Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie

Cutremur la malul mării: ÎPS Teodosie, trimis în judecată de procurorii DNA

401
(reînnoit 18:11 09.03.2018)
Acesta este acuzat de mărturie mincinoasă. Preasfinţia Sa este trimisă în judecată, alături de alte persoane. Cine sunt acestea.

BUCUREŞTI, 9 mar — Sputnik, Georgiana Arsene. Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie nu are un sfârşit de săptămână prea liniştit, pentru că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea sa în judecată, în stare de libertate. În acelaşi dosar mai sunt implicate două persoane, deci ÎPS nu este singur în greaua suferinţă. Este vorba despre doi angajaţi ai Arhiepiscopiei Tomisului, iar dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Constanţa.

Direcţia Naţională Anticorupţie precizează, în cadrul unui comunicat de presă publicat pe site-ul instituţiei, motivele pentru care cele trei persoane au fost trimise în judecată.

Astfel, Petrescu Teodosie, arhiepiscop al Tomisului — funcţionar public în sensul legii penale, precizează DNA — este acuzat de inducerea în eroare a organelor judiciare, de mărturie mincinoasă, precum şi de abuz în serviciu sub formă continuată.

Celelalte două persoane trimise în judecată sunt Poalelungi Neculai, angajat al Arhiepiscopiei Tomisului, şi acesta, la rândul său, fiind tot un funcţionar public în sensul legii penale, şi Stoichin Ciprian, consilier administrativ bisericesc în cadrul aceleiaşi instituţii.

Poalelungi Neculai este acuzat de inducere în eroare a organelor judiciare, de mărturie mincinoasă, fals intelectual, favorizarea făptuitorului, complicitate la abuz în serviciu în formă continuată.

Stoichin Ciprian este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu în formă continuată.

„În data de 03.02.2017, arhiepiscopul Tomisului, Petrescu Teodosie şi alte persoane au fost trimise în judecată pentru comiterea unor infracţiuni care au avut ca urmare producerea unui prejudiciu în dauna A.P.I.A. în valoare de 1.392.964 lei. În acest context, în data de 10 octombrie 2017, în încercarea de a-şi crea o situaţie favorabilă în cadrul procesului penal care are ca obiect cauza penală menţionată mai sus, Petrescu Teodosie a depus la DNA — Serviciul teritorial Constanţa un denunţ prin care acuza un număr de trei persoane fizice-două dintre ele fiind angajate în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului — şi două juridice de fraudarea fondurilor europene, în anul 2016", se precizează în comunicat.

Mai exact, precizează sursa citată, în timpul sesizării, Petrescu Teodosie, „în mod nereal", a prezentat faptul că, fără ca el să ştie şi cu încălcarea prevederilor legale, cei doi angajaţi ar fi solicitat şi primit fonduri europene pentru o suprafaţă de 350 ha aparţinând instituţiei. Persoanele în cauză sunt acuzate şi de încheierea unor acte de dare în arendă, către terţe societăţi sau persoane, a unor suprafeţe de teren deţinute de Arhiepiscopia Tomisului.

Ca să susţină acuzaţiile de mai sus, ÎPS Teodosie, având şi sprijinul lui Poalelungi Neculai, a dat declaraţii şi a depus la dosarul astfel constituit mai multe documente false care ar fi susţinut vinovăţia persoanelor respective.

În ultimele luni ale anului trecut, după sesizarea DNA privind aspectele enunţate mai sus, prin două decizii emise ca urmare a unui raport făcut de Stoichin Ciprian — sub coordonarea lui Poalelungi Neculai, precizează reprezentanţii DNA, arhiepiscopul Tomisului, „cu rea credinţă şi cu încălcarea dispoziţiilor legale a dispus suspendarea celor doi angajaţi din funcţiile deţinute în cadrul Arhiepiscopiei". De asemenea, cei doi nu au mai beneficiat nici de salarii.

401
Tagurile:
trimitere în judecată, dosar, DNA, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, România
Tematic
Mesaj clar din SUA, înainte de Raportul Toader: "DNA e o organizație teroristă"
DNA, condamnată în instanță pentru ABUZ
Situaţia din DNA „pune la zid" România, lângă Polonia şi Ungaria
Noi abuzuri ale procurorilor DNA, devoalate. Un general ieşean mărturiseşte
"Revoluție DNA" pe pagina lui Cioloș: "Blocate instituțiile cu mașini, buldozere..."
Dragomir “Doar dacă DNA nu are puterea magică de a prevedea viitorul”
Parlamentul României

Video: Incident mortal în fața Parlamentului Polițist decedat!

306
(reînnoit 20:28 25.02.2021)
Un accident foarte grav a fost provocat în fața Parlamentului – un teribilism stupida avut consecințe fatale.

