Proteste la București, 3 mai 2017

Organizație finanțată de Soros: Ungaria, mai coruptă decât România

123
(reînnoit 09:18 22.02.2018)
Suntem la egalitate cu Grecia, dar stăm mai bine decât Bulgaria, într-o ierarhie cu Noua Zeelandă în vârf și Somalia la coadă

BUCUREȘTI, 22 feb — Sputnik, Daniel Nistor. România se situează pe locul 61 din lume în clasamentul indicelui de percepție a corupției, întocmit de Transparency Internațional pentru anul 2017 și dat publicității miercuri seară.

Țara noastră ocupă, așadar, locurile 59-61 în topul celor mai puțin corupte țări, cu 48 de puncte, la egalitate cu Grecia și Iordania.

Pe prima poziție se află țara percepută drept cea mai puțin coruptă din lume, Noua Zeelandă (89 de puncte). Aceasta este urmată de Danemarca (88 puncte), Finlanda, Norvegia, Elveția (85 puncte), Singapore, Suedia (84 puncte), Canada, Luxemburg, Olanda, Marea Britanie (82 puncte).

Dintre statele Uniunii Europene, în urma noastră se clasează numai Ungaria (45 puncte) și Bulgaria (43 puncte).

Cea mai coruptă țară din lume este considerată Somalia (clasată pe locul 180, cu 9 puncte), urmată de Sudanul de Sud (12 puncte), Siria (14 puncte), Afganistan (15 puncte), Yemen, Sudan (16 puncte), Libia, Coreea de Nord, Guineea-Bissau, Guineea Ecuatorială (17 puncte).

Clasamentul cuprinde 180 de state și teritorii, ierarhizate după nivelul de corupție al sectorului public, perceput de experți și oameni de afaceri. Este utilizată o scală de la 0 la 100, unde 0 înseamnă "foarte corupt", iar 100 — "deloc corupt".

Pentru fiecare stat sunt utilizate între 3 şi 16 surse diferite, metodologiile utilizate de acestea fiind revizuite de Transparency International, pentru a se asigura că îndeplinesc standardele de calitate ale organizației.

Observăm deci că e vorba strict de percepția unor persoane intervievate, nu se ia în calcul, de exemplu, numărul de condamnări pentru acte de corupție, ori sumele totale plătite că mită, rezultate în urma unor procese în instanța.

"Pentru administraţia publică este necesară accentuarea rolului prevenţiei, prin implementarea unor mecanisme transparente şi eficiente pentru eliminarea vulnerabilităţilor la corupţie, pentru cheltuirea eficientă a fondurilor publice şi creșterea integrității la nivelul instituţiilor publice", se arată într-un comunicat transmis de Transparency International România.

Având în vedere că sectorul privat joacă un rol cheie în modelarea felului în care societatea răspunde fenomenului corupţiei, iar un mediu de afaceri integru şi transparent poate contribui decisiv la dezvoltarea României, considerăm că în sectorul privat este nevoie de o îmbunătăţire a mecanismelor de conformitate şi integritate, în scopul asigurării competitivităţii economice", menționează comunicatul citat.

Transparency International, organizație non-profit, înfiinţată în 1993, cu sediul central la Berlin, are ca scop declarat lupta împotriva corupției. Pe site-ul organizației, la secțiunea finanțatorilor apar instituții guvernamentale, companii, dar și fundații, printre care așa numitele Open Society Foundations, aparținând omului de afaceri George Soros.

De asemenea, printre finanțatorii TI România apare și Fundația pentru o Societate Deschisă, aparținând, de asemenea, domnului Soros. Dar și ambasade, bănci, instituții publice, cum ar fi Ministerul Educației sau Consiliul Superior al Magistraturii.

Ar trebui să ne flateze faptul că TI consideră România o țară mai puțin coruptă decât Ungaria? Poate nu, având în vedere că domnul Soros, apropiat organizației, se află în relații destul de proaste cu premierul din țara vecină, Viktor Orban, care a declanșat o campanie împotriva lui, printre altele dând ordin să fie închisă universitatea pe care o sponsoriza.

123
Tagurile:
Corupţie, George Soros, Ungaria, România
Bătrânețe

Recalcularea pensiilor: câte județe înregistrează întârzieri

88
Ministrul Muncii și Protecției Sociale a precizat că este mulțumit că nu se mai înregistrează întârzieri la recalcularea pensiilor în prea multe județe ale țării. Care sunt județele codașe.

BUCUREȘTI, 4 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Violeta Alexandru, ministrul Muncii și Protecției Sociale spune că a trecut termenul limită comunicat Caselor județene de pensii pentru recuperarea întârzierilor la recalculările dosarelor.

Demnitarul spune că sunt mii de solicitări cu termen depășit, poate chiar mult depășit, în unele situații. Din păcate, a mai precizat Alexandru, nimeni nu a fost interesat de această problemă, timp de ani de zile.

