Nazi concentration camp's main gates reading arbeit Macht Frei meaning through work one will be free.

Îngrijorător! Bucureştiul, fruntaş la antisemitism!

123
(reînnoit 15:05 29.01.2018)
Capitala României s-a clasat pe locul trei într-un top al oraşelor unde sunt postate cele mai multe mesaje antisemite pe reţelele de socializare

BUCUREŞTI, 29 ian — Sputnik, Georgiana Arsene. Ministerul pentru Diaspora al Israelului a dezvăluit, joi, că a realizat un sistem de monitorizare a mesajelor antisemite pe social media, informează Hotnews.

Monitorizarea a arătat că România se clasează pe un neonorant loc trei în topul oraşelor pe raza cărora sunt postate cele mai multe asemenea mesaje, folosindu-se reţelele Facebook şi Twitter.

Sistemul folosit de israelieni, numit Anti-Semitism Cyber Monitoring System este, potrivit oficialilor din Minister, „cel mai avansat din lume pentru a monitoriza antisemitismul în timp real".

Ce face acest soft? Păi, el detectează postările antisemite de pe social media şi, mai mult decât atât, ştie şi cât de mult au fost acestea partajate, de către cine şi în ce ţări. Evident, ulterior se face o statistică din care se observă, clar, ce ţări produc cel mai mult conţinut de acest gen.

Sistemul utilizează definiţia antisemitismului realizată de Alianţa Internaţională pentru Memoria Holocaustului atunci când scanează conţinutul. El va monitoriza iniţial postările în engleză, arabă, franceză şi germană de pe Facebook şi Twitter, urmând ca mai apoi să se extindă şi la alte limbi şi platforme.

Timp de o lună, sistemul a detectat 409.000 de postări antisemite, realizate de 30.000 de utilizatori.

Ministrul israelian pentru Afaceri în Diaspora, Naftali Bennett a spus că oraşele cu cel mai înalt grad de antisemitism sunt Santiago, din Chile, Dnipro, din Ucraina şi capitala României, Bucureşti.

Nici Europa Occidentală nu se poate lăuda cu o atitudine corectă faţă de evrei. Şi aceasta deoarece oraşele Paris şi Londra s-au remarcat prin numărul mare de mesaje antisemite transmise de acolo.

Este îngrijorătoare această statistică, deoarece intoleranţa, într-o lume atât de complexă precum este cea de azi nu face decât să susţină terorismul şi violenţa.

Iată, deci, că România are mult de lucru la capitolul toleranţă şi educaţie.

Românii nu folosesc un limbaj de ură doar la adresa evreilor, ci şi a ruşilor. Unde vom ajunge, dacă totul va fi transpus în fapte?

Un reputat profesor de sociologie bucureştean este de părere că principalul factor care a dus la apariţia acestui comportament îl constituie faptul că românul se crede „buricul pământului". El susţine că evreii au făcut foarte multe pentru noi, ca naţiune, în domenii importante precum comerţul sau asistenţa socială.

În ceea ce priveşte comportamentul din social media, acesta spune că, în mediul virtual, ne comportăm diferit faţă de cum o facem în plan real, fiindcă „suntem mult mai agresivi şi renunţăm la tipare, la cenzuri".

Cu toate acestea, profesorul nu crede că Bucureştiul este un oraş antisemit şi spune că şi dacă sunt postări antisemite mai multe decât în alte părţi, acestea sunt făcute de diverşi indivizi care, practic, nu conştientizează faptele lor, iar ceea ce scriu aceştia nu reflectă fidel realitatea.

123
Tagurile:
Mesaje antisemite, antisemitism, Twitter, Facebook, Israel, București

De ce fac tinerii forme grave de COVID? Medic, explicații

67
(reînnoit 19:14 21.09.2020)
Radu Țincu, medic la Spitalul Floreasca din București, a explicat că tinerii fac forme grave de COVD ca urmare a unei ”furtuni de molecule inflamatorii”.

BUCUREȘTI, 21 sept – Spuntik. Pacienții cu COVID încep să fie din ce în ce mai tineri, fapt care ridică întrebări medicilor cu privire la cauzele ce determină acest fenomen.

Radu Țincu, medic specialist Anestezie Terapie Intensivă la Spitalul Floreasca din București, spune că factorii care au favorizat infectarea celor tineri și activi sunt perioada concediilor, reluarea serviciului, precum și începutul anului școlar. De asemenea, o parte din ei au chiar o dispoziție genetică spre a face forme mai grave. Medicul spune că formele severe sunt determinate de ”o furtună de molecule inflamatorii” și că nu se poate previziona câte persoane vor dezvolta o formă fulminantă de COVID 19 și care nu.

