Federația Sanitas protestează

Exploziv! „Să arătăm echipa medicală nu poate fi dezbinată"

79
(reînnoit 19:32 13.03.2018)
Reprezentanţii Federaţiei Sanitas condamnă mesajele politice care manipulează şi îndeamnă personalul medical şi pe cel din asistenţă socială să nu se lase înşelat.

BUCUREŞTI, 13 mar — Sputnik, Georgiana Arsene. Fierbere mare în rândul personalului medical care se pregăteşte să protesteze masiv. Aceştia sunt nemulţumiţi de salarizare şi de încercările de dezbinare din spaţiul public.

Ei spun că spaţiul public a fost invadat, în ultimele două săptămâni, de mesaje politice de genul „Le-au crescut salariile în sănătate, dar ei sunt în continuare nemulţumiţi. Nu înţeleg ce mai vor…"

Sindicaliştii spun că realitatea este alta, iar creşterile salariale au fost acordate în mod discriminatoriu, legea-cadru a salarizării bugetare tratează în mod inechitabil categorii de personal care lucrează împreună — biologi, psihologi etc — iar, în final, rezultă că sunt categorii profesionale care, de la 1 martie, câştigă mult mai puţin decât se promite oficial.

„Sanitas vă cere să demonstraţi că cei care lucrează în sănătate şi asistenţă socială nu se lasă înşelaţi de o astfel de ipocrizie politică! În acest moment este mai puţin important dacă sunt membri de sindicat sau nu! (…) să cerem tratament egal şi corect pentru toţi angajaţii din sănătate şi asistenţă socială", spun reprezentanţii Sanitas într-un comunicat de presă.

Aceştia au declarat că va fi grevă generală în Sănătate, chiar după Paște.

Este îngrijorător că un domeniu strategic precum Sănătatea este plătit prost, este deficitar în ceea ce priveşte personalul şi insuficient dotat. Dacă, la toate acesteea, se adaugă proteste masive, atunci viaţa românilor este pusă grav în pericol, iar Ministerul Sănătăţii trebuie să se gândească dacă îşi asumă acest lucru.

79
Tagurile:
pregătire, condamnare, manipulare, proteste, Federația Sanitas, România
Tematic
Tragedie! Un medic bucureştean, găsit mort. Poliţiştii de la Omoruri, pe fir
Angajații migrează către serviciile medicale private
Cum ar funcționa medicii de familie fără Casele de Asigurări de Sănătate
Protestul medicilor de familie, păgubos pentru toată lumea
Cât îi va costa sănătatea pe acești români
Sănătate, nu comerț - „diagnosticienii" de la magazin nu pot înlocui doctorii

Загрузка...