Proteste în România

„Autocarele protestatarilor, plătite de ofiţeri acoperiţi"

4990
Serviciile Secrete străine şi-au trimis oamenii în piaţă, să instige. Şoc-pericol iminent al provocărilor, inclusiv armate

BUCUREŞTI, 20 ian — Sputnik, Georgiana Arsene. Apar informaţii de-a dreptul incendiare despre organizatorii, de fapt, ai protestului din această seară.
Politologul Gelu Vişan, fost deputat al Partidului Mişcarea Populară, face, pe pagina sa de Facebook, dezvăluiri despre protestatari. El spune că aceştia nu ştiu exact ce vor şi că dolenţele lor sunt în funcţie de „frustrările de acasă: să fie mai bine ca să nu fie rău, ceva cu legile justiţiei despre care habar nu au".

Mesajul său continuă cu informaţii incredibile despre organizatorii protestului.

„Mă uit la câteva judeţe din sudul ţării. Mulţi ofiţeri acoperiţi sunt organizatori, chiar ei plătesc autocarele, alături de turnători şi alţi atârnători ai serviciilor", notează Vişan.

Mai mult, din fiecare judeţ pleacă grupuri de provocatori, „bine dotaţi cu logistică".

Toate aceste informaţii, dar şi altele, ar fi fost cunoscute de cei de la Ministerul de Interne, unde telefoanele urlau de câteva zile despre pericolul iminent al provocărilor, inclusiv armate. În acest context, Serviciile Secrete străine nu au stat degeaba, ci „şi-au trimis oamenii în piaţă, la provocare"

„Acesta va fi ultimul miting, pentru că, în urma violenţelor din seara aceasta, România va fi zguduită. (…) România va fi în această seară ţinta unei lovituri de stat a neomarxiştilor şi a Statului Paralel. Va reuşi?" se întreabă Vişan.

4990
Tagurile:
pericol, provocări, ofițeri, plătite, autocare, proteste, România
Testare în București la COVID-19

Testarea COVID-19 în farmaciile din România, greu de realizat

15
Reprezentanții Farmaciilor Independente din România spun că farmaciștilor le va fi destul de greu să se implice în testarea antigen din farmacii. Care este motivul.

BUCUREȘTI, 12 mai – Sputnik. Ministerul Sănătății a anunțat, la începutul acestei săptămâni, că Ordinul privind activitatea de testare în farmacii cu teste antigenice rapide pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2a fost aprobat de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Astfel, farmaciile pot opta pentru desfășurarea activității de testare antigenică rapidă pentru depistarea COVID-19 după obținerea unui aviz temporar emis, în format electronic, de direcțiile de sănătate publică judeţene, respectiv Direcția de Sănătate Publică Bucureşti. Avizul este valabil șase luni, iar farmaciile pot solicita prelungiri succesive cu șase luni, informează Sputnik.

Realitatea este, însă, alta, susțin farmaciștii, care avertizează că le va fi destul de greu să se implice în testarea antigen.

Reprezentanții farmaciilor independente din România spun că spațiul din farmacie nu le va permite angajaților să facă și testare și să dea, concomitent, pacienților, medicamentele pe care vin să le achiziționeze.

Președintele Asociației Farmaciilor Independente Ethica, farmacista Cristina Pavel, spune că trebuie văzut exact care va fi modalitatea de pregătire a personalului și că inițial era implicată Direcția de Sănătate Publică, însă această structură nu are resurse suficiente în acest moment.

”În ceea ce privește farmaciile independente nu știm exact câte vor putea să se înscrie în acest pilot. Problema e legată de spațiu. În spațiul interior sunt anumite riscuri, în spații exterioare rămâne să vedem care va fi disponibilitatea autorităților locale de a pune la dispoziția farmaciilor spații acolo unde există. Sunt tot felul de limitări chiar și în cazul farmaciilor care și-ar dori să se implice în testare”, a spus Cristina Pavel, potrivit ziare.com.

Aceasta spune că disponibilitatea farmaciștilor de implicare este foarte mare.

15
Tagurile:
Farmacie, Testare, România, coronavirus, COVID-19

Загрузка...
cacao

Cacao cu sodă caustică, la comercializare în România - Asociația Pro Consumatori

77
(reînnoit 08:57 12.05.2021)
Reprezentanții Asociației Pro Consumatori atrag atenția asupra faptului că, în mărcile de cacao analizate au fost identificați 3 aditivi alimentari, printre care și hidroxidul de sodiu, cunoscut ca și sodă caustică.

BUCUREȘTI, 12 mai – Sputnik. Fie că o consumăm în amestec cu lapte sau simplă cacao reprezintă un desert binevenit în orice moment.

Știm, însă, ce conțin pliculețele cu cacao de pe rafturile magazinelor?

Reprezentanții Asociației Pro Consumatori, care au analizat nu mai puțin de 22 de mărci de cacao prezente pe rafturile marilor lanțuri de magazine, vin cu veti îngrijorătoare. Și aceasta pentru că în mărcile analizate au fost identificați 3 aditivi alimentari, cunoscuți sub denumirea de corectori de aciditate, după cum urmează: E501i - carbonaţi de potasiu, E 524 - hidroxid de sodiu şi E 525 - hidroxid de potasiu. Totodată, s-au analizat şi celelalte informaţii prezentate de fiecare producător pe ambalajul produsului.

Inginerul chimist Adela Badea, expert APC, spune că hidroxidul de sodiu (NaOH) cunoscut și sub denumirea de sodă caustică este un aditiv alimentar (E524) care se folosește în industria alimentară ca regulator de aciditate și antiaglomerant și că scopul folosirii acestui aditiv în pudra de cacao, în principal, este de prelungire a termenului de valabilitate.

La rândul său, președintele APC, conferențiar universitar doctor Costel Stanciu a explicat că analiza realizată de experții APC a evidențiat faptul că există o concurență acerbă pe piața pudrei de cacao din România, iar bătălia finală se dă la raft prin intermediul prețului.

”La alegerea unei mărci de pudră de cacao de calitate superioară trebuie să avem în vedere ţara de origine a boabelor de cacao, de preferat din America de Sud, Centrală sau de Nord şi să evităm pudra de cacao alcalinizată cu conţinut redus de unt de cacao”, a explicat conferențiar universitar doctor Costel Stanciu, preşedinte Asociaţia Pro Consumatori.
77

Загрузка...