Valentin Popa, ministrul Educației

Ministrul Educaţiei ia atitudine într-o problemă fără miză: boicotul simulărilor

150
(reînnoit 22:16 04.03.2018)
Poziţia sa - exprimată vitejeşte într-un comunicat de presă. Îi ameninţă voalat pe sindicalişti?

BUCUREŞTI, 4 mart — Sputnik, Georgiana Arsene. Problema boicotării simulării examenului de evaluare naţională pentru clasa a opta nu l-a lăsat indiferent pe ministrul Educaţiei, Valentin Popa.

Acesta şi-a transmis punctul de vedere prin intermediul Biroului de comunicare al instituţiei pe care o conduce. Este a doua oară când ministrul are o atitudine de-a dreptul pasivă faţă de problemele dascălilor, asta după ce în februarie sindicaliştii nu au putut discuta cu el, spunându-li-se că ministrul este plecat în străinătate.

Acum, acelaşi ministru pare să dea semne de trezire la viaţă, ca şi natura o dată cu venirea primăverii. El le spune dascălilor care vor să boicoteze mâine simulările — subiect despre care Sputnik a vorbit deja — că măsura luată de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ nu are temei.

„Aşadar, boicotul nu este o soluţie! Facem apel la cadrele didactice, care tocmai au primit o creştere salarială de 20%, începând cu 1 martie 2018, să nu i afeteze pe elevi prin demersuri radicale. (…) Ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, le reaminteşte reprezentanţilor sindicali că ne aflăm în plin proces de renegociere a contractului colectiv de muncă şi, potrivit acestuia, sindicatele s-au angajat să nu declanşeze conflicte de muncă", se arată în comunicatul de presă existent pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Ultima parte din mesaj constituie, oare, o ameninţare voalată adresată liderilor sindicali din învăţământ prin care li se spune să îşi vadă de treabă urmând ca, în situaţia contrară, să se stopeze renegocierea contractului de muncă? Ministerul pune presiune pe dascăli?

150
Tagurile:
boicot, poziție, Ministrul Educației, Valentin Popa, România
Tematic
Sindicaliştii din învăţământ, cu 55 de lei la protest (VIDEO)
Sindicatele din Educaţie îşi bat joc de profesorii lihniţi
Dascălii vor bani, dar stau şi-aşteaptă

Загрузка...