Birou Vamal Albița, România

Important pentru șoferi: Schimbări majore la Punctul Vamal Albiţa

188
Conducătorii auto care vor traversa frontiera dintre România și Republica Moldova prin Vama Albița vor avea parte de o mare surpriză în zilele apropiate.

BUCUREȘTI, 17 apr — Sputnik. În câteva zile, ar putea începe lucrările de asfaltare în Punctul Vamal Albiţa. Totodată, există și un proiect de modernizare a birourilor vamale Albiţa şi Sculeni cu fonduri europene, printr-un program operaţional comun al României și Republicii Moldova.

Potrivit ziaruldeiasi.ro, un protocol privind reabilitarea carosabilului din Punctul Vamal Albiţa a fost semnat luni, la Bucureşti.

Starea deplorabilă a celor 11 benzi (6 pentru maşini mari şi 5 pentru turisme), cu o lungime totală de 4 km, a fost în ultimii ani subiectul nemulţumirilor din partea călătorilor şi a conducătorilor auto — dar şi al nenumăratelor relatări în mass-media.

Sursa menționează că directorul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Iaşi, Marian Bosianu, a confirmat că o suprafaţă totală de aproximativ 50.000 mp din perimetrul Vămii Albiţa urmează să fie predată Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare.

De altfel, administrația Direcției consideră că lucrările de reabilitare ar putea fi încheiate în două-trei săptămâni.

Sursa mai precizează că un alt proiect, cel de modernizare a birourilor vamale Albiţa şi Sculeni cu fonduri europene — printr-un program operaţional comun cu Republica Moldova, se află acum în stadiul evaluării documentaţiei depuse odată cu cererea de finanţare.

188
Tagurile:
termene, modernizare, asfaltare, Vama Albița, Republica Moldova, România
Tematic
Anunț bombă: putem trece vama fără acest document
Moldovean căutat în Germania, reținut la vama Albița
Două puncte vamale sunt blocate, mai mulți vameși sunt reținuți. Imagini video
Contrabanda cu ţigări la vama moldo-română se va prăbuși în 10 zile

Загрузка...