DNA

O secţie specială ar putea desfiinţa DNA

247
(reînnoit 15:42 15.02.2018)
Forumul Judecătorilor avertizază că se doreşte crearea unei unităţi ce ar putea fi folosită împotriva procurorilor „incomozi". Câţi magistraţi pleacă acum din sistem

BUCUREŞTI, 15 feb — Sputnik, Georgiana Arsene. Un raport al Forumului Judecătorilor publicat astăzi şi citat de Ziare.com prezintă o situaţie foarte alarmantă. Şi anume, Corpul magistraţilor va fi redus drastic, cu un sfert şi vor pleca inclusiv 90% din judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Acesta este numai unul din efectele produse de reglementările votate în Legile Justiţiei.

Magistraţii procurori îşi vor pierde de facto independenţa, atunci când vor putea fi verificaţi de şeful Inspecţiei Judiciare şi prin Secţia Specială pentru cercetarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului General.

Astfel, 2000 de magistraţi vor pleca imediat din sistem, inclusiv 90% dintre judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În următorii cinci ani se aşteaptă să mai plece alţi 5000 de magistraţi. Şi aceasta din pricina coborârii pragului de vechime la acordarea pensiei de serviciu de la 25 la 20 de ani, fără limită de vârstă.

Forumul Judecătorilor din România trage un semnal de alarmă privind crearea Secţiei Speciale pentru cercetarea infracţiunilor din justiţie din cadrul PICCJ. Şi aceasta deoarece se va permite redirecţionarea a zeci de dosare de mare corupţie, aflate pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în baza formulării unei simple plângeri fictive împotriva unui magistrat. În acest fel se desfiinţează, pur şi simplu, activitatea DNA.

Anual sunt înregistrate mii de sesizări fictive contra magistraţilor. La ora actuală, aceste sesizări sunt cercetate de un număr de peste 150 de procurori din cadrul a 19 unităţi de parchet.

Este clar că acei 15 procurori din cadrul noii secţii vor fi copleşiţi de volumul de muncă.

Forumul Judecătorilor din România precizează că, prin crearea acestei secţii, se va întări suspiciunea că nu se urmăreşte o eficientizare a cercetării penale în cauzele în care sunt aduse acuzaţii penale magistraţilor, ci doar crearea unei unităţi care ar putea fi utiliizată punctual contra unui judecător sau procuror „incomod".

247
Tagurile:
corpul de magistrați, Legile Justiţiei, reglementări, alarmă, efecte, Forumului Judecătorilor, DNA, România
Tematic
Alertă: Doi mari adversari ai șefei DNA confirmă - "Kovesi candidează!"
Scandalul DNA îl demască pe Grindeanu: "acoperitul" vizat de Kovesi
Exploziv! Şeful DNA Ploieşti nu neagă înregistrările!
Cunoscut politolog: Asasinatele în puşcărie - „modul de lucru al DNA şi Kovesi"
Ciutacu o pune la punct pe Kovesi, provocare directă pentru șefa DNA!

Загрузка...