Bolnav de gripă

Gripa? Putem lua măsuri de precauție

82
(reînnoit 10:29 26.01.2018)
Sfaturile necesare le găsim într-un studiu recent

BUCUREȘTI, 26 ian — Sputnik. Mai nou, s-a constatat că virușii de gripă pot fi transmiși prin „simpla respirație".

Sheryl Ehrman, co-autorul studiului, a declarat că descoperirile făcute de echipa sa demonstrează că păstrarea suprafețelor curate, spălare mâinilor și evitarea oamenilor care tușesc nu oferă protecție completă contra gripei.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că cei care stau acasă atunci când sunt bolnavi minimalizează riscul de a răspândi boala. 

Au fost examinați 142 de oameni bolnavi de gripă, care au fost puși într-o „mașină" capabilă să detecteze virușii din respirația lor. Timp de 30 de minute, participanții au respirat, au vorbit, au tușit și au strănutat atunci când simțeau nevoia.

„Am descoperit că cei bolnavi de gripă, au contaminat aerul din jurul lor doar prin respirație, fără să strănute sau să tușească", a explicat autorul principal, profesorul Donald Milton.

Oamenii de știință au mai descoperit că aerul infectat era mai virulent în primele zile. Rezultatele studiului arată de asemenea că strănuturile nu răspândesc mai mulți viruși decât tusea.

Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că riscurile de contaminare cu gripă sunt mai mari decât se credea, nu și iminente. Chiar o simplă mască de protecție a respirațieiar fi de mare folos.

82
Tagurile:
gripa, răspândire, evitare, riscuri
Tematic
Pentru părinţi: cum să preveniţi şi să trataţi răceala sau gripa la copii

Загрузка...