Aeroport Otopeni București

Tragedie evitată la limită pe Aeroportul Otopeni! Şefii instituţiei tac!

365
(reînnoit 19:04 10.04.2018)
Detalii cutremurătoare ies la iveală după mai bine de zece zile de la producerea evenimentului. Ce s-a întâmplat cu un avion Pegasus A 320

BUCUREŞTI, 10 apr — Sputnik, Georgiana Arsene. Un incident produs la finalul lunii martie, mai exact în data de 30, putea să se transforme într-o adevărată catastrofă. Vorbim despre un incident de securitate grav care a avut loc pe aeroportul Otopeni.

Un avion Pegasus A320 a aterizat înainte de prag. Incidentul a fost raportat la CIAS, adică la Centrul de Analiză şi Investigaţii pentru Siguranţa Aviaţiei Civile, susţin jurnaliştii de la ştiripesurse.ro.

Incidentul s-a produs la pista 2.08L şi se pare că totul a pornit de la mutarea greşită a sistemului PAPI, sistemul care asigură semnalizarea de prag decalat, informează sursa citată.

Vina pentru acest incident se pare că aparţine Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti, dar şi Autorităţii Aeronautice Civile Române.

Autorităţile din ţara noastră au ascuns gunoiul sub preş şi nu au comunicat date. Cei care au dat date despre incident sunt ce de la Comisia Europeană. Aceştia au transmis o avertizare în sistem de către companiile aeriene despre problema de la Bucureşti.

Captură ecran, incident aterizare
© Photo : Flight Dashboard
Captură ecran, incident aterizare

Din fericire, nu au fost victime. La aterizare, avionul a rupt câteva balize. Acestea au fost singurele pagube consemnate.

365
Tagurile:
lipsă transparență, incident aviatic, Otopeni
Tematic
(VIDEO) Aterizarea unui lainer pe cea mai periculoasă pistă din lume
Cum e să aterizezi înfruntând furia ”Fiarei din Est”
Aterizarea unui avion aşa cum nu ai mai văzut (VIDEO)
Aterizarea in extremis a unui avion în Germania bulversează Web-ul. VIDEO

Загрузка...