Alăptare

Ce produse contribuie la creșterea riscului cancerului mamar

196
(reînnoit 14:19 08.02.2018)
Savanții unui grup internațional au descoperit ce categorii de produse pot contribui la sporirea riscului de cancer al glandei mamare

BUCUREȘTI, 8 feb — Sputnik. Dieta care conține o cantitate mică de aminoacid asparagină reduce riscul îmbolnăvirii de cancer al glandei mamare, se arată într-un studiu publicat de un grup internațional de cercetători în revista Nature, potrivit EurekAlert.

În experiment au fost utilizați șoareci cu cel mai periculos tip de tumoare, care nu se supune unui tratament hormonal. La un astfel de cancer, celulele maligne nu sintetizează receptori de estrogen și progesteron, precum și proteina membranară HER2, iar acești compuși devin o țintă pentru medicamente.

Cercetătorii au inclus în alimentația rozătoarelor produse bogate în asparagină, ceea ce a provocat creșterea numărului celulelor cancerigene. Când animalele au fost trecute la o dietă cu produse care nu conțin asparagină, administrându-le medicamente, starea șoarecilor s-a îmbunătățit. Studiile ulterioare au arătat că existența acestui ferment în celulele maligne primare contribuie la formarea metastazelor.

O cantitate mare de asparagină se conține în produse lactate, carne de vită, pasăre, pește și fructe de mare. De asemenea, acesta se conține în cartof, boboase, soia,  sparanghel, nuci și semințe. În legume și fructe, dimpotrivă, cantitatea de acestui aminoacid este nesemnificativă, ceea ce le face mai sănătoase.

Cu toate acestea, asparagină joacă un rol esențial în menținerea echilibrul sistemului nervos al omului, prevenind excitarea sau inhibarea prea mare.

196
Tagurile:
cercetătare, asparagină, Dietă, tratament, produse, studiu, cancer
Tematic
S-a descoperit cauza principală a îmbolnăvirii de cancer
Tragic: Povestea dureroasă a elevului eminent răpus de cancer
AVERTIZARE: Pericolul din tatuaje. Iată de ce rişti să faci cancer
Înspăimântător: "Harta" Moldovei cu cei mai mulţi bolnavi de cancer
Icoana vindecătoare de cancer e în România - mărturii și cazuri miraculoase
Studiu: o băutură alcoolică pe zi crește riscul de cancer de sân
Republica Moldova, şansa copiilor bolnavi de cancer din România. Află de ce...
Planta care vindecă 5 tipuri de cancer. Descoperire uimitoare
AVERTIZARE: Cerneala pentru tatuajele poate cauza CANCER

Загрузка...