Robinet

Atenţie: locurile din birou unde sunt cele mai multe bacterii. Cum protejaţi

71
(reînnoit 23:46 14.03.2018)
Bacteriile „roiesc" în biroul unde ne aflăm 40 de ore pe săptămână. Este bine să știm care sunt locurile lor preferate și cum putem să ne protejăm.

BUCUREŞTI, 14 mart — Sputnik, Doina Crainic. Deşi încercăm să ne păstrăm casele curate, adesea uităm că petrecem aproximativ 40 de ore pe săptămână în birou. Însă nu este un secret faptul că în birouri „roiesc" microorganisme patogene, inclusiv bacterii de toate felurile. Care sunt locurile lor preferate?

Robinetul

Potrivit unei cercetări recente din SUA, nu toaleta ar fi cel mai murdar loc la serviciu, ci robinetele, potrivit ziarului Bild. Aceasta fiindcă, în primul rând, sunt utilizate de fiecare dată după folosirea toaletei. Astfel, cu cât vă spălați mai des pe mâini, cu atât robinetul devine mai murdar. Iată un „cerc vicios" prin excelență. După spălarea mâinilor, închideţi robinetul atingându-l cu o bucată de hârtie igienică, la fel procedaţi când atingeţi mânerul şi cheia uşii.

Mașina de cafea
Cafetieră
© Sputnik / Родион ПРОКА
Cafetieră

Una din două mașini de cafea de la birou conține mucegai, potrivit ziarulului german AZ, care se referă la o cercetare recentă. Astfel, microorganismele patogene au toate condițiile pentru a se multiplica rapid. Pentru a vă proteja, trebuie să spălați mașina de cafea cel puțin de două ori pe lună, sfătuiește portalul Helpling.

Ceaşca de cafea

O echipă de cercetători de la Universitatea din Arizona a reușit să detecteze germeni de fecale în 20% din ceștile de cafea testate, deşi acestea erau spălate cu apă fierbinte. Prin urmare, este recomandabil să folosim lichidul pentru vase de fiecare dată când spălăm ceașca de cafea.

Căștile

Maternitate, naștere
© Sputnik / Кирилл Брага
Bacteriile se simt „ca acasă" pe căști. Sudoarea și cerumenul creează un mediu ideal pentru răspândirea lor, avertizează ziarul AZ. Astfel, căștile trebuie curățate cel puțin o dată pe săptămână cu tampoane de bumbac înmuiate în alcool.

Spațiul de lucru

Potrivit portalului Helpling, biroul unde lucrăm „găzduiește" de 400 de ori mai multe bacterii decât scaunul de toaletă. Prin urmare, este recomandabil să curătăm biroul cel puțin o dată pe săptămână cu șervețele de curăţat.

Tastatura calculatorului și telefonul

Tastatura și telefoanele fixe sunt adevărați „magneți" pentru microbi. Într-adevăr, le atingem constant în timpul zilei. Resturile de mâncare și transpirația noastră se „depozitează" pe taste. Deoarece nu puteţi şterge tastatura cu o cârpă umedă, e bine să o curăţaţi cu șervețele dezinfectante.

Imprimanta

Imprimanta este folosită zilnic de aproape toţi angajaţii, astfel ea „trece" prin mai multe mâini. Imprimanta funcţionează continuu. Astfel, prin faptul că rămâne caldă, creează un mediu ideal pentru microorganisme, în special pe ecranul tactil. Pentru a vă proteja, ar trebui să ștergeți echipamentele de birou de cel puțin două ori pe săptămână cu șervețele speciale.

Toaleta

Conform unor sondaje recente, 17% dintre angajați nu folosesc toaletele de la birou pentru că „nu sunt curăţate corespunzător". Totuşi, putem remedia această problemă cu condiția să ne spălăm mai mult pe mâini, adică mai mult de 30 de secunde.

Frigiderul

Frigiderul de la birou „sparge recordurile" la numărul de bacterii în comparație cu frigiderul de acasă, spune Paul McDonnell de la Microban Europe. Alimentele sunt păstrate pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă și uneori nu sunt bine închise. Bacteriile au libertatea de a se instala în voie. Frigiderul trebuie golit la fiecare două zile pentru a scăpa de germeni și de mirosurile neplăcute.

Cuptorul cu microunde

În cuptorul cu microunde, particulele alimentare în combinaţie cu căldura și umiditatea formează un mediu foarte favorabil dezvoltării bacteriilor. Prin urmare, este necesar să îl curăţaţi în mod regulat.

71
Tagurile:
locuri, concentrare, bacterii, birou
Copii

Psiholog: Legăturile sociale cu ceilalţi ne menţin sănătoși

36
Descoperirile recente realizate de neurologi arată modul cum legăturile sociale, în special în timpul lockdown-ului, au un efect pozitiv asupra stării de sănătate. Ce spune un lector în psihologie la Universitatea din Essex, într-un interviu acordat Sputnik.

BUCUREŞTI, 26 oct – Sputnik. Pascal Vrtička, lector în psihologie, la Universitatea din Essex, a explicat, într-un interviu pentru Sputnik, modul cum putem rămâne conectați social în această perioadă.

Întrebat cât de important este pentru noi să ne menţinem legăturile sociale, mai ales dacă revenim la lockdown, Dr. Pascal Vrtička a spus că legăturile sociale sunt importante pentru noi tot timpul. Suntem ființe sociale şi avem nevoie de interacțiuni semnificative cu ceilalți pentru a rămâne sănătoși fizic și mental. Situaţia nu este diferită în contextul în care ne îndreptăm din nou spre lockdown.

