În căutarea unui loc de muncă

Atenţie, salariaţi! Sindicatele paralele din instituţii lucrează contra voastră

121
Sindicaliştii acuză înfiinţarea „sindicatelor galbene", mişcări paralele care susţin interesele patronatului. Ce implicaţie are Guvernul.

BUCUREŞTI, 13 mart — Sputnik, Georgiana Arsene. Acuzaţii grave aduse de Radmilo Felix, secretar general al Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă Guvernului României, pe care îl consideră vinovat de reglementarea apariţiei sindicatelor galbene.

Acesta spune că, în martie 2004, după greva FML, Guvernul României a scos la repezeală o ordonanţă de urgenţă care modifică legea contractelor colective de muncă şi prin care se face posibilă înregistrarea unui contrat colectiv de muncă şi fără acordul tuturor părţilor.

În acest fel se poate trece uşor peste opoziţia sindicatului adevărat şi se înregistrează un contract de muncă dezavantajos pentru salariaţi cu undă verde chiar de la Guvernul României.

„Acestea reprezintă ciuma şi gunoiul mişcării sindicale, cel mai mare rău pentru salariaţii unei întreprinderi. Este culmea ipocriziei să-i trădezi, de dragul unor avantaje personale, pe cei pe care trebuie să-i reprezinţi şi să-i aperi", a scris Radmilo Felix într-o postare de pe pagina de Facebook a Sindicatului Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România. 

Sindicatele galbene sunt organizaţii controlate de administraţie sau de putere şi eventual chiar create la iniţiativa angajatorului. De multe ori, chiar patronul pune umărul la crearea unui asemenea organism, fie prin organizarea de la zero, fie prin presiuni sau ameninţări pe care le face asupra angajaţilor.

121
Tagurile:
Locuri de muncă, Salariați, Sindicate paralele, România
Tematic
Sindicatele din Educaţie îşi bat joc de profesorii lihniţi
Sindicatele din Sănătate, atac la ONG-urile lui George Soros
Sindicatele atacă: Nedreptatea și exploatarea, integrate în sistemul economic
Sindicatele portuare vor protesta mâine la Constanţa

Загрузка...