Proteste, poză simbol

Dascălii vor bani, dar stau şi-aşteaptă

267
(reînnoit 10:11 18.01.2018)
Profesorii preferă să sufere decât să lupte pentru drepturile lor. Sindicatele doar vorbesc

BUCUREŞTI, 17 ian — Sputnik, Georgiana Arsene. Deşi scandalizaţi că sunt plătiţi mai prost decât şoferul de la primărie, dascălii români stau cu capul plecat şi cu burta goală.

Desigur, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a luat atitudine declarativă, s-a emis şi un comunicat de presă, dar situaţia nu a cunoscut vreo îmbunătăţire. Desigur, nici nu avea timp, având în vedere că luarea de poziţie s-a făcut recent.

Cu toate acestea, problemele prezentate nu sunt de azi, de ieri. Lucrurile au mers în virtutea inerţiei şi la fel se va întâmpla şi de acum încolo, câtă vreme dascălii, cei direct vizaţi, nu vor face decât să se revolte la cafea în cancelarie.

În timp ce alte categorii bugetare au protestat în piaţa publică înconjuraţi de jandarmi, pentru a-şi cere drepturile, la Educaţie e linişte şi pace. Şi aşteptare…

Iar în şcoli, dascălii îşi pregătesc, febril, sutele de hârtii pentru că… s-au anunţat inspecţii.

Liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Buzău, profesorul Ion Dobre, spune, însă, că este prematur să vorbim de proteste şi că totul depinde de hotărârea care se va lua la nivel naţional.

„Vom avea o întâlnire la nivel de Federaţie (FSLI — nota Georgiana Arsene) la sfârşitul lunii, în perioada 29-31 ianuarie. Ar fi de dorit să ne manifestăm", a declarat, pentru Sputnik, Ion Dobre.

Acesta a precizat, însă, că, având în vedere experienţa cu protestele anterioare, a fost greu să strângă oameni.

267
Tagurile:
Sindicate, Salarii, Profesori, Proteste, România
Primăvară

Prognoza pe luna martie: aflați cum va fi vremea de Mărțișor

25
(reînnoit 11:51 26.02.2021)
Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au dat publicității estimările meteorologice pentru întreaga lună martie a acestui an. Finalul lunii martie vine cu vreme deosebit de caldă.

BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik Iarna se pregătește să plece, lăsând primăvara să îi ia locul.

Luna martie se anunță una cu temperaturi ridicate, în special spre finalul său, ne anunță meteorologii.

Lapoviță
© Sputnik / Владимир Сергеев

Săptămâna 1-8 martie 2021 vine cu temperaturi a căror valoare se încadrează în limitele normale ale acestei perioade din an, la nivelul întregii Românii.

Ploile vor întârzia să apară, mai ales la munte și în jumătatea vestică a României.

Săptămâna 8-15 martie nu va fi diferită termic de cea de dinainte. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, însă în zonele extracarpatice ele vor fi mai puține.

Săptămâna 15-22 martie aduce temperaturi normale pentru această perioadă a anului, în toate regiunile din România. De asemenea, la nivel național, regimul precipitațiilor va fi apropiat de cel normal.

Ultima săptămână din luna martie vine cu vreme mai caldă decât în mod obișnuit, la nivelul întregii Românii. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile, informează meteoromania.ro.

prognoza-4saptamani by Sputnik Moldova

25
Tagurile:
martie, Prognoza meteo
Тема:
Prognoza meteo

Загрузка...
Explozie la un bloc locativ din Rusia

VIDEO terifiant: Explozie în subsolul unui bloc locativ cu nouă etaje în Nijni Novgorod

46
O explozie terifiantă s-a produs în subsolul unui bloc locativ din Nijni Novgorod, Rusia. Acest lucru s-a întâmplat pe bulevardul Mescerski din districtul Kanavinski. Nu există informații despre morți sau răniți, salvatorii lucrează la fața locului.

În Nijni Novgorod, Rusia, a explodat gaz la subsolul unei clădiri cu nouă etaje, potrivit departamentului regional al Ministerului Situațiilor de Urgență.

