Беременность

Primăria Capitalei bani femeilor devină mame

120
(reînnoit 17:55 28.03.2018)
Gabriela Firea spune că trebuie încurajată natalitatea. Care sunt sumele pe care le vor primi viitoarele mămici şi cum pot fi obţinute

BUCUREŞTI, 28 mart — Sputnik, Georgiana Arsene. Veşti bune pentru femeile din Capitală, cele care sunt sau vor să fie mame. Primăria Generală a Municipiului Bucureşti vă dă bani fie pentru a putea să vă plătiţi serviciile medicale, nedecontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, fie pentru a putea deveni părinţi, prin fertilizare in vitro.

Primăria Capitalei va oferi vouchere în valoare de 2000 de lei femeilor însărcinate, pentru plata medicamentelor şi a serviciilor medicale, a decis, astăzi, Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Proiectul de hotărâre a fost iniţiat chiar de către primarul general, Gabriela Firea, care susţine că a scăzut dramatic rata natalităţii în ultimii ani, iar numărul oamenilor în vârstă a crescut, „schimbarea echilibrului dintre generaţii putând duce la reducerea disponibilităţilor resurselor umane", informează Ziare.com.

De această sumă vor beneficia femeile însărcinate cu domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti — cu viza de reşedinţă dobândită cu cel puţin şase luni de la data demarării proiectului.

Suma va fi împărţită în 2 vouchere. Primul va fi oferit după procesarea cererii, în baza primei adeverinţe medicale, iar al doilea după intrarea în luna a şasea de sarcină, tot în baza unei adeverinţe medicale.

Bani pentru fertilizare in vitro

Cuplurile infertile au de acum înainte un motiv de speranţă. Şi aceasta fiindcă tot Primăria Capitalei va oferi vouchere pentru realizarea fertilizării in vitro, în valoare de 10.800 de lei, echivalentul a 3000 de euro, sumă acordată în tranşe de câte 3600 de lei.

Praga
© Sputnik / Алексей Даничев

Primul voucher se acordă după procesarea cererii în baza primei scrisori medicale, al doilea se acordă înainte de efectuarea puncţiei ovariene, în baza celei de-a doua scrisori medicale, iar al treilea voucher se acordă înainte de embriotransfer, în baza celei de-a treia scrisori medicale.

Ziare.com informează că se decontează până la 3 proceduri în decursul a 18 luni, pentru aceeaşi persoană.

Iată condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei ce vor să beneficieze de acest ajutor bănesc. Cuplurile infertile au indicaţie pentru procedura de fertilizare in vitro, membrii cuplului sunt asiguraţi medical, cuplu autolog — se exclude donarea de ovocite, de spermă sau mama surogat — şi/sau cupluri în care partenerul suferă de azoospermie, iar vârsta femeilor este cuprinsă între 24 şi 45 de ani.

Femeile trebuie să aibă domiciliul stabil în Bucureşti sau reşedinţa în Bucureşti — viza obţinută cu cel puţin 6 luni înainte de demararea proiectului.

120
Tagurile:
fertilizare, gravide, vouchere, Primăria București, România
Tematic
PS Ioan Moșneguțu a comentat inițiativa Guvernului privind fertilizarea in vitro
Românii din Germania: drepturile ca muncitori în această ţară
Medicii, asistentele, profesorii - mai mulţi bani în buzunar
Românii din Italia: Care sunt drepturile româncelor îngrijitoare
Codul Muncii va fi completat cu prevederi noi
Test de sânge

Test de sânge revoluționar - va detecta 50 de tipuri de cancer

26
(reînnoit 23:13 27.11.2020)
Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Regatul Unit a anunțat vineri că studiile pentru un test de sânge revoluționar dezvoltat de compania americană Graal, test care ar putea identifica 50 de tipuri de cancer, vor începe în Marea Britanie la mijlocul anului 2021.

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Potrivit declarației NHS, noul test de sânge Galleri, dezvoltat de compania GRAIL, oferă o oportunitate semnificativă de a detecta tipuri de cancere în stadiu incipient printr-un simplu test de sânge. La studiu vor participa 165.000 de pacienți într-un prim acord mondial încheiat de NHS din Marea Britanie, potrivit Sputnik News.

Cercetările preliminare au constatat că testul, care verifică modificările moleculare ale sângelui, poate detecta cancerul de gât, ovarian, pancreatic, de esofag și alte tipuri de cancer dificil de diagnosticat în stadiile incipiente.

„Dacă programul NHS va arăta ca testul funcţionează conform aşteptarilor şi pentru persoanele fără simptome, va fi lansat pentru a deveni disponibil pe scară largă”, a subliniat NHS.

Reacționând la anunț, prim-ministrul britanic Boris Johnson a scris pe Twitter că este o „descoperire extrem de promițătoare care ar putea transforma modul în care diagnosticăm și tratăm cancerul, [o boală] care cauzează prea multe morţi premature”.

​Studiul-pilot va include 140.000 de persoane cu vârste cuprinse între 50 și 79 de ani fără simptome de cancer și alte 25.000 de persoane cu posibile simptome de cancer pentru a-și accelera diagnosticul, iar primele rezultate sunt așteptate până în 2023.

26
Tagurile:
cancer
Tematic
Modalitate care determină tratamentul împotriva cancerului
Modalitate de a detecta cancerul după ochi
Experți: Aceste lămâi din magazine ne pot îmbolnăvi de cancer
Ruşii: diagnosticarea cancerului cu o picătură de sânge
Aceste două alimente pot cauza cancer - oncolog rus

Загрузка...
Pământuyl

VIDEO uluitor cu Pământul, distribuit de un astronaut NASA

70
(reînnoit 22:12 27.11.2020)
La începutul acestei luni, Crew Dragon, o navă spațială comercială contractată de NASA, dezvoltată de SpaceX, a transportat trei astronauți NASA și un astronaut japonez la Stația Spațială Internațională (ISS).

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Astronautul NASA Victor Glover a distribuit un videoclip care arată o perspectivă asupra Pământului din interiorul cabinei echipajului Crew Dragon.

„Imaginea cu Pământul este mult mai spectaculoasă în realitate”, a scris astronautul la videoclip.

Pe 16 noiembrie, SpaceX a lansat Crew Dragon, o navă spațială comercială contractată de NASA, de la Kennedy Space Center din Florida, pe o rachetă Falcon 9.

​Echipa Crew Dragon îi include pe astronauții americani Michael Hopkins, Victor Glover și Shannon Walker, precum și pe astronautul japonez Soichi Noguchi, potrivit Sputnik News.

Echipajul a ajuns la ISS la 04:01 GMT pe 17 noiembrie și a fost întâmpinat de actualul echipaj al ISS, Expediția 64, compus din comandantul Sergei Rizhikov și inginerul de zbor Sergei Kud-Sverchkov, ambii cosmonauți ruși, și inginerul de zbor Kate Rubins, un astronaut NASA.

70
Tagurile:
NASA
Tematic
NASA avertizează cu privire la apropierea a 4 asteroizi – de ce sunt greu de detectat
NASA anunță începerea unui nou ciclu solar – efectele lui
Inedit: Simfonia stelelor, interpretată de telescoapele NASA

Загрузка...