Vizita ambasadorului României din Rusia în regiunea Tomsk

România vrea coopereze strâns cu regiunea Tomsk din Rusia

217
Ambasadorul României în Rusia, Vasile Soare, a discutat perspectivele de cooperare în domeniul educației, cultură și știință între România și regiunea Tomsk din Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 23 mar — Sputnik, Octavian Racu. Ambasadorul României în Rusia, Vasile Soare, a sosit vineri cu o vizită oficială în orașul Tomsk, unde a discutat cu guvernatorul regiunii, Serghei Jvachkin, despre perspectivele cooperării româno-ruse în domeniul educației și culturii.

Deocamdată, schimburile comerciale între regiunea Tomsk și România nu sunt semnificative. Tomsk export în România echipament optic și oferă servicii în domeniul IT, achiziționând în România tehnologii pentru industria de patiserie, tricotaje și îmbrăcăminte. La întrevederea de astăzi cu diplomatul român, guvernatorul regiunii Tomsk a propus părții române intensificarea cooperării în domeniul educației și științei.

"Știu că anul trecut ați fost la noi într-o vizită neoficială. Vizita oficială pe care ați efectuat-o astăzi înseamnă că Tomskul nu vă este indiferent", a spus guvernatorul Serghei Jvachkin, potrivit portalului administrației regionale.

În afară de aceasta, ambasadorul urmează să participe la inaugurarea la Tomsk a unui centru de cultură românească „Casa Mare", anunță portalul RIA Tomsk.

„Comunitatea românească din Tomsk nu este mare, în special, e vorba de persoane în etate. O perioadă îndelungată aceștia nu au beneficiat de niciun sprijin cultural din partea patriei lor istorice. Acum, sper, această situație se va schimba", a menționat ambasadorul român în timpul întâlnirii sale cu guvernatorul regiunii Tomsk.

Soare a subliniat că centrul de cultură românească "Casa Mare", care va fi inaugurat vineri la Tomsk, se va concentra pe o dezvoltare multilaterală a relațiilor culturale între România și regiunea Tomsk.

Vizita ambasadorului român în regiunea Tomsk din Rusia
Vizita ambasadorului român în regiunea Tomsk din Rusia

"Ne bucurăm foarte mult de deschiderea centrului de cultură românească la Tomsk. Sper ca acesta să aducă o notă românească în simfonia diversității culturale. În regiunea Tomsk locuiesc peste 100 de etnii. Anul trecut, între instituțiile superioare de învățământ din România și cele din Tomsk au fost încheiate acorduri de cooperare, iar noi vom fi bucuroși să primim la noi specialiștii români", a menționat Jvachkin.

Guvernatorul a menționat că pe 16 mai, la Moscova, va avea loc o prezentare a regiunii Tomsk, organizată de ministerul Afacerilor Externe, eveniment la care sunt invitați și reprezentanții diplomatici români.

217
Tagurile:
regiunea, centrul cultural, Casa Mare, ambasadorul româniei în rusia, vizita oficială, Cooperare, Vasile Soare, Tomsk, Rusia, România
Тема:
Relațiile româno-ruse (292)
Tematic
România va cumpăra mai mult gaz din Rusia
BORu: România şi Rusia trebuie să lupte împotriva asaltului nonvalorilor din UE
Oamenii de afaceri din România își îndreaptă privirea spre Rusia
România va coopera cu o regiune din Rusia
Cooperare între Bisericile Ortodoxe din România și Rusia
Rusia și România își propun relansarea relațiilor culturale
Delegație din Rusia, la inaugurare unui cimitir militar din România
România și Rusia reiau dialogul economic
Experții pe politică externă din România cer reluarea dialogului cu Rusia
Biserica Neagră din Brașov

După vaccinarea pe mici, România trece la vaccinarea în altarul bisericii

209
(reînnoit 18:41 17.06.2021)
Un centru de vaccinare va fi amenajat începând de luni, 21 iunie, în Biserica Neagră din Brașov, chiar în altarul lăcașului

BUCUREȘTI, 17 iun – Sputnik. România va ajunge din nou în presa internațională după ce a organizat vaccinarea-vampirizare la Castelul Bran și după ce, la Obor, în Capitala țării, s-au dat mici gratis contra vaccinare.

Acum, vaccinarea se va muta într-o biserică-monument, deși România a închis temporar 11 centre de vaccinare tocmai pentru că nu mai există interes.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Brașov, conduse de un primar USR/PLUS, de luni, în Biserica Neagră, se va desfășura între orele 10.00 și 19.00 cel de al nouălea eveniment din cadrul campaniei „Liber la vaccinare, liber la viață!“.

Conform Primăriei Brașov, Biserica Neagră este prima din România care își deschide porțile pentru a se amenaja un centru de vaccinare mobil în interiorul clădirii. Pentru USR o fi motiv de laudă, pentru credincioși însă totul este o blasfemie!

„Centrul de vaccinare va fi amenajat aici în altarul Bisericii Negre și, important este de știut, că cei care vin să se vaccineze pot vizita luni Biserica Neagră și pot asista pe parcursul întregii zile la concerte de orgă”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Persoanele care se vaccinează vor avea acces gratuit să viziteze Biserica Neagră, iar cantori organiști din bisericile brașovene de diferite confesiuni, precum și studenți ai Facultății de Muzică din cadrul Universității Transilvania Brașov, vor oferi un maraton al muzicii de orgă, care să acompanieze acțiunea de vaccinare pe durata întregului eveniment.

