Jandarmul Răducu Constantin Șărban

Petiție pentru susținerea jandarmului acuzat de protestatarii #REZIST

1111
(reînnoit 11:22 26.01.2018)
„Răducu Constantin Șărban să fie recompensat pentru devotamentul arătat, a dat dovadă de profesionalism desăvârșit, demnitate și curaj„

BUCUREȘTI, 26 ian — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Atacat de o parte a presei și de susținătorii #REZIST, jandarmul care apare în imagini lovind la protestul din 20 ianuarie este apărat acum de mai mulți cetățeni.

Jandarmul Răducu Constantin Șărban, cu grad de căpitan, a explicat ulterior că a aplicat strict regulamentul, urmând pas cu pas modalitățile de intervenție în scopul ținerii sub control a unei situații care se putea agrava.

Totodată, el a explicat că, în acea fază, în care se pune problema depășirii cordonului de jandarmi, a lovit peste brațe și peste mâini, acțiuni menite să îndepărteze pe cei care depășeau limitele stabilite. Acțiunea se încadrează strict în limitele regulamentului, consideră ofițerul de jandarmul.

"Prin prezenta petiție ne exprimăm susținerea pentru jandarmul Răducu Constantin Șărban, care în timpul protestului ilegal organizat sambata, 20 ianuarie 2018 în Piața Universității, a dat dovadă de profesionalism desăvârșit, demnitate și curaj în fața unor indivizi evident extrem de agresivi care au avut scopul de a sparge dispozitivul jandarmilor, ocuparea ilegală a carosabilului și oprirea circulației".

Aceasta este prima parte a unei petiții on line, prin care se cere chiar ca jandarmul să fie recompensat!

"Solicităm superiorilor jandarmului Răducu Constantin Șărban ca acesta să fie recompensat pentru devotamentul arătat cu ocazia evenimentelor din 20 ianuarie 2018 din Piața Universității", se scrie în Petiție. "Hotărârea privind felul în care se va realiza acest lucru rămâne la aprecierea superiorilor".

Până acum câteva mii de cetățeni au semnat petiția, care poate fi găsită aici

1111
Tagurile:
petiție de susținere, acuzații REZIST, jandarm, Răducu Constantin Șărban, România
Tematic
„Rolul lui Bot - să creeze un curent Anti-Jandarmerie"
Jandarmeria română, atacată pentru menționarea “familiei tradiționale”
Test de sânge

Test de sânge revoluționar - va detecta 50 de tipuri de cancer

10
(reînnoit 23:13 27.11.2020)
Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Regatul Unit a anunțat vineri că studiile pentru un test de sânge revoluționar dezvoltat de compania americană Graal, test care ar putea identifica 50 de tipuri de cancer, vor începe în Marea Britanie la mijlocul anului 2021.

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Potrivit declarației NHS, noul test de sânge Galleri, dezvoltat de compania GRAIL, oferă o oportunitate semnificativă de a detecta tipuri de cancere în stadiu incipient printr-un simplu test de sânge. La studiu vor participa 165.000 de pacienți într-un prim acord mondial încheiat de NHS din Marea Britanie, potrivit Sputnik News.

Cercetările preliminare au constatat că testul, care verifică modificările moleculare ale sângelui, poate detecta cancerul de gât, ovarian, pancreatic, de esofag și alte tipuri de cancer dificil de diagnosticat în stadiile incipiente.

„Dacă programul NHS va arăta ca testul funcţionează conform aşteptarilor şi pentru persoanele fără simptome, va fi lansat pentru a deveni disponibil pe scară largă”, a subliniat NHS.

Reacționând la anunț, prim-ministrul britanic Boris Johnson a scris pe Twitter că este o „descoperire extrem de promițătoare care ar putea transforma modul în care diagnosticăm și tratăm cancerul, [o boală] care cauzează prea multe morţi premature”.

​Studiul-pilot va include 140.000 de persoane cu vârste cuprinse între 50 și 79 de ani fără simptome de cancer și alte 25.000 de persoane cu posibile simptome de cancer pentru a-și accelera diagnosticul, iar primele rezultate sunt așteptate până în 2023.

10
Tagurile:
cancer
Tematic
Modalitate care determină tratamentul împotriva cancerului
Modalitate de a detecta cancerul după ochi
Experți: Aceste lămâi din magazine ne pot îmbolnăvi de cancer
Ruşii: diagnosticarea cancerului cu o picătură de sânge
Aceste două alimente pot cauza cancer - oncolog rus

Загрузка...
Pământuyl

VIDEO uluitor cu Pământul, distribuit de un astronaut NASA

54
(reînnoit 22:12 27.11.2020)
La începutul acestei luni, Crew Dragon, o navă spațială comercială contractată de NASA, dezvoltată de SpaceX, a transportat trei astronauți NASA și un astronaut japonez la Stația Spațială Internațională (ISS).

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Astronautul NASA Victor Glover a distribuit un videoclip care arată o perspectivă asupra Pământului din interiorul cabinei echipajului Crew Dragon.

„Imaginea cu Pământul este mult mai spectaculoasă în realitate”, a scris astronautul la videoclip.

Pe 16 noiembrie, SpaceX a lansat Crew Dragon, o navă spațială comercială contractată de NASA, de la Kennedy Space Center din Florida, pe o rachetă Falcon 9.

​Echipa Crew Dragon îi include pe astronauții americani Michael Hopkins, Victor Glover și Shannon Walker, precum și pe astronautul japonez Soichi Noguchi, potrivit Sputnik News.

Echipajul a ajuns la ISS la 04:01 GMT pe 17 noiembrie și a fost întâmpinat de actualul echipaj al ISS, Expediția 64, compus din comandantul Sergei Rizhikov și inginerul de zbor Sergei Kud-Sverchkov, ambii cosmonauți ruși, și inginerul de zbor Kate Rubins, un astronaut NASA.

54
Tagurile:
NASA
Tematic
NASA avertizează cu privire la apropierea a 4 asteroizi – de ce sunt greu de detectat
NASA anunță începerea unui nou ciclu solar – efectele lui
Inedit: Simfonia stelelor, interpretată de telescoapele NASA

Загрузка...