Raluca Turcan

Turcan: „Planul ascuns: transfere milioane de euro fără licitaţie publică"

242
Deputatul liberal, acuze grave aduse Ministerului Educaţiei, pe care îl consideră responsabil de vicierea concursului de manuscrise pentru manualul unic. Ce partid se face vinovat că ar deturna fonduri.

BUCUREŞTI, 27 mart — Sputnik, Georgiana Arsene. Ce se întâmplă cu manualul unic şi, mai ales, cu cei care au depus manuscrise, înscriindu-se în concurs?

Iată una din întrebările la care deputatul Partidului Naţional Liberal, Raluca Turcan, dă un răspuns pe pagina sa de Facebook.

Aceasta acuză Ministerul Educaţiei de faptul că acesta nu a fost niciodată interesat să rezolve problema editării manualelor.

„Concursul de manuscrise este deja viciat! Au fost propuse foarte puţine propuneri de noi manuale şcolare şi sperăm că numele câştigătorului nu va veni în plic", a spus Turcan.

Deputatul declară că a atras atenţia asupra acestui fapt de o gravitate extraordinară încă de acum o jumătate de an, dar „la Minister a fost linişte". Totul ar fi, de fapt, un plan al Partidului Social Democrat care a vrut să treacă prin Parlament Legea manualului unic şi a editurii unice şi să transfere milioane de euro, fără licitaţie publică, fără un control real al calităţii şi al preţului, „fără profesionalism şi fără a respecta drepturile elevilor la o educaţie de calitate".

În această situaţie, cei acuzaţi ar trebui să emită un punct de vedere pentru că problemele din sistemul de educaţie nu se rezolvă prin tăcere şi prin „mersul pe burtă", ci prin dialog şi transparenţă. Dar, având în vedere că noul ministru al Educaţiei mai mult tace, nu prea văd cum s-ar putea schimba lucrurile. Cel puţin deocamdată.

242
Tagurile:
Ministerul Educației, Licitație publică, Raluca Țurcan, România
Tematic
Raluca Turcan: „Valentin Popa trebuie să părăsească imediat cabinetul Dăncilă!"
(VIDEO) Premierul Tudose a discutat "necesitatea remanierii" cu...Raluca Turcan!

Загрузка...