Școală

Ministerul Educaţiei sancţionează profesorii. S-a dat circulară la inspectorate

0
(reînnoit 13:37 21.03.2018)
Ministerul Educaţiei ascultă de cerinţele ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Inspectoratele şcolare, puse să facă cercetări în şcoli. Două adrese ale Ministerului se bat cap în cap.

BUCUREŞTI, 21 mart — Sputnik, Georgiana Arsene. Profesorii care au îndrăznit, în opinia autorităţilor, să boicoteze prima probă a Examenului de simulare a Evaluării Naţionale vor fi sancţionaţi.

Nu doar atât, printr-o circulară trimisă de la Ministerul Educaţiei Inspectoratelor Şcolare, care trebuie să informeze unităţile de învăţământ, directorii şcolilor, colegiilor sau liceelor trebuie să facă adevărate acte de cercetare. Evident, după cum se ştie, tagma dascălilor e plină de oameni dornici să comunice, mai pe româneşte, „turnători", aşa că directorilor nu le va fi greu să întocmească documentele solicitate de la Bucureşti.

Sputnik a intrat în posesia documentelor şi vă arată cât de gravă este starea învăţământului la momentul de faţă, dar şi cum Ministerul, prin două adrese diferite, se contrazice la interval de numai câteva zile. Care să fie motivul?

Conform adresei nr. 1500 din data de 19 martie 2018, inspectorii sunt rugaţi să efectueze „cercetarea situaţiei din unitatea dumneavoastră, să analizaţi în Consiliul de Administraţie al unităţii şi să stabiliţi măsurile corespunzătoare, unde este cazul".

Mai exact, se cere să se acorde atenţie sporită mai multor aspecte. Şi anume, dacă liderul sindical a notificat unitatea şcolară despre declanşarea conflictului de muncă.

Va rog să urmăriţi cu atenţie formularea. Este exact ceea ce imputa ministrul Muncii profesorilor care au boicotat simulările. Sputnik a scris, la vremea respectivă, despre întreaga situaţie AICI.

Un alt aspect asupra căruia se atrage atenţia este dacă liderul sindical de la nivelul unităţii a informat conducerea despre faptul că declanşarea conflictului de muncă a fost notificată organizaţiei patronale, respectiv Ministerului Educaţiei Naţionale şi la Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social şi, în ultimul rând, dacă au fost respectate obligaţiile angajaţilor prevăzute în contractul colectiv de muncă, legile şi alte acte normative, contractul individual de muncă.

Atenţie! Potrivit adresei nr. 446 AOB/12.03.2018, trimisă în atenţia secretarului de stat Ariana Oana Bucur, de către compartimentul juridic, se menţionează clar că „apreciem refuzul cadrelor didactice de a participa la organizarea şi desfăşurarea simulării examenului de Evaluare Naţională ar putea reprezenta abatere disciplinară, dacă s-ar constata că aceştia au încălcat cu vinovăţie îndatoririle ce le revin".

0
Tagurile:
Pedepsește, Circulară, Simulare, Vinovați, examene, Ministerul Educației, Învățământ, Profesori
Tematic
Liceenii, în febra simulărilor pentru examenul de bacalaureat
Elevii de clasa a opta simulează azi examenele de evaluare naţională
Ministrul Educaţiei ia atitudine într-o problemă fără miză: boicotul simulărilor
Liderii FSLI anunţă boicotarea simulării evaluării naţionale. Praf în ochi

Загрузка...