandu Victor, reprezentând contravaloarea unor lucrări și servicii care în realitate nu au fost executate„.

În aceste condiții, inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, iar azi, 4 august 2020, ”inculpatul SANDU VICTOR și coinculpatul om de afaceri sunt prezentați Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”.

De asemenea, ”s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, cu începere de la data de 3 august 2020, față de două persoane, administratori ai unor societăți comerciale, pentru infracțiunea de complicitate la luare, respectiv complicitate dare de mită”, transmite DNA, care precizează că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, care ”nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

Administrația Națională ”Apele Române” administrează bunurile din domeniul public al statului şi infrastructura Sistemului Naţional de Gospodărire a Apelor formată din lacuri de acumulare, diguri de apărare împotriva inundaţiilor, canale, derivaţii interbazinale, prize de apă şi alte lucrări specifice, precum şi infrastructura sistemelor naţionale de veghe hidrologică, hidrogeologică şi de monitorizare a calităţii resurselor de apă aflate în patrimoniul său, în scopul cunoaşterii şi a gestionării unitare pe ansamblul ţării, a resurselor de apă de suprafaţă şi subterane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

84
Tagurile:
Mită
Tematic
Se anunță un scandal monstru: dr. Streinu Cercel, cercetat în dosar greu al DNA
Scandal uriaș la Ministerul Educației: a fost sezizat DNA-ul!
Gabi Firea, lucrată de acoperiții și ”conservele” serviciilor – amenințare cu DNA
Începe nebunia la DNA și în Parlament – Orban e implicat!
Bomba zilei: Orban și Tătaru, în fața procurorilor DNA! Un deputat a denunțat TOTUL!

Загрузка...