Seismograf

Două cutremure de adâncime în această noapte în Vrancea

221
Cel mai mare cutremur din acest an produs în România a fost pe 4 februarie şi a avut magnitudinea de 3,9 grade pe Richter

BUCUREŞTI, 14 feb — Sputnik. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a înregistrat două cutremure de adâncime în această noapte în Zona seismică Vrancea.

Primul a avut loc imediat după miezul nopţii la 00:12:24, în judeţul Vrancea, cu magnitudinea de 2.8, la adâncimea de 137.6 km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu(41km), Covasna(50km), Odobești(53km), Slănic-Moldova(57km), Buzău(58km).

Al doilea a venit la aproximativ trei ore mai târziu, aproape spre dimineaţă, la ora 03:46:44 (ora Romaniei), tot în Zona seismică Vrancea, însă în judeţul Buzău. Magnitudinea acestuia a constituit 2.6 grade pe scara Richter şi a fost fixat la adâncimea de 115.2 km. Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Nehoiu(10km), Întorsura Buzăului(31km), Covasna(35km), Vălenii de Munte(41km), Slănic(46km).

Cutremur în Vrancea, captură ecran
Cutremur în Vrancea, captură ecran

Cel mai mare cutremur din acest an produs în România a fost pe 4 februarie şi a avut magnitudinea de 3,9 grade pe Richter.

221
Tagurile:
Richter, Magnitudine, Seism, Cutremur, România, Vrancea
Tematic
Un nou cutremur de adâncime în Vrancea, a patra zi consecutiv (FOTO)
Un nou cutremur a zguduit România: Cel mai puternic din acest an

Загрузка...