Hungarian Prime Minister Viktor Orban speaks during his state-of-the-nation address in Budapest, Hungary, February 10, 2017. Among world leaders, Orban is known as one of Soros' most outspoken critics.

Se întâmplă acum în România şi Ungaria! Ce ascunde circul politic

578
Guvernul maghiar strânge bani de la cetăţeni pentru a-i apăra de planul lui George Soros privind primirea imigranţilor. România lucrează la îndeplinirea planului

BUCUREŞTI, 31 ian — Sputnik, Georgiana Arsene. Începând cu data de 2 ianuarie, partidul de guvernământ FIDESZ a expediat zeci de mii de scrisori populaţiei Ungariei prin care a solicitat donaţii în bani în scopul apărării ţării de „planul Soros" privind primirea imigranţilor, informează adevărul.ro.

La solicitarea premierului Viktor Orban au răspuns până în prezent 36 de mii de cetăţeni. Acest fapt demonstrează clar că ungurii iau foarte în serios ameninţarea lui Soros, în timp ce românii iau în zeflemea orice este legat de Soros.

Dacă românii se lasă cumpăraţi de Soros, prin diverse burse şi fundaţii, prin facilitarea accesului la funcţii în domenii cheie precum presa, nu acelaşi lucru fac vecinii unguri.

Susţinătorii FIDESZ au donat până acum 186 de milioane de forinţi, echivalentul a 595.000 de euro, bani destinaţi luptei contra "planului Soros". Directorul de comunicare al partidului a declarant că susţinătorii lor au trimis, în medie, 5000 de forinţi, adică vreo 16 euro.

"FIDESZ se foloseşte de mult timp de posibilitatea conferită de finanţarea din partea comunităţilor, ceea ce este, în acelaşi timp, şi o puternică confirmare din partea susţinătorilor partidului", a declarat acesta.

Banii vor fi utilizaţi pentru tipărirea şi afişarea, de către partidele aflate la guvernare, a unor materiale informative şi panouri contra Planului Soros.

Reamintim că, în 2014, premierul Orban a solicitat ajutor din partea simpatizanţilor partidelor de guvernământ să suţină reducerea cheltuielilor de întreţinere şi a luptei contra Bruxelles-ului.

Premierul maghiar, care este şi preşedintele FIDESZ, a accentuat necesitatea apărării ţării de planurile lui Soros, pentru ca Ungaria să rămână a maghiarilor.

România se pregăteşte să primească imigranţi

Tot astăzi, cotidianul Adevărul prezintă, într-o notă optimistă de parcă ne-am fi trezit cu toţii miliardari, marea "realizare" şi anume faptul că vom avea condiţii foarte bune pentru primirea imigranţilor.

Cum ar spune folk-istul Vasile Şeicaru, "în ziare, un răspuns, chiar de nu eşti prea deştept sau cult de-ajuns, viaţa-i viaţă, banu-i ban".

Ia priviţi cât de umilitor pentru naţiunea română se exprimă jurnaliştii cotidianului amintit.

"România va beneficia, până în 2020, de 36 de tabere mobile pentru sinistraţi cu facilităţi de cazare şi de hrănire care să fie folosite, atât în cazul unor dezastre, dar şi în situaţia unor mişcări masive de migranţi din afara graniţelor ţării".

Acum, dicţionarul explicativ al limbii române spune în felul următor: că "a beneficia" înseamnă: "1.A obţine un profit financiar din activitatea unei întreprinderi sau societăţi comerciale, pe baza deţinerii unor acţiuni ale acesteia. 2. A avea anumite avantaje ce decurg dintr-o situaţie"

Ce avantaje are România? Cât de "masive" vor fi acele mişcări de migranţi din afara graniţelor ţării?

Prim adjunctul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonelul Cristian Radu, a declarat că aceste tabere au un dublu rol, atât pentru cazarea persoanelor afectate de dezastre, cât şi pentru acoperirea necesităţii în cazul unor mişcări masive de migranţi din afara graniţelor.

Acum, atenţie! Colonelul a explicat că nu sunt aşteptate dezastre, dar că nu se poate neglija un aflux masiv care să facă obiectul tranzitării teritoriului national, o pregătire în acest sens fiind "absolut necesară".

Oficialul a declarat că în 2 ani România trebuie să asigure capacitatea de a gestiona mişcări necontrolate ale populaţiei de ordinul miilor de persoane.

Deşi declarase că este absolut necesară această mobilizare şi nu a negat venirea unui număr masiv de migranţi, colonelul Cristian Radu a cam dat-o la întors, afirmând că nu există informaţii privind iminenţa producerii unor astfel de evenimente, riscul fiind unul moderat.

Faptul că ungurii se mobilizează masiv în contracararea planului Soros demonstrează că situaţia este foarte serioasă şi chiar îngrijorătoare pentru Ungaria.

Şi atunci se pune întrebarea firească: tot circul politic pe care media ni-l serveşte din belşug, zi de zi, afirmaţiile unor personalităţi privind acţiuni "din umbră" care au drept scop divizarea României, ce mesaje transmit?

