Elevi, examene, gimnaziu, școală

Liceenii, în febra simulărilor pentru examenul de bacalaureat

40
Elevii claselor terminale de liceu sunt cu un pas mai aproape de „examenul maturităţii". De astăzi, intră în „focul" simulărilor. Care este calendarul probelor.

BUCUREŞTI, 19 mart — Sputnik, Georgiana Arsene. Zi importantă pentru elevii claselor a XI- a şi a XII-a. Şi aceasta deoarece astăzi s-a dat startul simulării probelor scrise din cadrul examenului naţional de Bacalaureat 2018, care se vor încheia în data de 22 martie.

Astăzi, liceenii susţin proba de Limba şi literatura română pentru clasele a XI-a şi a XII-a, mâine este proba de Limbă şi literatură maternă, miercuri, în data de 21 martie, aceştia îşi vor etala —sau nu, după posibilităţi — cunoştinţele la proba obligatorie a profilului.

În data de 22 martie, informează Ministerul Educaţiei Naţionale, se va da proba la alegere a profilului şi specializării — exclusiv pentru clasa a XII-a.

În ultima zi a lunii martie se vor afişa rezultatele.

Probele încep la ora 9.00, moment în care se distribuie subiectele în fiecare sală. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30, iar timpul destinat elaborării fiecărei lucrări scrise este de trei ore.

Rezultatele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în parte, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, dar şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri potrivite fiecărei situaţii pentru îmbunătăţirea rezultatelor şcolare.

Important! Notele obţinute nu se contestă şi nici nu se trec în catalog. Dar, dacă sunt elevi care doresc ca nota lor să fie trecută în catalog, vor face o cerere scrisă în acest sens.

40
Tagurile:
edu.ro, Lucrare, Test, Probe, Liceeni, Simulare, BAC, România
Tematic
Perle tari la Bac-ul din toamnă. „Ion Barbu a scris despre ce sunt melcii”
Un nou examen de BAC ar putea fi introdus, dar și noi materii de studiu
Elevii cu 10 la BAC vor să rămână acasă. „Vreau să ajut țara care m-a crescut"
Olimpic la informatică, după BAC: „Nu am ce învăța în facultățile din România"
CARTEA RECORDURILOR: de 6 ani niciun elev nu mai ia BAC-ul în acest liceu

Загрузка...