Seismograf

Cutremur de dimineață, în zona de foc a României

157
Cel mai puternic cutremur al perioadei s-a înregistrat tot în aceeași zonă seismică acum trei săptămâni, înregistrându-se o magnitudine record pentru acest an.

BUCUREȘTI, 4 apr — Sputnik, D.D. Conform unei notificări foarte recente a Institutului de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) un nou cutremur a fost înregistrat în zona seismică Vrancea. Acele seismografelor s-au se mișcă din nou la nivel destul de important.

Astfel, la ora 06:39:32 INFP a înregistrat un cutremur cu magnitudinea de 3.5 pe scara Richter. Epicentrul a fost localizat în județul Buzău, în cea mai agitată zonă seismică, aceea dintre localitățile Nehoiașu și Varlaam.

Adâncimea de producere a fost de 126 de kilometric, drept pentru care efectele s-au simțit extrem de slab, în zona epicentrală, drept pentru care seimul a fost cotat cu intensitate 1.

Cel mai puternic cutremur al perioadei s-a înregistrat tot în zona seismică Vrancea, pe 14 martie a.c. înregistrându-se o magnitudine de 4.6 grade pe scara Richter. A fost cea mai importantă mișcare seismică din acest an produsă în România. 

157
Tagurile:
Cutremur, Vrancea, România
Tematic
Cutremur de pământ la Dondușeni (HARTA)
Cutremur puternic în România, resimțit la București și Chișinău!
Cutremur important în zona de foc a României - reîncepe seria?
Vrancea, tot mai activă: al doilea cutremur pe ziua de azi, mai puternic
Încă un cutremur a zguduit Vrancea azi dimineaţă: Ce spun experţii
Cutremur tare în Vrancea, după alt cutremur important - un detaliu foarte rar!

Загрузка...