La volanul automobilului

Halucinant! Instanţa din Iaşi a decis un mort poate conduce maşina

144
În inima Moldovei, un bărbat decedat a primit o sentinţă incredibilă. Aceasta, chiar dacă exista dovada morţii sale. Ce s-a întâmplat, de fapt .

BUCUREŞTI, 21 mart — Sputnik, Georgiana Arsene. Caz de-a dreptul anecdotic la Iaşi, acolo unde judecătorii au decis că un bărbat decedat poate conduce autoturismul. Asta, în condiţiile în care, la dosar, se afla certificatul de deces.

Totul a pornit de la o sancţiune pe care Valerian Vasiliu a primit-o în data de 9 martie a anului trecut. Omul a fost sancţionat contravenţional cu 1305 lei, reprezentând 9 puncte amendă. Tot atunci i-a fost reţinut şi permisul de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile.

În ziua respectivă, maşina pe care o conducea bărbatul ar fi fost surprinsă de un radar al Poliţiei circulând cu o viteză de 105 km/h, cu toate că se afla în localitate.

Şoferul a contestat în instanţă procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei, prima decizie fiind luată de Judecătoria Paşcani, care a anulat procesul verbal şi l-a exonerat pe Vasiliu de sancţiunile primite.

„Dispune restituirea către petent a sumei de 653 lei achitată cu titlu de amendă aferentă procesului verbal", se arată în decizia instanţei, potrivit adevărul.ro.

Decizia a fost luată deşi Poliţia a prezentat în instanţă filmarea ce prezenta maşina bărbatului circulând cu viteză.

În data de 9 octombrie a anului trecut, bărbatul moare. Fix o lună mai târziu, Poliţia formulează apel împotriva primei decizii şi a cerut sancţionarea omului. Care era mort, dar oamenii legii nu cunoşteau acest amănunt, motiv pentru care au mers mai departe cu demersul în instanţă.

Cazul nu a mai fost reanalizat la Tribunalul Iaşi, deoarece judecătorul de caz a constatat că şoferul este mort.

Nu ştim dacă magistratul era fan al filmelor de groază şi mister sau al celor care prezintă întâmplări paranormale. Cert este, însă, faptul că magistratul a considerat că sentinţa dată de prima instanţă este „temeinică şi legală".

Instanța de Apel a confirmat, în acest fel, sentinţa dată de Judecătoria Paşcani, chiar dacă, spre deosebire de acel moment, bărbatul nu mai era în viaţă.

144

Загрузка...