De asemenea, Vrtička a mai spus că faptul de a fi conectaţi social influențează pozitiv sănătatea noastră fizică și mentală. Conexiunile sociale ne fac să ne îngrijorăm mai puțin cu privire la potențialele pericole și să ne simțim mai puțin stresați. De asemenea, dormim mai bine, avem un ritm cardiac și tensiune arterială mai mici, necesarul nostru de energie de bază este mai mic și sistemul nostru imunitar funcționează mai eficient. În plus, suntem mai puțin predispuși la depresie atunci când ne simțim conectați social.

În acelaşi timp, a te simți conectat social este o experiență interioară subiectivă. Putem avea o mie de prieteni, dar totuși să ne simțim singuri. Nu izolarea socială fizică, obiectivă, ne îmbolnăvește corpul și mintea, ci izolarea socială percepută emoţional și sentimentul de singurătate. Aceasta înseamnă că măsurile de lockdown ne vor afecta diferit pe fiecare dintre noi. Şi, desigur, trebuie să îi identificăm și să-i ajutăm pe cei care suferă cel mai mult subiectiv de singurătate în această perioadă, a mai spus profesorul de psihologie.

Acesta a subliniat că nu este nimic în neregulă în faptul de a ne simţi afectaţi de situaţia creată de această criză. Trebuie să fim binevoitori cu noi înşine şi să avem grijă de noi. „Faceți o baie fierbinte, o pauză de la știri și de la rețelele de socializare, o plimbare sau o alergare în parc. Încercaţi să vă simţiţi cât mai confortabil posibil. De asemenea, poate fi de ajutor şi cultivarea unei atitudini pline de compasiune față de ceilalți. Așadar, încercați să manifestaţi mai multă amabilitate când interacționați cu colegii dvs. de la serviciu, cu profesorii copiilor dvs., chiar și cu străini la magazinul alimentar sau când conduceți.

Dacă îi abordaţi pe ceilalți cu bunătate și compasiune, vă activaţi propriile emoții pozitive și zonele din creier responsabile cu recompensele și procesele hormonale. Aşadar, vă puteţi simți efectiv mai bine dacă manifestaţi amabilitate şi îi ajutaţi pe ceilalți. Şi, ceea ce este foarte important, cereţi ajutor când simțiți că nu mai puteți face față singur. Este o tendinţă naturală de a căuta ajutor dacă ne simțim copleșiți sau de a-i ajuta pe alții dacă au nevoie de noi. Prin urmare, aproape întotdeauna va fi cineva care să ne asculte și să ne ajute, fiindcă, la urma urmei, suntem împreună în această situaţie. Iar forța noastră comună este cea mai puternică modalitate de a face faţă cu bine acestei situaţii”, a mai spus Dr. Pascal Vrtička.

36
Tematic
Mitul popular despre beneficiile zilelor de repaus alimentar - spulberat
Trei alimente care vă ajută să scăpați de kilogramele în plus
Acest aliment este benefic pentru sistemul imunitar

Загрузка...
Daniel Zamfir

Daniel Zamfir: ce lege esențială blochează PNL în Parlament

104
Senatorul PSD Daniel Zamfir arată că PNL blochează în Parlament legea împotriva executării silite abuzive, esențială pentru mulți români.

BUCUREȘTI, 26 oct - Sputnik. Senatorul PSD Daniel Zamfir acuză PNL că blochează în Parlament o lege esențială pentru români, legea împotriva executării silite abuzive.

''Țin să aduc la cunoștința românilor faptul că Legea împotriva executării silite abuzive a fost blocată de PNL în Parlament. Totul pentru bănci, nimic pentru oameni! Mai exact, președintele Comisiei de industrii și servicii din Camera Deputaților, Sorin Bumb de la PNL, refuză să convoace ședința Comisiei pentru a discuta Legea! Îmi imaginam că așa vor face prăduitorii! Este foarte importantă această Lege și românii trebuie să știe ce se întâmplă în Parlament, cine o blochează!'', a declarat Daniel Zamfir.

Senatorul a explicat că acest proiect de lege prevede faptul că băncii îi va fi foarte dificil să te dea afară din casă deoarece anterior  executării silite este necesară găsirea unei modalități de adaptare a contractului de credit. Legea este importantă pentru debitori pentru că pot să conteste eventuale clauze abuzive ale băncilor, instituțiilor financiare nebancare sau ale firmelor de recuperare.

Daniel Zamfir a fost un puternic susţinător al pachetului legislativ aşa numit "anti-cămătărie". Legea împotriva executării silite abuzive face parte din cadrul celor 4 Legi de protecție a consumatorilor împotriva abuzurilor, și anume:

1.Legea de protecție a consumatorilor împotriva dobânzilor excesive

2.Legea de protecție a consumatorilor împotriva riscului valutar

3.Legea de protecție a consumatorilor împotriva cesiunilor speculative de creanțe

4. Legea de protecție a consumatorilor împotriva executărilor silite abuzive și intempestive.

La aceasta din urmă face Daniel Zamfir referire, arătând că PNL tergiversează punerea ei în discuție. De observat că în perioada actuală de criză, tot mai mulți români își amână ratele la bănci, ceea ce înseamnă că situațiile în care nu vor mai putea plăti se vor înmulți și se va pune problema executării silite în fața căreia nu au nici o protecție fără legea pe care o promovează Daniel Zamfir.

104
Tagurile:
Daniel Zamfir
Tematic
Daniel Zamfir dă legea care îl trimite în pușcărie pe Cîțu
Premieră: Zamfir, denunț penal pentru Abuz și SFIDARE!
Zamfir îl aruncă în față lui Orban: ”Minți cu nerușinare!”

Загрузка...