Smartphone

Atenție la conturi! Acest virus știe cum intercepteze apelurile și fure banii

150
(reînnoit 19:25 25.07.2018)
Fiți deosebit de atenți atunci când sunați la bancă, deoarece noua versiune a virusului Fakebank, care atacă gadgeturile Android, ar putea intercepta apelurile clienților, alertează specialiștii de la compania Symantec.

BUCUREȘTI, 19 mart — Sputnik. Experții de la Symantec au avertizat utilizatorii gadgetului cu sistem de operare Android privind pericolul care a venit cu noua versiune a virusului Fakebank.

Potrivit experților, acest virus ar putea acum să intercepteze apelurile de la clienții băncilor pentru a fura bani din conturile lor bancare.

În plus, acest virus ar putea intercepta atât apelurile efectuate, cât și cele primite. Astfel, atunci când un utilizator al unui smartphone infectat face un apel la banca sa, virusul îl transferă la numărul de escroci care ar putea folosi informațiile astfel obținute pentru a fura banii din conturile bancare. În plus, escrocii intră în contact cu victimele lor potențiale, în timp ce virusul își ascunde numărul de telefon, mascându-l sub numărul unei bănci.

Pentru a evita astfel de probleme, experții recomandă de a nu instala aplicații din surse necunoscute și, prin urmare, nesigure. Instalarea periodică a actualizărilor ar reprezenta, de asemenea, o măsură eficientă pentru a vă proteja telefonul smartphone, scrie Sputnik France.

150
Tagurile:
Conturi, Android, Aplicație, Smartphone, Furt, Bănci
Tematic
Putin a recunoscut că nu are smartphone
Pentru părinți: dependența de smartphone provoacă "dezechilibre" în creier
Dependența de smartphone? Poate fi depășită - prin ”înțărcare”
Chinezii șochează cu smartphone-ul „futuristic”: Xiaomi Mi Mix

Загрузка...