Facebook

Facebook urmărește: Ghid despre cum puneţi la adăpost datele personale

342
(reînnoit 18:35 23.03.2018)
În contextul scandalului recent legat de colectarea ilegală de informaţii sensibile de pe Facebook, Sputnik vă oferă un scurt ghid despre cum vă puteţi proteja mai bine datele personale.

BUCUREŞTI, 23 mart — Sputnik, Doina Crainic. Compania Cambridge Analytica a fost acuzată că a folosit date colectate ilegal de pe Facebook pentru a influența alegerile din întreaga lume, ceea ce a provocat recent un scandal. Iată un ghid despre cum vă puteţi proteja mai bine informațiile personale pe Facebook, ghid prezentat de Sputnik France.

Cazul referitor la Cambridge Analytica, acuzată că a utilizat ilegal datele a 50 de milioane de utilizatori Facebook în timpul campaniei electorale a lui Donald Trump, a trezit îngrijorări cu privire la confidențialitatea datelor noastre private. Deși Facebook susține că Cambridge Analytica a încălcat regulile folosind aceste informații, totuşi, setările reţelei de socializare permit accesul la informații deseori sensibile.

De fapt, utilizatorii oferă, fără să ştie, acces la datele lor, printre care starea civilă, educație sau locul de muncă.

Însă puteţi limita accesul pe care îl pot avea dezvoltatorii de aplicații la aceste informații de pe Facebook și vă puteți asigura o protecție mai bună a datelor personale.

Pentru aceasta, accesați secțiunea „Setări" din partea de sus a paginii. Făcând clic pe „Aplicații", puteți vedea lista de aplicații la care sunteți înregistrat. Le puteţi șterge pe cele pe care nu le mai utilizați. Însă în cazul aplicațiilor de care aveți nevoie, puteți stabili (editând setările) informațiile pe care acestea le pot utiliza.

De asemenea, aveţi posibilitatea de a şterge datele personale preluate de fiecare aplicație. În secţiunea de setări, puteți raporta o problemă, de exemplu, utilizarea neautorizată a datelor dvs. Fiecare aplicație are politica sa de confidențialitate, pe care o puteți consulta.

Precum ştiţi, şi prietenii dvs. au acces la datele dvs. personale. Însă puteți controla care dintre aceste date pot fi utilizate de aceştia. În acest sens, puteţi modifica setările la secțiunea „Aplicații folosite de alţii".

Politica de confidențialitate a Facebook se schimbă frecvent, aşadar, nu uitați să consultaţi regulat pagina cu aceste reguli.

În urma scandalului provocat de dezvăluirile recente legate de Cambridge Analytica, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat că îi „pare rău" pentru „această încălcare foarte gravă a încrederii".

342
Tagurile:
colectare de date, măsuri de protecție, Facebook
Тема:
Facebook (54)
Tematic
Udrea, dispusă să pună poze pe Facebook chiar şi de la ginecolog
Şoc! Mircea Marian, supărat că nu poate vedea poze cu premierul Dăncilă pe Facebook
Zuckerberg: utilizatorii Facebook vor decide ce surse de știri sunt credibile
Vezi cum procedează Facebook cu conturile false
Cenzura pe Facebook și lupta cu fake news: Franța, în pragul unei dictaturi
Școala

Vor purta profesorii mască la ore? Autoritățile, anunț de ultimă oră

52
Directorul general al Institutului de Sănătate Publică, Simona Pârvu, vine cu lămuriri privind purtatul măștii la școală atât de elevi cât și de profesori. Ce recomandări sunt pentru recreații.

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik. Ghidul sanitar care va transmis școlilor – să sperăm până pe 14 septembrie – va cuprinde și prevederi referitoare la purtarea măștii atât de către elevi, cât și de cadrele didactice.

Simona Pârvu, directorul Institutului Național de Sănătate Publică, a făcut câteva precizări în legătură cu ghidul sanitar așteptat de toate unitățile de învățământ din România.

”Noi am formulat niște recomandări pe care le-am transmis mai departe. Printre acestea se numără distanțarea de un metru între bănci, purtarea măștii în recreație, dar nu și în timpul pe care îl petrec copiii în clasă”, a spus Pârvu.

