Declarația anuală de venit

Declarația Unică de impozitare pentru 1 milion de români

140
Depui online sau în scris un singur document, care înglobează mai multe tipuri de câștig, trecute până acum pe formulare diferite.

BUCUREȘTI, 5 mart — Sputnik, Daniel Nistor. Un proiect de act normativ introduce o declarație unică pentru șase categorii de venituri, inclusiv controversatul Formular 600.

Proiectul a fost publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

Noul formular înlocuieşte declaraţiile D200 — veniturile realizate din România, D201 — veniturile realizate din străinătate, D220 — venitul estimat/normă de venit, D221 — norme de venit în agricultură, D600 — venitul care reprezintă baza pentru contribuţiile de asigurări (CAS), D604 — stabilirea contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate (CASS) pentru persoanele fără venit şi D605 — stoparea CASS pentru persoanele fără venit.

Declaraţia Unică va trebui depusă până la data de 31 martie 2018, apoi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va emite decizii de impunere, iar plata impozitului respectiv contribuţiilor aferente va trebui efectuată până la 15 iulie 2018.

Documentul poate fi depus prin mai multe modalități. Una dintre acestea vizează utilizarea sistemelor electronice de transmitere la distanţă — SPV (Spațiul Privat Virtual — se folosește sistemul de identificare prin utilizator și parolă). Persoanele înrolate în SPV vor primi o parolă prin poștă și pot solicita, prin acest sistem, precompletarea declarației unice și transmiterea acesteia de către ANAF. Declarația unică se descarcă și se completează cu celelalte informații de către contribuabil și se transmite prin SPV, urmând a fi semnată cu certificatul calificat al MFP.

O altă modalitate o reprezintă mijloacele electronice de tip e-guvernare (semnătură electronică bazată pe certificat calificat). Contribuabilul poate să opteze pentru descărcarea și completarea unui formular inteligent gol (neprecompletat) de pe portalul ANAF și depunerea lui electronică prin sistemul e-guvernare cu semnătură electronică.

De asemenea, contribuabilul poate opta pentru completarea cu asistența ANAF și a Primăriei a formularului unic inteligent și transmiterea acestuia la ANAF de pe calculatorul Primăriei sau ANAF, fie prin SPV fie prin e-guvernare;

Declarația Unică poate fi transmisă și pe suport hârtie (dar numai pentru anul 2018).

Pentru anul 2018 se află în analiză posibilitatea introducerii unui sistem de bonificații pentru contribuabilii care achită anticipat obligațiile fiscale estimate datorate.

De exemplu, în cazul în care Declarația Unică se depune prin SPV, bonusul va fi de 10% dacă obligațiile fiscale datorate sunt achitate integral până la 15 iulie 2018 sau de 5% dacă achitarea se face până la 30 septembrie 2018.

În cazul în care Declarația Unică se depune pe suport hârtie bonusul va fi de 5% dacă obligațiile fiscale datorate sunt achitate integral până la 15 iulie 2018, respectiv 2% dacă operațiunea are loc până la 30 septembrie 2018.

Specialiștii de la Ministerul Finanțelor estimează că vor depune Declarația Unică 964.166 contribuabili.

140
Tagurile:
Români, impozitare, Persoane fizice, Declarația unică, fisc, ANAF, România
Tematic
Soarta Declarației 600 a fost decisă
Dragnea joacă electoral: Declarația 600 cade
Guvernul taxează băncile și le acuză că nu plătesc suficient impozit pe profit
Impozitul pentru blocurile neîngrijite majorat cu 500%. Vezi în ce oraș
Modificare importantă în Codul Fiscal: impozitarea moştenirilor şi donaţiilor
Cum se impozitează câștigurile în Bitcoin
Turcia

Vouchere de vacanță 2020: perioada de valabilitate, schimbată

133
Românii care beneficiază de vouchere de vacanță primesc noutăți de la Guvern, care a decis prelungirea valabilității tichetelor emise în 2019 și 2020 până la finele lui 2021.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Voucherele de vacanță emise în 2019 și 2020 pot fi folosite până la sfârșitul anului 2021. Aceasta este decizia luată de Guvernul României.

Anunțul a fost făcut de șeful cancelariei premierului Ludovic Orban, Ionel Dancă. Potrivit oficialului, un act normativ înaintat de Ministerul Economiei prevede prelungirea valabilității până la 31 decembrie 2021.

Astfel, voucherele de vacanță acordate în intervalul menționat și care, din pricina restricțiilor sanitare, nu au putut fi folosite, vor putea fi utilizate până la sfârșitul anului viitor, mai ales în contextul în care așteptările sunt ca în primul trimestru al anului viitor efectele acestei pandemii să înceteze, a punctat Dancă.

Tot în domeniul turismului, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență care prevede o schemă de ajutor pentru companiile din acest sector de activitate.

