Doina Uricariu

Fost director ICR New York „Nu am nici o simpatie pentru procurori!"

179
Fals în acte, legături primejdioase între avocaţi şi notari, schimbări de declaraţii. Despre corupţia ce a nenorocit sute de mii de oameni.

BUCUREŞTI, 24 feb — Sputnik, Georgiana Arsene. Poeta şi scriitoarea Doina Uricariu, fost director al Institutului Cultural Român din New York a scris un mesaj dur pe pagina sa de Facebook.

"Nu am nici o simpatie pentru procurori!", a notat aceasta, care şi-a argumentat afirmaţia printr-o întâmplare personală. Şi anume, scriitoarea povesteşte cum mama sa a fost evacuată din casa ei pe baza unui fals de renunţare la uzufruct.

"Îmi aduc aminte cum numerotam paginile dosarului şi cum descopeream schimbări de declaraţii. Dosarul a fost lucrat sau tricotat numai pe dos", explică Uricariu.

Motiv pentru care, la vremea respectivă, scriitoarea susţine că a vrut să angajeze o avocată foarte bună, pentru a rezolva situaţia. Numai că… surpriză! Avocata a refuzat să preia cazul, fiindcă "fusese contactată mai repede de notara care produsese falsul".

Urmarea este că mama scriitoarei este evacuată. Concluziile de Neîncepere a Urmăririi Penale au determinat procesul civil.

"Nu am nici o simpatie pentru procurori. Poate au evoluat între timp. Mica corupţie a nenorocit sute de mii de oameni. Marea corupţie s-a transformat idolatru, într-un car triumfal care plimbă diverşi interlopi de mare anvergură", a precizat Uricariu, care a acuzat faptul că nu vede să existe nici o legislaţie care să verifice taxele plătite, salariile, beneficiile unor firme cu valoarea unor proprietăţi.

179
Tagurile:
Procurori, urmărire penală, ICR

Загрузка...