Mircea Cartarescu la Târgul de carte de la Leipzig

Delir total al lui Cărtărescu: Laudă foamea şi insigna #rezist la Leipzig

261
(reînnoit 22:24 19.03.2018)
România nu avea stand la Târgul de Carte, deşi fusese invitată. Cum răstălmăceşte scriitorul preferat al lui Băsescu situaţia şi ce s-a întâmplat cu mâncarea lui Dinescu.

BUCUREŞTI, 19 mar — Sputnik, Georgiana Arsene. Participarea ţării noastre la Târgul de Carte de la Leipzig nu a fost liniară, ci presărată cu sincope, să nu spun chiar periclitată.

De altfel, chiar Ministrul Culturii, George Ivaşcu, a recunoscut acest lucru, el declarând că România nu avea stand.

Spaţiul pentru România era reprezentat de nişte ţevi albastre. Un loc impropriu.

O pată de culoare a reprezentat-o prezenţa poetului Mircea Dinescu la eveniment, care a venit cu platouri pline de gustări, dar şi vinuri alese de la podgoria proprie. A recitat şi o poezie.

Nemţii, însă, deloc impresionaţi, i-au spus că nu îndeplineşte condiţiile minime de igienă, motiv pentru care, notează Evenimentul Zilei, l-au scos afară, cu tot cu mâncare.

Prezent la eveniment, cu insigna #rezist în piept, scriitorul Mircea Cărtărescu e mulţumit de ce s-a întâmplat în Germania.

Într-o postare de pe pagina sa de Facebook, acesta spune că atât el, cât şi restul autorilor români, au reprezentat ţara „decent şi uneori chiar strălucitor, deşi au fost, din păcate, şi una sau două stridenţe".

„România ca ţară invitată a fost un eveniment reuşit, cred că se datorează, mai întâi, formidabilei acoperiri mediatice a presei culturale germane, iar apoi foarte bunei organizări datorate Luminiţei Corneanu şi lui Alice Popescu de la Ministerul Culturii", a notat Cărtărescu.

Reamintim că acest târg a fost deschis de joi până duminică, România participând cu 40 de noi traduceri în germană.

261
Tagurile:
satisfacție, rezist, insigna, prezență, Târgul de Carte de la Leipzig, George Ivaşcu, Mircea Cărtărescu, Mircea Dinescu, Germania, România
Tematic
La noi ca la UE: Ai carte, n-ai parte
Cine sunt strămoșii lui Vladimir Putin?Această carte dezvăluie fapte necunoscute
„Război cu mâinile altora" - Nikolai Starikov lansează o nouă carte la Chișinău
O carte care ne face să înțelegem ”misterul” Rusiei contemporane

Загрузка...