Premierul Viorica Dăncilă

Huşanu, atac la premierul Dăncilă: "Şi-a bătut joc şi de manageri!"

1369
(reînnoit 18:06 23.04.2018)
Preşedintele Federaţiei SANITAS nu renunţă la ideea de grevă. Nici feroviarii nu au primit un „tratament" mai bun din partea ministrului Transportului. Butoiul cu pulbere stă să explodeze.

BUCUREŞTI, 23 apr — Sputnik, Georgiana Arsene. Două proteste majore au avut loc astăzi în Capitală. Este vorba despre protestul feroviarilor şi al angajaţilor din Sănătate. Rezultatul a fost nul, ca şi săptămâna trecută.

Ba poate nu chiar nul, dacă ne gândim la faptul că ministrul Transporturilor a coborât în mijlocul oamenilor şi, crezând, poate, că spune ceva extrem de profund, le-a spus că problemele se vor rezolva cu calm, fără presiune. După care le-a urat „La mulţi ani!", că tot e azi Ziua Feroviarului.

O atitudine sfidătoare care nu face decât să amplifice tensiunile deja existente. Apelul la calm făcut de ministru nu va avea nici un efect, pentru că nici în întâlnirile precedente feroviarii nu au găsit înţelegere şi rezolvare a problemelor.

Pe de altă parte, angajaţii din Sănătate sunt şi ei extrem de nemulţumiţi şi continuă să protesteze, deşi ministrul Muncii transmisese deja că nu o impresionează o grevă, iar Legea salarizării nu se va schimba.

Zeci de manageri de spitale au avut astăzi o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă.

Preşedintele Federaţiei SANITAS, Viorel Huşanu, a sintetizat, într-un mesaj extrem de dur postat pe pagina sa de Facebook, rezultatul discuţiilor purtate între managerii de spitale şi primul ministru.

„I-a chemat să le spună că nu se poate? Şi-a bătut joc şi de manageri. Probabil, cei care s-au dus acolo prezentau realitatea, nemulţumirea oamenilor şi aşteptau soluţii. Chiar aşteptau soluţii! Ne vedem la grevă!", a scris Huşanu.

Premierul nu a participat la toată întâlnirea, managerii rămânând la discuţii cu Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă, ministrul Sănătăţii, ministrul Muncii, dar şi Sevil Shhaideh.

Între timp, nemulţumirile oamenilor escaladează, iar Executivul pare să fi scăpat situaţia din mâini.

1369
Tagurile:
nemulțumiri, escaladare, reacție, autorități, proteste, medici, feroviari, Viorica Dăncilă, Viorel Huşanu, România
Tematic
Transporturi militare - creștere, 7500 de angajați CFR Marfă riscă să nu primească salarii
Sănătatea i-a pus capac premierului Dăncilă! Trei miniştri, obligaţi să ia măsuri
Scandal! Ministrul Sănătăţii, pasă la managerii de spitale în cazul sporurilor

Загрузка...