BUCUREȘTI, 25 feb – Sputnik. Cea mai frumoasă zi a anului 2021 a adus un incident deosebit de grav – un accident chiar în fața clădirii Parlamentului!

Accidentul a fost provocat de un motociclist de numai 30 de ani, care a făcut un gest teribilist – și fatal – rulând pe o roată și intrând în coliziune cu un autovehicul.

Conform unor martori, citați de „Știri pe surse”, motociclistul ”s-a ridicat pe o roată și a circulat așa timp de câteva secunde”. Teribilistul a ajuns la limită la semaforul aflat pe culoarea roșie, a încercat să frâneze, dar a intrat într-o mașină care circula regulamentar.

Din păcate motociclistul teribilist a intrat imediat în stop cardiorespirator și, conform ultimelor informații,  nu a mai putut fi salvat.

De asemenea, martorii spun că în mașina care a fost lovită de motocicletă se afla și un copil, care a fost rănit.

Update

Bomba vine abia la final – teribilistul era… polițist la Rutieră! Agentul era aflat în afara serviciului și folosea motocicleta proprietate personală pe o roată, a făcut ”manevre nepermise pe un drum public” și, neputând să se mai oprească, a intrat violent în mașina care venea pe sens opus.

S-a constat că polițistul NU consumase alcool, a fost doar un gest de teribilism fatal al unui motociclist pasionat. O pasiune fatală, din păcate…

306
Tagurile:
Parlament

Загрузка...
Sputnik V

În Muntenegru a ajuns prima partidă Sputnik V din Rusia

38
În Muntenegru a ajuns prima partidă a vaccinului rusesc Sputnik V. Mai devreme, republica obținuse preparatul rusesc din Serbia.

BUCUREȘTI, 25 feb – Sputnik. Prima partidă a vaccinului rusesc Sputnik V a ajuns joi din Rusia în Muntenegru, anunță guvernul țării.

Вакцина против новой коронавирусной инфекции впервые в мире зарегистрирована в России 11 августа
РФПИ и Центр имени Гамалеи

Din Rusia, în Muntenegru a sosit o partidă de cinci mii de doze ale vaccinului Sputnik V, a anunțat cabinetul de miniștri într-o postare pe Twitter, specificând că e prima partidă primită în urma unei înțelegeri cu partea rusă. Pe 23 februarie, ministrul Sănătății al Muntenegrului, Jelena Borovinić Bojović, și-a administrat primul component al vaccinului de producție rusească, oferit de către autoritățile din Serbia. Joi, ministrul Sănătății a întâmpinat aeroport preparatul de imunizare din Rusia.

În mesajul guvernului Muntenegrului se menționează că în următoarele zile din Beijing în Podgorica vor pleca 30 mii de doze ale vaccinului chinez Sinopharm.

Pe 20 februarie, în Muntenegru a demarat campania de vaccinare cu preparatul Sputnik V, obținut din Serbia, după ce premierul Serbiei, Ana Brnabić, a transmis personal autorităților muntenegrene 2 mii de doze ale preparatului de producție rusească.

Reprezentanții Ministerului Sănătății din Muntenegru au declarat agenției RIA Novosti că poartă negocieri cu reprezentanții guvernului rus și Centrul Gamaleia cu privire la livrările Sputnik V din Rusia. Mai devreme, autoritatea de reglementare a medicamentelor a aprobat importul vaccinului rusesc.

38
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Ce cantitate a vaccinului „Sputnik V” vor produce în comun Rusia și Iran
În San Marino a ajuns prima partidă a vaccinului Sputnik V
O altă țară din America de Sud aprobă vaccinul rusesc Sputnik V
O partidă a vaccinului Sputnik V a ajuns în Ungaria
Vaccinul ”Sputnik V”, și mai accesibil: Cât costă acum

Загрузка...
В России сегодня презентовали международный проект Бессмертная память

“Memoria nemuritoare”: În Rusia a fost prezentat un nou proiect

89
(reînnoit 19:50 25.02.2021)
În centrul de presă al grupului media „Rossiya Segodnya” de la Moscova s-a desfășurat o masă rotundă în format de videoconferință, dedicată prezentării unui nou proiect.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Conferința video “Genocidul nazist: noi documente și materiale” a reunit participanți din Rusia, Letonia, Kazahstan și Tadjikistan, raportori ai Adunării popoarelor din Eurasia și experți ai proiectului multimedia al agenției RIA Novosti “Nürnberg. Începutul păcii”.

Subiectul central al discuțiilor a constituit prezentarea proiectului internațional al adunării – “Memoria nemuritoare”, sarcina căreia este identificarea și digitalizarea unei cantități mari de date din arhivele străine, care arată proporțiile crimelor naziștilor împotriva cetățenilor sovietici. De asemenea, proiectul va include și materialele făcute publice după încheierea Tribunalului de la Nürnberg, primul din istorie care a recunoscut agresiunea drept cea mai gravă crimă și a prezentat opiniei publice crimele naziștilor împotriva păcii și umanității, transmite RIA Novosti.

