Epidemia Ebola

OMS: O nouă epidemie globală ar putea anihila omenirea

124
(reînnoit 23:41 13.03.2018)
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează cu privire la probabilitatea ridicată a izbucnirii unei noi epidemii la scară globală.

BUCUREŞTI, 13 mar — Sputnik, Doina Crainic. Deşi lansează un astfel de averisment, totuşi, Organizația Mondială a Sănătății nu precizează care este boala care s-ar putea răspândi la nivel global.

În prezent, oamenii de știință din întreaga lume analizează cei mai răspândiți agenți patogeni care ar putea declanșa o nouă epidemie majoră pe Pământ, potrivit Science Alert, citat de Sputnik France.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, ar putea fi vorba de boli deja cunoscute, cum ar fi febra hemoragică virală, precum Ebola sau Lassa, dar si de infecţii care sunt încă „neidentificate".

Cauzele care ar putea sta la originea acestei „boli X" sunt destul de numeroase, spun cercetătorii. De exemplu, virusul Zika sau virusurile artificiale create în laborator. Mai mult, acestea ar putea fi folosite chiar ca arme biologice.

Totuşi, oamenii de știință încearcă să dezvolte strategii eficiente de combatere a „bolii X" și a altor pericole care ameninţă omenirea. O nouă epidemie globală ar putea avea consecințe mortale de amploarea celor ale gripei spaniole izbucnite la începutul secolului XX.

124
Tagurile:
anihilare, perspectivă, omenire, pericol, epidemie globală, OMS
Tematic
Pericol de epidemie în Europa
ALERTĂ. Bill Gates la Munchen: pregătiri de epidemie globală, atac nuclear și...
Epidemie la stațiuni în Turcia? În Moldova se întorc copii cu virusul Coxsackie

Загрузка...