Решение математических задач

Vești bune: cei mai buni elevi din lume vin în România!

104
(reînnoit 14:18 27.01.2018)
Ţara noastră va găzdui Olimpiada Internaţională de Matematică. Când va avea loc.

BUCUREŞTI, 27 ian — Sputnik, Georgiana Arsene. Un eveniment extrem de important pentru România şi pentru întreaga lume se va desfăşura la Cluj-Napoca, în perioada 3-14 iulie 2018, informează Ministerul Educaţiei.

Sunt aşteptaţi peste o mie de elevi din peste o sută de ţări.

Probele de concurs vor avea loc în zilele de 9 şi 10 iulie 2018 la Sala Polivalentă. Durata fiecărei probe este de patru ore şi jumătate, timp alocat rezolvării a patru probleme — traduse în limba fiecărei ţări prezente.

Amănunte despre competiţie puteţi afla şi de pe site-ul Olimpiadei Internaţionale de Matematică

Este pentru a patra oară când România găzduieşte această întrecere. Demersul de a aduce olimpiada în România aparţine Societăţii de Ştiinţe Matematice, din dorinţa de a celebra Centenarul Marii Uniri de la 1918.

Observăm că, dincolo de lipsurile mari cu care se confruntă învăţământul românesc, cu legile care bulversează an de an cadrele didactice, elevii şi părinţii, prin munca unor oameni şi a unor elevi pasionaţi de matematică, România poate scoate capul în lume. Nu prin scandaluri şi lupte interne, ci prin minţile strălucite pe care le dă acest popor şi le desăvârşeşte şcoala românească.

Din păcate, după cum ne-am obişnuit, mulţi dintre ei vor pleca, preferând universităţile din străinătate şi perspectiva unor meserii cu adevărat respectate.

104
Tagurile:
școala românească, Olimpiada internațională la matematică, elevi, Cluj-Napoca, România
Tematic
200 de elevi vor participa la Olimpiada Națională de Limba Rusă din România
Studenţii români, medaliaţi la Olimpiada Internaţională de Matematică
Elev român, premiat la Moscova la Olimpiada Internațională de Limba Rusă
Elevii din şcolile ruse, învingători la Olimpiada republicană de Limba română

Загрузка...