Andrei Beliyaninov, secretarul general al Adunării popoarelor Eurasiei: “Societatea civilă din Rusia și restul lumii se alătură tot mai activ păstrării memoriei istorice. Activitatea Comitetului organizatoric internațional a proiectului “Memoria nemuritoare” de păstrare a patrimoniului istoric al Marelui Război pentru Apărarea Patriei și al Celui De-Al Doilea Război Mondial răspunde în același timp intereselor Rusiei și tuturor statelor – învingătoare și aliate. Existența unei cereri pentru o astfel de structură civică devine tot mai evidentă, dacă luăm în considerație campania propagandistică antirusă fără precedent, declanșată în ultimii ani. În toată lumea devine tot mai dificilă să organizăm și să desfășurăm evenimente legate de comemorarea chiar și a unor evenimente care sunt lipsite de orice ambiguitate în conținutul lor ideologic, cum ar fi înfrângerea fascismului de către Uniunea Sovietică și țările din coaliția antihitleristă. O sarcină importantă a comitetului internațional organizator al proiectului “Memoria nemuritoare” este crearea unei bănci digitale comune a documentelor cu privire la crimele naziste, precum și crearea unor dosare ale naziștilor și complicilor lor, care au comis crime împotriva păcii și umanității. Această sarcină științifică și organizatorică onorabilă cade pe umerii generației actuale. Îndeplinirea ei va contribui la restabilirea dreptății istorice și va deveni o barieră sigură în fața celor care încearcă să rescrie istoria, să reabiliteze nazismul și să ponegrească marea victorie a poporului sovietic și a tuturor țărilor și popoarelor, a învingătorilor nazismului”.

De asemenea, în cadrul mesei rotunde au fost prezentat și proiectul transmedia istoric al RIA Novosti – “Nürnberg. Începutul păcii”, lansat în anul aniversării a 75-a de la principalul proces de judecată al secolului XX. În cadrul acestui proiect, pe portalul nuremberg.media și în rețele de socializare sunt publicate materiale dedicate Tribunalului de la Nürnberg, în limba rusă, germană, franceză și engleză.

Proiectul oferă cititorilor mărturii de arhivă și muzeistice unice, fotografii, desene, cronici video, care oferă un prilej de a simți acest proiect zi de zi. La baza proiectului se află mărturiile de la persoana întâi, obținute de autori din arhivele rusești și străine. Acestea vor fi suplimentate e expoziții, podcasturi, discuții publice, spectacole. O parte indispensabilă a proiectului va deveni și o reconstrucție VR unică a istoriilor principalilor inculpați ai tribunalului.

“Problema documentelor care dezvăluie crimele nazismului este una centrală în cadrul proiectului. Petrecem mult timp în arhive, lucrăm cu materialele publicate – foto, video, sunet, manuscrise dactilografiate. În centrul materialelor noastre se află întotdeauna un document. Sunt niște mărturii atât de puternice, încât uneori chiar și cei mai căliți colegi simt niște dificultăți emoționale în timp ce lucrează cu tema dată. Iată de ce acordăm o mare atenție acestei activități importante de căutare și digitalizare a documentelor, legate de crimele împotriva populației civile a URSS, - abia urmează să studiem acest strat al memoriei istorice”, a menționat coordonatorul proiectului, jurnalistul și scriitorul Natalia Osipova.

Participanții la masa rotunda au convenit asupra publicării unei selecții de material a proiectului “Memoria nemuritoare” despre crimele naziștilor împotriva cetățenilor sovietici pe portalul nuremberg.media.

Adunarea popoarelor Eurasiai este o organizație neguvernamentală internațională, ai cărui scop este formarea unui model civic integrationist în numele consolidării păcii și armoniei prin dezvoltarea cooperării multilaterale și a diplomației civice (populare) în spațiul eurasiatic. În prezent, aceasta cuprinde reprezentanți ai peste 43 de state. Adunarea a încheiat 107 de acorduri de parteneriat în domeniul culturii, antreprenoriatului, dezvoltării relațiilor integraționiste între popoarelor Eurasiei și a diplomației populare.

Proiectul “Nürnberg. Începutul păcii” se desfășoară cu sprijinul partenerilor generali media: posturile de televiziune Rossiya 24 și Moskva 24, portalul de știri Vesti.ru, postul de radio Vesti FM, site-ul Komsomolskaia Pravda. Parteneri media a proiectului sunt postul de radio Mayak, postul de radio Radio Rossiya, cinematograful online tvzavr, Muzeul de Stat de Istorie, Muzeul Evreiesc și centrul de toleranță.

89
Tagurile:
Rossiya Segodnya

Загрузка...