A strong earthquake with a magnitude of 6.0 struck late Saturday off San Antonio in the province of Zambales in the western Philippines, local seismologists said.

Se anunţă un mare cutremur: „Va fi adânc, de la Moscova la Cairo"

1796
Informaţia a fost făcută publică de către directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu. Cât de puternic va fi seismul.

BUCUREŞTI, 21 apr — Sputnik, Georgiana Arsene. Vin vremuri grele. Aceasta poate fi concluzia declaraţiei pe care Gheorghe Mărmureanu a făcut-o în legătură cu un seism major care va afecta nu doar România, ci chiar întreaga Europă.

Seismul va fi de adâncime, asemănător celui din 1802. Mărmureanu a estimat că viitorul mare cutremur va avea o magnitudine cuprinsă între 7,2 şi 7,9 grade, posibil chiar 8 grade.

„Cutremurul va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune" a declarat Gheorghe Mărmureanu, potrivit stiripesurse.ro.

Cutremurul din 1802 cu care a asemănat Mărmureanu viitorul cutremur a avut magnitudinea de 8 grade, dar, din fericire, nu au fost victime. Dar în actualul context nu se poate spune că va fi la fel. Şi aceasta pentru că în România sunt construite blocuri, de o calitate foarte proastă.

Mărmureanu a precizat că adâncimea la care se va produce va fi de 150-170 de kilometri, iar o dată aproximativă de producere va fi după anii 2040-2041. El spune că sunt calcule făcute de peste trei secole şi care, explică acesta, nu au greşit.

În ceea ce priveşte cutremurul din 1802, acesta s-a simţit la Moscova şi Cairo, iar la Moscova a deplasat bănci de piatră pe orizontală.

1796
Tagurile:
Richter, grade, Distrugeri, Magnitudine, seismologi, Seism, Vrancea, Cutremur, Mare cutremur, INFP, România
Tematic
Se împlinesc 41 de ani de la cutremurul ce a transformat Bucureştiul în ruine
Războaie azi, cutremure, sfârşitul lumii - viziunea unui îndrăgit preot ortodox
Super Luna Albastră - cutremure, boli necruţătoare, urgii, războaie, foamete
Ce prevestesc cutremurele de mică intensitate din România - expert

Загрузка...