Astfel, se instituie un ajutor de stat de 20% din pierderile înregistrate de aceste companii în 2020 comparativ cu cifra de afaceri din 2019. Această schemă de ajutor de stat a fost discutată cu reprezentanții mediului de afaceri, care urmează a fi notificată Comisiei Europene și, după adoptarea CE, va fi adoptată în forma finală și operaționalizată.

”Este unul dintre cele mai importante programe de sprijin pentru industria HoReCa și pentru agențiile de turism în perioada aceasta”, a mai spus Dancă.
133

Загрузка...
Activitatea SAMU Botanica

Guvernul a decis: sporuri mari în Sănătate!

110
(reînnoit 14:54 28.11.2020)
Ministerul Sănătății informează că Guvernul a aprobat două acte normative în urma cărora, pe durata stării de alerta, personalul din unitățile sanitare și serviciile de ambulanță publice beneficiază de sporuri pentru condiții de muncă deosebit de periculoase.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Angajații din Sănătate și asistență socială încep să își primească drepturile salariale. Aceasta este concluzia unei informări a Ministerului Sănătății care a făcut precizări cu privire la noi reglementări referitoare la sporul pentru condiții de muncă deosebit de periculoase de care beneficiază personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar implicat în gestionarea cazurilor Covid-19, în perioada stării de urgență și a celei de alertă.

La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat două acte normative în urma cărora, pe durata starii de alerta, personalul din unitățile sanitare și serviciile de ambulanță publice beneficiază de sporuri pentru condiții de muncă deosebit de periculoase.

Este vorba despre Hotărârea pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 153/2018 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare „Sănătate şi asistenţă socială” și Ordonanța de Urgență privind reglementarea unor măsuri în domeniul sănătății cauzate de evoluția răspândirii infecțiilor determinate de virusul SARS-Cov-2, precizează ms.ro.

Potrivit Hotărârii de Guvern, pe perioada stării de alertă și a celei de urgență, se acordă sporului pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase în procent de la 75% până la 85% din salariul de bază pentru personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din spitalele unitățile sanitare publice sau din structurile acestora, după caz.

De aceste sporuri va beneficia inclusiv personalul de specialitate din structurile paraclinice medico-sanitare, implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 pe perioada stării de urgență și alertă.
În aceeași perioadă, personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar din serviciile de ambulanță publice va beneficia de un spor în procent de 80%.

Ministerul Sănătății face precizarea că acordarea acestui spor se va realiza fără eliberarea buletinelor de determinare sau, după caz, expertizare a locurilor de muncă emise de către autoritățile abilitate în acest sens.

Potrivit Ordonanței de Urgență, sporurile pentru condițiile de muncă periculoase nou stabilite se vor plătit atât din Fondul Național Unic de Asigurări de Sănătate, cât și de la bugetul de stat.

Actul normativ prevede că, în cazul nerespectarii obligațiilor contractuale de către cabinetele medicilor de familie, casele de asigurări de sănătate cu care se află în relație contractuală pot aplica sancțiuni graduale, începând cu avertisment la prima constatare, diminuarea contractului cu 5% la a doua constatare și 10% la cea de-a treia.

110
Tagurile:
sănătate

Загрузка...
Vizitarea Stației de comprimare gaze naturale Jupa, cu ocazia finalizării lucrărilor la gazoductul BRUA - Faza I

Iohannis, apariție neobișnuită: nu a fost recunoscut!

0
Președintele României a surprins pe toată lumea în timpul unei vizite de lucru, după ce șeful statului a decis să adopte o vestimentație mai puțin obișnuită pentru el. Cum a apărut în public.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a vizitat, astăzi, 28 noiembrie 2020, Stația de comprimare gaze naturale Jupa, din județul Caraș Severin.

Iohannis a făcut, însă, senzație, stârnind comentariile oamenilor. Aceștia l-au comparat cu celebrul Zorro, din pricina vestimentației alese pentru participarea la vizită.

Mai exact, Iohannis a apărut îmbrăcat în negru, cu mască pe față și cu o pălărie neagră. Mai mult decât atât, președintele a purtat și mănuși negre.

De altfel, el a fost singurul dintre cei prezenți care a avut pălărie și mănuși și este o premieră în mandatul prezidențial când poartă așa ceva.

Alături de președinte au mai fost premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne, Marcel Vela și ministrul Economiei, Virgil Popescu, informează stiripesurse.ro..

 

  

 

 

 

 

0
Tagurile:
Klaus Iohannis
Tematic
Iohannis și Orban, PRINȘI în fapt – au încălcat legea!
Iohannis a promulgat legea: zile libere pentru părinți
Iohannis și PNL – o probă de incultură și aroganță semidoctă!
Ultima oră: Iohannis schimbă foaia, dă o palmă grea PNL!

Загрузка...