578
Tagurile:
George Soros, cote de refugiați, Migranți, Viktor Orban, Ungaria, România
TV-пульт

Un celebru serialul rus va fi difuzat și la Televiziunea Română

12
(reînnoit 18:26 21.06.2021)
Un serial rus de excepție, „Godunov”, lansat în 2019, va putea fi urmărit la postul TVR 1 începând cu 23 iunie, în fiecare miercuri şi joi, de la ora 23:00

BUCUREȘTI,  21 iun – Sputnik. Producția „Godunov”, regizată de Timur Alpatov şi Alexei Andrianov, a fost cel mai popular serial al anului 2019 la televiziunea rusă și va putea fi urmărit la postul TVR 1 începând cu 23 iunie, în fiecare miercuri şi joi, de la ora 23:00.

Considerată una dintre cele mai bune miniserii istorice realizate vreodată, „Godunov” a fost filmată în locurile în care au avut loc evenimentele, cu decoruri şi costume autentice.

Rolul principal este interpretat de Serghei Bezrukov, fost director artistic al Teatrului Dramatic din Moscova. Alături de el, din distribuţie fac parte Aleksandra Nikiforova, Svetlana Hodcenkova şi Andrei Merzlikin.

Drama istorică îl are în centru pe ţarul rus Boris Fiodorovici Godunov şi are la bază romanul „Naufragiu pe insula speranţei” al lui Konstantin Badigin din 1978.

Acţiunea are loc în secolul al XVI-lea. Rusia condusă de Ivan cel Groaznic, ai cărui ani de glorie au trecut, trăieşte vremuri tulburi, conspiraţii, răscoale şi invazii ale tătarilor. Moartea ţarului duce la instalarea pe tron a fiului său, care, fiind bolnav mintal, are nevoie de un regent. Aşa începe ascensiunea ambiţiosului Boris Godunov, fost membru al gărzii personale a lui Ivan şi căsătorit cu fiica acestuia. Întâi regent, apoi ţar încoronat de Adunarea Naţională, Godunov a fost cel care a pus capăt îndelungatei domnii a dinastiei Rurik, rămânând în istorie drept una dintre cele mai misterioase figuri politice ale Ţaratului Rusiei.

12
Tagurile:
Televiziune

Загрузка...
Examen

Începe Evaluarea Națională 2021 pentru clasa a VIII-a cu proba Limba și literatura română

13
Marți, 22 iunie, în România începe sesiunea de Evaluare Națională 2021 pentru elevii clasei a VIII-a, cu proba scrisă la Limba și literatura română

Pentru examenele din cadrul sesiunii de Evaluare Națională 2021 la clasa a VIII-a s-au înscris peste 131 000 de absolvenți. Sesiunea se desfășoară în perioada 22 iunie - 4 iulie 2021.

Subiecte și bareme la Evaluare Națională 2021

  • Baremele de evaluare și de notare la Limba și literatura română pot fi accesate AICI
  • Subiectele din acest an vor fi afișate AICI

Calendarul examenelor la Evaluarea Națională 2021

Următorul examen din cadrul sesiunii de Evaluare Națională 2021 va avea loc joi, 24 iunie, la proba Matematică. După care, proba la Limba și literatura maternă va avea loc vineri, 25 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Teste antrenament EN 2021, disponibile spre descărcare >>>

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 30 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2021

Rezultatele examenelor din cadrul Evaluării Naționale 2021 vor fi publicate de Ministerul Educației la adresa de pe acest LINK pe data de 29 iulie, după ora 14:00, însă rezultatele finale vor fi publicate după rezolvarea contestațiilor, pe data de 4 iulie 2021.

Calendarul admiterii la liceu în 2021 s-a modificat: când încep înscrierile >>>

Potrivit Ministerului Educației, media obținută la Evaluarea Națională la clasa VIII este un criteriu esențial pentru admiterea în învățământul liceal.

„Coordonarea la nivel național a proiectării, organizării și desfășurării EN VIII, precum și valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de Ministerul Educației prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE). Coordonarea la nivel județean/al municipiului București a organizării EN VIII, precum și valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de către inspectoratele școlare județene”, precizează edu.ro.

Organizarea examenelor la Evaluarea Națională 2021 - detalii

Ministerul educației informează că examenul se va desfășura în 3 850 de centre de examen, iar probele încep la ora 9:00, când candidații vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne. La probele scrise ale Evaluării Naționale 2021, candidații primesc subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul.

„Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore) calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare. Asistenții vor verifica datele înscrise de candidați și vor secretiza caseta. Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de Organizare a Evaluării Naționale, în baza prevederilor Procedurii nr. 1.526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare”.

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor și a desenelor pot folosi și creion negru.

Teste de antrenament pentru evaluarea națională 2021 >>>

Probele sunt monitorizate audio-video.

Interdicții la examenele de Evaluare Națională 2021

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a  instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

De asemenea, se interzice candidaților să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen în acest scop. Candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop, nu sunt primiți în examen.

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Etapa specială a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a (EN VIII 2021) este programată în perioada 5 – 12 iulie, fiind precedată de etapa de înscriere (28 iunie – 2 iulie).

13
Tagurile:
Teste, barem, Subiecte, Limba română, 2021, Evaluarea Naţională

Загрузка...