Капельница / Picurătoare

Zile lucrătoare mai puţine, buzunar mai gol. Explicaţiile ministrului Muncii

37
(reînnoit 17:27 11.04.2018)
Lia Olguţa Vasilescu spune de ce românii au primit mai puţini bani în februarie comparativ cu prima lună a anului. Explicaţii

BUCUREŞTI, 11 apr — Sputnik, Georgiana Arsene. După ce Institutul Naţional de Statistică a făcut publice datele cu privire la scăderile salariale din domeniul sanitar, astăzi, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu a făcut anumite precizări.

Aceasta a vorbit despre „excepţia din domeniul sanitar" şi a precizat că, în luna februarie, numărul zilelor nelucrătoare, în număr de opt, a fost mai mic decât în luna ianuarie, când au fost 11.

Medic în așteptarea pacienților
© Sputnik / Михаил Мордасов

„Menţionăm că, în sănătate şi în asistenţa socială, zilele nelucrătoare, care se acoperă prin gărzi şi asigurarea continuităţii, se plătesc cu un spor de până la 100% din salariul de bază", a precizat Vasilescu pentru Mediafax.

Potrivit Ministerului Muncii, în luna ianuarie, în sănătate, s-au angajat 4000 de cadre sanitare, iar pentru februarie se estimează o angajare de acelaşi nivel.

În februarie 2018, salariul mediu brut a fost de 4128 de lei, cel net, de 2487 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 3 lei, iar, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, salariul mediu net a crescut cu 11,2%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

37
Tagurile:
scăderi salariale, precizări, sănătate, Lia Olguţa Vasilescu, românia
Tematic
Sorina Pintea promite, sindicaliştii nu renunţă. Tensiuni uriaşe în Sănătate
Cât îi va costa sănătatea pe acești români
Responsabilii de sănătate: alăptarea să fie plătită!
Atrași de reclame, românii consumă tot mai multe medicamente
Exploziv! „Să arătăm că echipa medicală nu poate fi dezbinată"

Загрузка...