”Peste jumătate dintre judeţele ţării nu mai înregistrează întârzieri în recalcularea dosarelor. A se vedea 0 (Zero!!) dosare cu termene întârziate la finalul lunii iunie în dreptul atâtor Case de pensii. Cine ar fi crezut?”, a scris Violeta Alexandru pe contul său de Facebook.

Potrivit demnitarului, probleme mari în recalcularea pensiilor se înregistrează în județul Alba, unde mai sunt de recalculat 2.074 de dosare şi în sectorul 1 din Capitală - 869.

Alexandru a subliniat că este pregătită să ia decizii și că Bucureștiul merge greu, dar că este mulțumită. Ministrul Muncii a promis că va duce la zero și situația de la București, cu toată rezistența și a atras atenția că județele Neamț și Brașov încă nu performează.

De asemenea, ministrul Muncii și Protecției Sociale a subliniat că oamenii serioși fac diferența în orice domeniu.

88
Tagurile:
pensie
Tematic
Alexandru anunță că ”va tăia” în carne vie la casele de pensii
Mult disputata lege a impozitării pensiilor speciale va fi atacată la CCR
Impozitarea pensiilor – în aer! Zegrean, de acord cu Teodorovici, Avocatul Poporului atacă
Premierul Orban, despre pensii: cresc, dar nu spune cu cât… deocamdată
Pensii 2020: ministrul Finanțelor a făcut anunțul legat de majorare

Загрузка...
medic

Coronavirus în România, 4 iulie: 28.582 (+416) de persoane infectate, 1.731 (+23) decese

78
(reînnoit 13:47 04.07.2020)
Grupul de Comunicare Strategică arată în buletinul de astăzi că pe teritoriul României au fost confirmate 28.582 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

BUCUREȘTI, 4 iul - Sputnik, Marius Holdean. GCS a anunțat în buletinul oficial de la ora 13.00 că până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 28.582 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.861 au fost externate, iar dintre acestea 19.854 sunt pacienți vindecați, iar 1.007 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

GCS mai anunță că până astăzi, 1.731 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, dintre care 23 decese (12 bărbați și 11 femei), în ultimele 24 de ore.

Dintre acestea, 2 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 10 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 5 decese la persoane de peste 80 de ani, iar toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Numărul cazurilor noi de îmbolnăvire este de 416, iar la ATI, în acest moment, sunt internați 223 de pacienți. Buletinul oficial mai spune că până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 759.037 de teste.

Sancțiuni

GCS anunță că polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 533 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 124.900 de lei și că, în urma acțiunilor de verificare desfășurate noaptea trecută, în sistem integrat, de structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Ministerului Transporturilor, au fost aplicate alte 962 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară și distanțare socială.

Situația din diaspora

GCS anunță că în diaspora, 4.995 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.885 în Italia,  561 în Spania, 107 în Franța, 2.275 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 6 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, India, Bulgaria, Kazakhstan, Ucraina și Suedia.

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 122 de cetățeni români aflați în  străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

De asemenea, dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 72 au fost declarați vindecați: 50 în Germania, 10 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

78
Tagurile:
coronavirus, România
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Caniculă

Prima jumătate a lui 2020, cele mai calde șase luni înregistrate vreodată în Rusia

0
În Rusia, perioada dintre ianuarie și iunie 2020 a fost cel mai călduros interval de șase luni de când se fac înregistrări meteo

BRUXELLES, 4 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Pe măsură ce încălzirea globală se accelerează, recordurile de temperatură sunt depășite în fiecare an, arată RT.

”Temperatura media în Rusia, pentru primele șase luni din 2020, este cea mai ridicată din 130 de ani de meteorologie, pentru întreaga perioadă de observare din 1891 încoace”, a spus Roman Vilfand, director științific al Centrului Național Hidrometeorologic.

El a adăugat că recordul s-a datorat în principal lunilor neobișnuit de calde de iarnă.

În ianuarie, temperatura media a fost cu 10-11 grade Celsius mai mare decât normalul. Luna trecută, Vilfand a arătat că Rusia a experimentat mai mult de 240 de recorduri de temperatură în prima jumătate de an.

Totuși, acest an ”este special”, a declarat el.

Pe 20 iunie, schimbările climatice din Rusia au făcut titlurile în presa internațională când un mic oraș din Siberia, Verkhoyansk, a experimentat cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în Cercul Arctic – 38 de grade Celsius.

0
Tagurile:
Căldură, Meteo
Тема:
Prognoza meteo
Tematic
Nouă avertizare meteo: cod portocaliu – unde va fi caniculă
Avertizări meteo: vijelii, grindină, caniculă – cod portocaliu în jumătate din ţară
Prognoza meteo pentru Marea Britanie: cum va fi luna iulie – caniculă sau ploi abudente?

Загрузка...