Acest lucru s-a întâmplat pe bulevardul Mescerski din districtul Kanavinski. Nu există informații despre morți sau răniți, salvatorii lucrează la fața locului.

Un rezident local a declarat agenției RIA Novosti că explozia s-a produs în sushi barul Samurai, o parte din perete a fost distrus.

"Pe la 09:11. Casa s-a cutremurat, ipsosul a căzut de pe tavan. Totul cădea la bucătărie. În coridorul din vestibul e plin de praf. A fost foarte înfricoșător", a spus ea.

Locuitorii sunt acum evacuați.

46
Tagurile:
video, Rusia, Explozie

Загрузка...
Avocatul Gheorghe Piperea

Piperea: ”Europa se rupe, odată cu extincția UE dispar tehnocrații și vătafii politici”

40
”Nebunia pandemică” a dus la divergențe majore în UE -  iar odată cu extincția UE, ”or să dispară și tehnocrații, birocrații revolving door și vătafii politici”

BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik. Cunoscutul avocat Gheorghe Piperea pleacă de la o realitate – situația și divergențele create de ”nebunia pandemică”, care a ”anihilat deja rațiunea, spiritul de auto-conservare și simțul etic” al liderilor UE, pe care îi numește ”vătafii europeni ai Big Tech, Pharma și Finance”.

Contextul este cel în care ”pașaportul” de vaccinare sau ”de înțepare”, cum îl numește avocatul, va deveni obligatoriu din vară, ”chit că nu se știe dacă vor fi de acord să se înțepe până atunci cel puțin 70% din populația de 450 de milioane de europeni” – dintre care, în acest moment, ”după 3 luni de la debutul experimentului Pfizer/BionTech-Moderna- AstraZeneca, s-au înțepat doar 10%”.

Și, mai ales, rațiunea liderilor pare anihilată pentru că ”nu se știe dacă înțeparea asigură oprirea transmiterii infecției” și nici dacă ”înțeparea este eficientă contra multiplelor tulpini sau mutații care au apărut” – iar ”pe piață sunt cca 400 de milioane de doze false de ser magic, care era la doi pași de a fi cumpărate de Comisia Europeană”, după cum anunță o mare agenție de presă americană.

”Se pare că “liderii” europeni beau, de mai mult de un an, vin conservat în vase cu plumb și s-au procopsit cu saturnism”, scrie Piperea, punctând „Nero a dat foc Romei tot din saturnism. A dat vina, ulterior, pe creștini, ne-înțepații acelei vremi”.

Piperea constată că, în lipsa unui acord pentru un pașaport european, ”câteva țări care fac bani din turism (Austria, Grecia, Bulgaria, Spania, Ungaria) își vor face propriile pașapoarte, valabile eventual în țările conclavului”.

Asta înseamnă, ”pur și simplu, fracturarea Europei”, atrage atenția profesorul Piperea. ”Acordul Schengen și rule of law, precum și ipocritul MCV sau fantomaticul Parchet European, se duc în bălării”.

”Sunt fan, pe bune, sunt sătul de astfel de ipocrizii!”, mărturisește Piperea. ”Pe de altă parte, mă amuz - cred că trebuie să fii prost sau iresponsabil ca să poți crede că îți poți revigora turismul cu acea fracțiune de europeni care vor fi de acord să se înțepe, restul fiind ținuți legați de glie sau în țarc”.

Dar, cel mai important, avocatul consideră că, dacă se va introduce peste tot ”minunatul pașaport”, atunci ”Europa se va rupe în două și se va înscrie pe panta fatală a extincției ca proiect, căci restricțiile de mișcare și libertate aplicate celor care vor refuza statutul de fachir al seringilor vor crea un fel gheto al populației “altfel”, paria, marginalizați sau excluși din minunata lume nouă a înțepaților, liberi ca pasărea coliviilor”.

”Și, odată cu extincția UE, or să dispară și tehnocrații, birocrații revolving door și vătafii politici”, conchide Piperea, repetând – ”Sunt fan, pe bune!”.
40
Tagurile:
UE, Europa, Gheorghe Piperea

Загрузка...