În ceea ce privește numărul de copii ce revin la școală, decizia va fi luată de fiecare unitate de învățământ în parte, în funcție de numărul de elevi, de spațiu, de personalul didactic și de numărul de cazuri de infectare.

”Profesorii vor purta mască tot timpul, în clasă”, a explicat oficialul.

Pârvu este de părere că măsurile de organizare a anului școlar trebuie gândite punctat pentru fiecare unitate de învățământ în parte, iar pregătirile locale ar trebui să înceapă deja.

Așa cum ne-au obișnuit, decidenții politici se contrazic. Mai exact, declarația șefului INSP contrazice anunțul pe care l-a făcut premierul Ludovic Orban. Primul ministru a declarat că, în școli, acolo unde începe activitatea normal, va fi necesar portul măștii pentru toată lumea: elevi, personal didactic, personal didactic auxiliar.

52
Tematic
Copii dificili? Ce pot face părinții în vacanță, în absența profesorilor
MEC rezolvă perfecționarea profesorilor cu televizorul. Mesajul Monicăi Anisie
Părinții: ”Profesorii, directorii vor ști abia atunci cum să se organizeze”

Загрузка...
Un enfant cache les yeux

Simptome care indică faptul un copil trebuie dus la psiholog cercetător rus

55
(reînnoit 18:36 12.08.2020)
Care sunt simptomele care indică o tulburare nervoasă la copii? Un cercetător de la Academia Rusă pentru Educație a vorbit, în cadrul unei conferinţe, despre semnele care pot indica faptul că un copil trebuie dus la psiholog de către părinţi.

BUCUREŞTI, 12 aug – Sputnik. Tulburări de somn, reacții inadecvate la situațiile de zi cu zi, mișcări obsesive, toate aceste simptome pot reflecta probleme neurologice la un copil, a declarat Mariana Bezroukikh, academician la Academia Rusă pentru Educație, cercetător șef la Institutul de Fiziologie a Dezvoltării, în timpul conferinței „Noul an școlar în vremea pandemiei: procesul de adaptare”.

„Tulburările de somn sunt unul dintre simptomele care indică o reacţie toxică la stres”, a spus academicianul, adăugând că, dacă cel mic începe să plângă fără motiv și exagerează un lucru neînsemnat, fără a putea să se calmeze, atunci trebuie apelat la ajutorul unui specialist. De asemenea, părinţii trebuie să recurgă la această soluţie şi dacă cel mic „se plânge de dureri de cap, dureri abdominale, dureri spasmodice” sau „face mișcări obsesive”, a continuat specialista, citată de Sputnik France

Printre semnele care apar la copiii „cu tulburări nervoase” se numără contracțiile, ticurile și faptul că îşi frânge mâinile.

Specialista a mai menționat că, cel mai adesea, aceste simptome apar la copii doar într-o situație stresantă. Potrivit acesteia, stresul prin care trece un copil îi poate agrava bolile cronice deja existente.

Masuri preventive

Mariana Bezroukikh a subliniat că este important ca părinţii să nu înceapă un tratament pentru copii fără a consulta un medic, deoarece toate sedativele pot „avea o reacție paradoxală”.

Pentru a preveni debutul stresului la copilul lor, părinții pot lua măsuri preventive precum stabilirea unei rutine zilnice, monitorizarea alimentaţiei și implicarea copilului în activităţi fizice regulate, a mai recomandat ea.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

55
Tagurile:
psiholog, Copil
Tematic
Soldații americani au împușcat doi civili în Siria, inclusiv un copil - surse
Părinți, arătați-le profesorilor cum se educă un copil: a venit vacanța!
Inundații în Evia - Grecia: cel puțin șapte morți, printre care și un copil
Copil de 4 ani, în atenția medicilor: suspect de coronavirus
Împuşcături în Londra: Trei adulți şi un copil răniți - VIDEO
Românii din Germania, măsură anunţată: bonusuri pentru familii - 300 de euro / copil

Загрузка...