Ученые в лаборатории

“Carnea de laborator” ar putea ajunge în vânzare până la sfârșitul anului 2018

204
(reînnoit 15:27 13.03.2018)
În viitorul apropiat carnea provenită de la animalele crescute la ferme ar putea fi înlocuită cu o carne cultivată artificial în laborator.

BUCUREȘTI, 13 mar — Sputnik, Octavian Racu. În viitorul cel mai apropiat, carnea animalelor crescute la ferme ar putea fi înlocuită cu un produs similar cultivat în laborator. Acesta ar putea ajunge în meniurile restaurantelor până la sfârșitul acestui an, declară unul din producători, potrivit The Independent.

Produsele animale in vitro, denumite uneori "carne curată", sunt fabricate din celule stem recoltate prin biopsie de la animale vii, care sunt apoi cultivate într-un laborator în decursul mai multor săptămâni.

Primul produs pentru consumul uman va fi accesibil peste câteva luni, potrivit lui Josh Tetrick, directorul general al companiei JUST, care se ocupă de producerea "cărnii curate".

"Pepite de pui, cârnați și foie gras create artificial ar putea ajunge pe masa restaurantelor din SUA și Asia până la sfârșitul anului 2018", a declarat el pentru CNN.

Cu toate acestea, afirmă el, există o anumită o reticență a publicului în ceea ce privește înlocuirea cărnii naturale cu una cultivată în laborator.

„Există anumite probleme de comunicare, chestiuni de reglementare, care trebuie rezolvate înaintea lansării produsului pe piață", a declarat acesta într-un interviu oferit publicației The Guardian.

Poziția sa este împărtășită și de compania "Mosa Meat", al cărui laborator se află la Universitatea din Maastricht din Olanda și care anunțase despre obținerea primului hamburger din carne cultivată artificial.

Directorul științific al companiei, profesorul Mark Post afirmă că procesul de obținere a tuturor aprobărilor ar putea întârzia pentru câțiva ani distribuirea noului produs.

Acesta estimează că va fi necesar aproximativ trei ani pentru ca acest produs să ajungă pe rafturile din supermarket.

Potrivit unui studiu recent, aproximativ o treime din americani ar fi de acord să consume carne cultivată artificial în locul celei provenite de la animale crescuți la fermă.

204
Tagurile:
Mosa Meat, carne cultivată artificial, carnea curată, Just, Laborator, Josh Tetrick, Olanda
Tematic
Avertizare: Fereşte-te de carnea injectată cu substanţe toxice! Cum o recunoşti
Avertizare: de ce să nu spălaţi carnea de pui! Ce boli grave puteţi face
Alertă în UK: Consumatorii ar putea fi infectați cu ciroză hepatică din carne
Eurodeputat: "România, o minunată carne de tun pentru imperialismul UE"
Rusia a restricționat importurile de carne și ouă din România
Ucrainenii nu știu dacă România le-a interzis importul de carne
ATENȚIE: 1500 kg de carne de pui infectată cu Salmonella
Opinie: produsele din lapte și carne devin periculoase pentru sănătate
Conserve, făină, carne, legume pentru Moldova. Cum va fi distribuit ajutorul

Загрузка...