În cadrul acestui eveniment, vaccinarea se face fără programare, la alegere, cu unul dintre cele două vaccinuri produse de Pfizer și Johnson&Johnson.

209
Tagurile:
vaccinare, Biserica, România
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Florin Cîțu

Noi măsuri de relaxare anunțate de Cîțu

99
Premierul Florin Cîțu a anunțat astăzi într-o conferință de presă că de la 1 iulie vor fi și alte măsuri de relaxare

BUCUREȘTI, 17 iun – Sputnik. Premierul Florin Cîţu a spus astăzi, la Alba Iulia, că de la 1 iulie 2020 se vor redeschide târgurile.

"Ştiu că este acest interes pentru târguri, talciocuri şi ele se vor putea redeschide de la 1 iulie", a anunţat premierul Florin Cîţu, aflat în turneu prin țară pentru a câștiga susținerea PNL la congres.

Cîțuare tot interesul să fie generos pentru că trebuie să demonstreze în interiorul partidului că este o opțiune mai bună de președinte al PNL decât Ludovic Orban.

De asemenea, Cîțu s-a lăudat că oricine vrea se poate vaccina în România. „Este clar că până aici, noi, ca guvern, am făcut cam tot ce se putea face. Avem dozele de vaccin, cine vrea să se vaccineze în România [poate] astăzi. Am fost prima țară din Uniunea Europeană unde te poți vaccina fără niciun fel de programare. Deci alegi cu ce vaccin dorești să te vaccinezi și mergi să te vaccinezi”, și-a lăudat activitatea premierul.

El a respins discuțiile despre valul patru al pandemiei pe motiv că nu ar trebui să avem aceste discuții câtă vreme, în România, există dozele de vaccin necesare pentru ca toată lumea să se vaccineze.

”Nu ar trebui să existe această discuție despre valul patru în România. Vrem să ne vaccinăm, nu este obligatoriu, dar dacă ne vaccinăm nu mai avem valul patru. Acest val patru există doar dacă noi nu vrem [să ne vaccinăm]”, a făcut Florin Cîțu campanie pentru vaccinare.
99
Tagurile:
Florin Cîţu
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Restricții de trafic în București, de Ziua Eroilor
Statele UE vor relaxa restricțiile pentru ca cetățenii complet vaccinați să poată călători
Moscova: noi restricții după o creștere a numărului de cazuri de COVID-19

Загрузка...

Putin: Imaginea lui Joe Biden prezentată în presă „este departe de realitate”

0
Președintele rus Vladimir Putin a făcut referire la întâlnirea sa cu Joe Biden, spunând că este un partener cu experiență și că imaginea despre acesta prezentată în mass-media este alta decât cea din realitate.

BUCUREŞTI, 17 iun – Sputnik. Vladimir Putin a spus că imaginea lui Joe Biden prezentată în mass-media nu are nicio legătură cu realitatea.

© AFP 2021 / Mikhail Metzel / SPUTNIK

„Această imagine, a președintelui Biden, prezentată de presă, a noastră și chiar de presa americană, este departe de realitate”, a spus Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri cu absolvenții Școlii universitare de administrație de la Moscova.

Preşedintele rus a subliniat că omologul său american este vesel și conștient de problemele majore.

„Este plin de viață. Am vorbit timp de două ore sau mai mult. Mergea la esența problemei. Din când în când, arunca o privire peste notiţele sale, cu toții facem asta”, a adăugat Putin, citat de Sputnik.

De asemenea, l-a descris pe președintele american drept un partener cu experiență.

„Joe Biden este un profesionist și trebuie să fii foarte atent să nu ratezi ceva. Nu lasă nimic să-i scape, vă asigur”, a mai spus Putin.

Geneva a găzduit pe 16 iunie primul summit între Vladimir Putin și Joe Biden de când acesta din urmă a fost inaugurat președinte. Ședința a durat 4,5 ore, incluzând pauzele.

În cadrul unui turneu european, Joe Biden l-a întâlnit pe Vladimir Putin. Acest prim interviu a oferit ocazia discutării mai multor chestiuni, de la consultări privind stabilitatea strategică la chestiunea arctică şi Ucraina.

De asemenea, s-a luat decizia revenirii ambasadorilor celor două țări la posturile lor. În plus, cei doi președinți au confirmat aderarea la principiul „toţi pierd în cazul unui război nuclear”.

Chiar dacă întâlnirea nu a dus la vreun acord revoluționar, Vladimir Putin a descris dialogul ca fiind „destul de constructiv” și chiar strângerea de mână între cei doi preşedinţi constituie un eveniment, având în vedere că relațiile dintre cele două țări s-au deteriorat în ultima perioadă.

0
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
"Un om slab". Americanii, dezamăgiți de prestația lui Biden după summit-ul cu Putin
Ce cadou i-a oferit Putin lui Biden
MAE al Austriei a dat o apreciere summitului Putin - Biden

Загрузка...