Apple

Apple a înlăturat Vinerea Mare şi Paştile din calendarul ultimei versiuni iPhone

143
(reînnoit 16:27 22.02.2018)
Paștile și alte sărbători importante creștine au dispărut din aplicația Apple iCal pentru utilizatorii de iPhone care folosesc sistemul de operare iOS, ultima versiune, 11.2.5.

BUCUREŞTI, 22 feb — Sputnik, Doina Crainic. Modificarea i-a determinat pe unii utilizatori să trimită reclamații. Deşi actualizarea anterioară afișa atât data sărbătorii Paștilor, cât și „Ziua păcălelilor", 1 aprilie, sărbătoarea Paștilor a fost eliminată din calendarele actualizate iCal, după cum au reclamat unii utilizatori, potrivit breitbart.com.

Duminica Paștilor apare pe calendare pentru utilizatorii de iPhone care folosesc versiunea 11.2.2 a sistemului de operare iOS al Apple, dar nu și pentru alți utilizatori ai versiunii 11.2.5, care este cea mai recentă, scrie Fox News.

Setarea implicită pe dispozitivele iOS este pentru sărbătorile din S.U.A., astfel că sunt afişate sărbători precum Ziua Recunostintei, Ziua Crăciunului și Ziua Independenței. Totuşi, există o opțiune pentru adăugarea calendarelor alternative, printre care cel chinez, evreiesc și islamic. Dar calendarul creştin lipseşte de pe această listă în versiunea iOS 11.2.5, potrivit publicaţiei citate.

Mai mulți utilizatori s-au plâns pe forumurile Apple de dispariția duminicii Paștilor din calendarele lor.

„Cum se face că Paștele nu apare în calendarul meu, dar celelalte sărbători apar?", a scris un utilizator, în timp ce un altul dezvăluie că un reprezentant Apple l-a informat că sărbătoarea a fost eliminată intenționat.

„Toate celelalte sărbători, inclusiv sărbătorile religioase, sunt incluse în calendarul pentru SUA, dar nu şi Vinerea Mare şi Paștile", a anunţat utilizatorul. „Am cerut un răspuns pe forumul Apple și am sugerat includerea unui calendar diferit cu sărbătorile din SUA. Fără niciun rezultat", a adăugat el.

Acesta a mai spus că, ulterior, a sunat la Apple şi că primul operator cu care a vorbit a fost nepoliticos și arogant, dar i-a făcut legătura cu altcineva pentru a-i oferi informaţii.

„Acesta a spus că nu ştia despre omisiune și a transmis o solicitare de informaţii în acest sens. M-a sunat înapoi și mi-a comunicat răspunsul pe care l-a primit: calendarul este așa cum trebuie să fie și Apple a decis să elimine Vinerea Mare și Paștile din Calendarul de sărbători din SUA, care este pus la dispoziţie pe produsele sale. Este absurd", a comentat utilizatorul.

143
Tagurile:
omitere, Calendar, Vinerea Mare, Sfintele Paști, Apple, SUA
Ambulanțe în București

Record grav: 4848 cazuri noi de persoane cu COVID 19

15
(reînnoit 13:05 21.10.2020)
În urma testelor efectuate la nivel național au fost înregistrate 4848 cazuri noi de persoane infectate cu COVID – 19.

BUCUREȘTI, 21 oct - Sputnik. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat astăzi că pe teritoriul României au fost confirmate 191.102 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 137.835 de pacienți au fost declarați vindecați.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, la nivelul Municipiului București și al județelor este de 3,25.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 773 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 6.065 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 69 de decese (44 bărbați și 25 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

Dintre acestea, 10 decese a fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 de ani, 18 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 18 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 23 decese la categoria de peste 80 de ani.

65 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 4 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.250. Dintre acestea, 766 sunt internate la ATI. 

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.927.096 de  teste. Dintre acestea, 37.025 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 22.388 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 14.637 la cerere.

Pe teritoriul României, 20.593 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 9.808  persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 50.162 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 51 de persoane.

GCS mai anunță că, urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 6.091 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 845.200 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 14 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

15
Tagurile:
România, coronavirus
Tematic
Un nou focar de coronavirus la PSG!
UK va „infecta în mod deliberat” voluntarii cu coronavirus
Cum diferențiem gripa de coronavirus - explicația unui medic

Загрузка...
Отопление

Vești bune pentru bucureșteni: gata cu frigul din case!

45
Locuitorii Capitalei pot răsufla ușurați că nu mai este cazul să își pună o haină mai groasă pe ei când stau în apartamente: încep probele la cald pentru consumatori. Când începe furnizarea căldurii.

BUCUREȘTI, 21 oct – Sputnik. Zilele reci de toamnă au făcut ca bucureștenii să fie nevoiți să se îmbrace mai gros chiar și în casă. Termoenergetica anunță că, începând de astăzi, 21 octombrie 2020, încep probele la cald pentru consumatorii din municipiul București, mai ales că în ultimele zile s-au înregistrat temperaturi tot mai scăzute.

Agentul termic va fi furnizat după trei nopţi consecutive cu temperaturi de cel mult 10 grade Celsius.

Furnizarea agentului termic pentru încălzire se realizează după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 20.00- 6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10º C sau mai mici, informează antena3.ro.

Probele la cald se vor desfăşura astfel încât, pe măsură ce temperatura exterioară scade, toţi consumatorii să beneficieze în condiţii normale de furnizarea agentului termic pentru încălzire.

Reprezentanții Termoenergetica reamintesc bucureștenilor că instituția a început furnizarea căldurii la cerere spitalelor, şcolilor, grădiniţelor, căminelor de bătrâni, precum şi tuturor celorlalte instituţii care au solicitat acest lucru.

De asemenea, asociaţiile de proprietari care doresc amânarea furnizării agentului termic pentru încălzire pot solicita în scris acest lucru, prin reprezentanţii legali, la registratura Companiei Municipale
Termoenergetica București – CMTEB - din str. Cavafii Vechi nr. 15, la secţiile de termoficare de sector sau prin e-mail la adresa relatii@cmteb.ro.

45
Tagurile:
București, Căldură
Tematic
Compensațiile pentru căldură în sezonul 2019-2020: Procedura solicitării
Angela Gonţa: "Fără lumină, fără căldură, fără bărbat..."

Загрузка...