Londra

Peste 50% dintre britanici dezaprobă atacurile din Siria fără girul parlamentului

201
(reînnoit 15:04 25.04.2018)
Implicarea Londrei, alături de Washington și Paris, în atacurile din Siria, a stârnit dezbateri aprinse în Marea Britanie, majoritatea britanicilor criticând-o pe Theresa May că a acționat fără aprobarea Parlamentului.

BUCUREŞTI, 15 apr — Sputnik, Doina Crainic. Aproape 54% dintre britanici dezaprobă decizia Teresei May de a participa la atacurile împotriva Siriei fără consultarea Parlamentului, potrivit unui sondaj realizat duminică de compania Survation pentru Daily Mail.

Aproximativ 30% dintre respondenţi sunt de acord cu măsura prim-ministrului și consideră că această chestiune nu ar trebui supusă unui vot în Parlament. 17% au afirmat că nu îşi pot exprima opinia cu privire la acest subiect.

La întrebarea dacă „susţineţi sau vă opuneți atacurilor britanice împotriva Siriei", 40% dintre respondenți s-au declarat împotrivă, în timp ce 36% au spus că susţin măsura. În același timp, 45% dintre britanici au negat posibilitatea unor viitoare atacuri ale țării lor împotriva Damascului.

De asemenea, 61% dintre respondenți au spus că, în viitor, Londra ar trebui să participe la operațiuni în Siria, însă numai după obţinerea aprobării din partea Parlamentului.

Statele Unite, Regatul Unit și Franța au atacat puncte ale infrastructurii militare din Siria în noaptea dintre 13 şi 14 aprilie. Această coaliție tripartită a lansat 103 rachete, dintre care 71 au fost doborâte în timp ce se apropiau de ţinte. Anul trecut, aerodromul militar Shayrat din Siria a fost atacat de 59 de rachete.

Pentru a-și justifica acțiunile, Washingtonul și aliații săi au susținut că aceste atacuri au fost un răspuns la presupusul atac chimic din orașul Douma.

Autoritățile siriene au negat ferm că ar fi avut loc acest atac chimic, în timp ce Ministerul rus al Apărării a declarat că este vorba de un atac înscenat.

201
Tagurile:
dezaprobare, sondaj, atacul asupra Siriei, Marea Britanie
Тема:
Războiul din Siria (458)
Tematic
Atacul asupra Siriei și consecințele lui, văzute de Mihail Gorbaciov
Patriarhul Kirill și Papa Francisc au discutat situația în jurul Siriei
Au participat militarii ruși la pararea atacului aerian din Siria? Pentagonul face lumină
Opinie: Atmosfera legată de Siria, asemănătoare celei dinaintea Primului Război Mondial

Загрузка...