Specialistul a precizat că toate organele vor fi afectate de prezența acestor molecule inflamatorii și că, de fapt, organismul intră într-un cerc vicios în care virusul este numai un punct de plecare. Urmează, apoi, ”descărcarea aceasta de molecule inflamatorii care vor duce organismul într-o degringoladă, toate funcţiile lui vor fi afectate”, a mai spus medicul specialist ATI de la Spitalul Floreasca, potrivit antena3.ro.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

67
Tagurile:
COVID-19, Medic, tineri
Tematic
Daniel Zamfir și Cozmin Gușă aruncă în aer raportările COVID
COVID-19, miracol: aproape 50 mii oameni vindecaţi într-o zi
COVID-19 în UK: noi măsuri drastice - 10.000 lire amendă

Загрузка...
Особенность школьных знаний состоит в том, что они направлены на тренировку интеллекта

Școala online: creștere masivă a vânzărilor de tablete și laptopuri

26
(reînnoit 16:59 21.09.2020)
Anul școlar care a debutat în condiții speciale din pricina pandemiei de coronavirus a dus la o creștere a vânzărilor de laptopuri, tablete și camere web cu aproximativ 50%.

BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. Pandemia de coronavirus a făcut ca, în acest an, școala să înceapă în funcție de unul dintre cele trei scenarii: verde, galben sau roșu.

Evident, dinamica situației epidemiologice face ca trecerea de la un scenariu la altul să se facă rapid, iar părinții s-au adaptat, cumpărând device-uri pentru cursurile online.

Așa se face că a crescut considerabil, cu 50 de procente, valoarea vânzărilor de tablete, laptopuri și camere web.

Acestea nu este unicul domeniu în care au crescut vânzările, deoarece investiții mai mari au fost făcute și în zona de confort. Și aceasta pentru că românii petrec mai mult timp acasă. Astfel, ei au cumpărat televizoare mai mari și mai performante, echipamente pentru întreținerea curățeniei, pentru gătit și pentru desfășurarea de activități fizice acasă.

Mihai Pătrașu, CEO evoMAG, spune că familiile cu copii și cei care lucrează de acasă au fost în situația de a investi preponderent în echipamente hardware în această perioadă.

Bugetul mediu per familie a crescut și cu 50%, ajungând la aproximativ 1500 de lei, iar particularitățile, atunci când vine vorba despre comportamentul de consum în această perioadă, țin de necesitate și de rapiditate.

Şi segmentul corporate, reprezentat atât de domeniul public, cât şi de cel privat, a majorat achiziţiile de hardware din aceasta perioadă, informează dcbusiness.ro

 ”Spre exemplu, ca reacţie la contextul actual, am primit foarte multe

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

26
Tagurile:
laptop, tablete
Tematic
E simplu: certificatele de stare civilă se obțin online
Aceste școli vor face numai cursuri online – situația în Capitală
Predarea online: reguli noi pentru profesori, înainte de începerea școlii
Școală online: ce părinți pot cere zile libere plătite
Școală online: de ce nu primesc părinții elevilor zile libere

Загрузка...

În Georgia s-au încheiat exercițiile “Noble Partner 2020”. Ce căută militarii NATO în țară

0
(reînnoit 20:45 21.09.2020)
Organizatorii declară că scopul acestor exerciții este sporirea capacității de apărare a Georgiei, SUA și statelor partenere, precum asigurarea stabilității în regiunea Mării Negre. Experții consideră însă că scopul este cu totul altul.

În Georgia s-au încheiat exercițiile internaționale “Noble Partner 2020”. Pentru a participa la manevre, în țară au sosit aproximativ 3 mii de militari din SUA, Polonia, Franța, Marea Britanie. Ambasadorul american a declarat că țările vor să îmbunătățească capacitatea de luptă prin eforturi comune și să susțină securitatea în regiunea Mării Negre. Totuși, ce se ascunde în spatele acestor declarații? De ce militarii NATO au ales anume Georgia pentru manevre? Ce crede Rusia despre aceste exerciții?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tematic
Antrenament sau spectacol: Exercițiile Forțelor Aeriene și ale marinei SUA în Marea Neagră
Butoiul cu pulbere din Mediterană: Turcia și Grecia, exerciții militare rivale
În Belarus au demarat exercițiile militare "Frăția Slavă 2020"

Загрузка...