IT

Programatorul IT câștigă 6 salarii minime

92
(reînnoit 11:57 15.01.2018)
Cele mai mari venituri din România le obțin angajații care lucrează in domeniul IT, sectorul petrolier, transporturi aeriene și bănci

BUCUREȘTI, 15 ian — Sputnik, Daniel Nistor. Salariul mediu net pe economie a atins, în noiembrie 2017, un nivel de 2.464 lei pe luna, în creștere cu 13% față de perioada similară a anului precedent, indică datele Institutului Național de Statistică (INS).

Valute, salarii, economie
© Sputnik / Григорий Сысоев

Cele mai mari salarii sunt plătite în industria IT. Un programator câștiga în medie, în noiembrie, circa 6.200 lei pe lună, de 2,5 mai mult decât salariul mediu și de aproape 6 ori mai mult decât salariul minim.

Potrivit unei decizii guvernamentale din ianuarie 2017, toți programatorii beneficiau de scutire scutire de impozit pe venit. O nouă hotărâre, intrată în vigoare la 1 iulie, restrânge facilitatea la cei care lucrează la angajatori cu venituri din crearea de programe pentru calculator de minimum 10.000 de euro (circa 46.000 lei în prezent) pentru fiecare persoană scutită.

De la 1 februarie 2017, salariul minim brut pe economie a fost de 1.450 lei, ceea ce corespunde unui "net" de 1.065 lei. De la 1 ianuarie 2018, "brutul minim" este de 1.900 lei, corespunzător unui "net" de 1.162 de lei.

În topul domeniilor cu cele mai mari salarii din economie se mai află, potrivit datelor INS, extracţia petrolului (cu un salariu mediu de 4.800 de lei net în noiembrie 2017), transporturile aeriene (4.700 de lei net), băncile (aproape 4.700 de lei net) şi industria grea (4.600 de lei net).

92
Tagurile:
joburi, salarii, top, românia
Tematic
Lovitură pentru firmele mici? Cea mai mare creștere salarială din ultimii 15 ani
Jobul unde salariul mediu este de 10.300 de roni pe lună
Plan pentru aducerea de muncitori chinezi în România. Ce salarii vor avea
Analist financiar: "Majoraţi salariile sau va veni noul Lenin"
Pictură

București: Cursuri de desen pentru copii și adulți la Centrul Rus

7
Reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București anunță deschiderea noilor cursuri de atelier de pictură pentru adulți și copii, precum și cursuri de desen.

BUCUREȘTI, 25 sept – Sputnik, Georgiana Arsene. Copiii și adulții care vor să învețe să picteze se pot înscrie la cursurile organizate în acest scop de Centrul Rus pentru Știință și Cultură de la București.

Este vorba despre deschiderea noilor cursuri de atelier de pictură pentru adulți și copii și a cursurilor de desen.

Cursurile se organizează pentru copii începând cu vârsta de 9 ani.

Atelierul de pictură pentru copii – începând cu vârsta de 9 ani și pentru adulți se va desfășura sub îndrumarea artistului plastic Irina Lavrente, profesor de arte plastice.

În program intră desenul academic, tehnica acuarelei, pictura vitraliilor, secretele picturii rusești populare, arta caligrafiei și pictura pe materiale textile.

Cursurile se organizează miercuri, joi și vineri de la 17.30. Durata unei ședințe, cu excepția caligrafiei, este de două ore pe săptămână.

Costul este de 300 de lei/curs pentru adulți și 200 de lei/curs pentru copii.

Ședințele individuale costă 100 lei/oră.

Pentru detalii, reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București vă invită să îi contactați.

7
Tagurile:
Bucuresti

Загрузка...
Lecțiile se desfășoară online la un liceu din Capitală

Mii de elevi fac de azi cursuri online - părinții, încurcați

46
(reînnoit 09:06 25.09.2020)
Apropierea datei alegerilor locale face ca unitățile de învățământ unde sunt secții de votare să își mute întreaga activitate în online. Din păcate, autoritățile nu au pus la dispoziția părinților lista acestor școli.

BUCUREȘTI, 25 sept – Sputnik. Cursurile din toate unitățile de învățământ care au secții de votare în incintă se mută, începând de astăzi, 25 septembrie 2020 până marți, 29 septembrie 2020, în online, potrivit unui ordin de ministru al Educației și hotărârii nr. 46 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Cu toate acestea, autoritățile nu spun despre câte școli este vorba și nici nu au pus la dispoziția părinților o listă cu unitățile școlare care trec la învățământul online. Există, însă, o listă a secțiilor de votare organizate în școli.

Premierul Ludovic Orban a explicat ce opțiuni au părinții acestor elevi și dacă pot beneficia de zile libere ca să stea acasă cu copiii.

Șeful Executivului a subliniat că există OUG nr. 147/2020 și a dat de înțeles că Ministerul Muncii ar trebui să plătească aceste sume. ”Ministerul Muncii este ministerul care implementează această reglementare şi va asigura plăţile necesare în conformitate cu prevederile ordonanţei de urgenţă”, a spus Orban.

Ministerul Muncii a precizat, însă, anterior, că ordonanța în cauză nu acordă zile libere plătite decât în cazul în care există o anchetă epidemiologică și care să stea la baza deciziei Direcției de Sănătate Publică sau a Comitetului pentru Situații de Urgență de a suspenda cursurile față în față.

În România, la ora actuală sunt 17.656 de unități de învățământ preuniversitar, iar 76% din unitățile de votare organizate pentru alegerile locale 2020 sunt în unități de învățământ.

Cursurile se vor relua fizic în data de 30 septembrie 2020.

46
Tagurile:
Elevi, Părinți, Școală, online

Загрузка...