Auto-Werk in Eisenbach (Archiv)

Nemții trimit în România mașinile interzise la ei: Taxe uriașe pentru șoferi

882
Primăriile din Germania au început să elimine din circulație mașinile diesel, astfel că proprietarii acestora se văd nevoiți să scape de ele.

BUCUREȘTI, 16 mart — Sputnik, Daniel George Nistor. Românii sunt mari amatori de automobile nemțești, iar o decizie adoptată recent de un tribunal german încurajează acest tip de comerț.

Peste 73% din mașinile second-hand aduse de români din Germania sunt echipate cu motoare diesel, iar aproximativ trei sferturi din acestea sunt mai vechi de 8 ani, fiind, în cele mai multe cazuri, dotate cu motoare cel mult Euro 4 sau mai poluante, scrie Profit.ro.

Peste 40.000 de vehicule diesel mai vechi de 8 ani au intrat în țară în primele două luni ale anului și acoperă aproape 3 sferturi din importurile de mașini uzate.

Situația poate fi considerată alarmantă pentru autorități, dat fiind faptul că Germania a început deja procesul de eliminare a acestor mașini de pe șosele.

Un tribunal din oraşul german Leipzig a decis în februarie că interzicerea accesului autovehiculelor diesel în centrul oraşelor este legală, în anumite condiţii, o decizie care va afecta valoarea de revânzare a aproximativ 12 milioane de vehicule de pe cea mai mare piaţă auto, transmiteau Reuters şi AFP, conform Agerpres.

Deşi decizia Tribunalului administrativ federal din Leipzig vizează în mod direct doar două oraşe (Dusseldorf şi Stuttgart), care de acum vor putea pune în practică astfel de interdicţii, hotărârea curţii deschide calea pentru ca şi alte oraşe din Germania să introducă restricţii pentru utilizarea automobilelor diesel.

Recent, în spaţiul public a apărut informaţia conform căreia Ministerul Mediului pregăteşte introducerea unei taxe auto începând din această vară, fiind înaintate variante de taxare cuprinse între 50 şi 3.000 de euro.

Guvernanții neagă informația, dar nu exclud posibilitatea să adopte o măsură de taxare a poluării.

Nicio taxă de timbru nu va fi lansată în perioada următoare, dar în momentul în care vom ieşi cu o formulă, aceasta trebuie să fie realistă, pe principiul "poluatorul plăteşte", a declarat, joi, ministrul Mediului Graţiela Gavrilescu, potrivit Agerpres.

"Vreau să precizez că nu este vorba despre nicio taxă de timbru care ar putea să fie lansată în perioada următoare. Nu facem niciodată promisiuni și nu lansăm în spaţiul public lucruri care să nu fie adevărate şi lucruri care să nu fie fundamentate", a spus Gavrilescu.

882
Tagurile:
Șoferi, Automobile diesel, Germania
Tematic
Români în Germania: probleme legate de închirierea locuinţei. Important de ştiut
Românii în Germania: ce faceţi înainte și după nașterea copilului. Ajutor bănesc
Şoferii români în Germania: trebuie să ştiţi asta privitor la asigurarea maşinii

Загрузка...