La Familia

Puya revine cu o piesă-manifest și critică “corectitudinea politică” (VIDEO)

246
(reînnoit 14:57 12.01.2018)
Membrul trupei La Familia, Puya, revine cu o nouă piesă-manifest în care înfierează cenzura și „corectitudinea politică”

BUCUREȘTI, 12 ian — Sputnik. După interzicerea concertului La Familia care urma să aibă loc la Cluj, în clubul FormSpace, din cauza mesajelor de susținere a valorilor familiei, Puya nu se lasă și revine cu o nouă piesă în care înfierează cenzura și așa-numita „corectitudine politică".

"În 2018, am ajuns sa nu mai avem voie să spunem anumite lucruri în public. Eu cânt în continuare despre ceea ce cred, necenzurat. Unii zic că greșesc…Voi ce credeți?", a scris într-un comentariu pe YouTube, Puya.

În noua sa piesă — "Political Correct", rapperul se adresează celor care l-au criticat pentru manifestul în susținerea valorilor familiei: "Am zis: familia-i normală cu-n băiat și-o fată/Ce v-ați supărat, măi, tată?".

În continuare, acesta își reconfirmă adeziunea față de înțelesul tradițional al familiei: „Cred că mama poate fi doar o femeie/Tată, doar un bărbat, băi, vrei să îmi pun cheie/La gură/Să nu mai zic ce cred/Mi se pare ca nu-i deloc political correct/Dumnezeu nu mai e cool, asta e clar/De-aia nici nu o să mă supăr când mă faci țăran".

Din versuri rezultă că de amenințările venite în adresa La Familia a fost îngrijorată și mama artistului, care l-ar fi rugat „să-și mai țină gura".

„Mă întreb ce naiba poate fi în mintea mea/Mama m-a sunat, m-a rugat să-mi țin gura/Nu se poate așa ceva, să faci probleme/Dar mintea mea face ce vrea, de-aia nu am ce-i cere".

"E tareee rău piesa, nu gresesti cu nimic fratee, de oameni ca tine cu siguranță are toata lumea nevoie, asta cred! Si mai cred ca daca era si Sişu, era de infinit plus mai tare piesa, oricum sparge!", a scris utilizatorul Frankie Alex.

"Mai nou dacă spui ceea ce simți, ceea ce crezi ca e greșit și cum ar trebuii sa fie de fapt se numește curaj, am ajuns rău, părerea mea e ca trebuie sa ne susținem părerile indiferent cat de multa presiune s-ar pune pe noi, doar asa putem sa le deschidem ochii si sa le aratam ca nu mai suntem prosti si ca nu mai putem fi manipulați asa cum o faceau pana acum prin balivernele scose pe gura de către ei", a scris Zyggy Zyggy.

„Puya Oficial Bravo. Mult respect pentru caracter si pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume. In lumea asta "Orwelliana" si la cenzura crunta in care traim exista tot mai rar oameni cu coloana vertebrala care sa aiba curajul sa isi exprime parerea si convingerile personale. Pentru asta respect! Deja nu mai e vorba de muzica sau de arta ci de un act de curaj si de un mesaj social si politic. Ne-ar mai trebui oameni ca Puya. Felicitari!", a scris Dede D.

"Asta se intampla de ceva ani in Vest, Puya. A ajuns și la noi… în numele populismului, dezinformarii etc. să nu mai spui lucrurilor pe nume. că nu e "corect"… ok e normal să fii diplomat, dar să nu aberăm(până la un punct e normal să fim political correct, dar nici așa) Ne "Occidentalizăm", ceea ce nu e rău, dar hai să nu repetăm chiar toate greșelile lor ca să ajungem la acel bine și acea normalitate pentru care pleacă mulți din țară. F*** politically", spune utilizatorul Victor-Mihail Popescu.

Nu au lipsit și mesaje critice. Un utilizator crede că interzicerea concertului de la Cluj nu reprezintă o formă a cenzurii.

"Eu cred că greșești. Nu cu homofobia, aia-i treaba ta (treaba ta, treaba ta! Dar e nasol că te-ai dus după colegul care l-a găsit pe Dumnezeu în seringă), dar greșești când spui că nu ai voie să spui lucruri în public. Nu ți-a interzis nimeni să spui nimic în public. Clubul ăla de nu v-a mai primit e stabiliment privat, nu public, și are dreptul să facă asta. La fel cum tu ai dreptul să nu primești în casa ta pe cineva despre care crezi că aberează. Așa că… din punctul meu de vedere, piesa asta nu-și are sensul. Cenzura nu există. Când și dacă o să existe, o să-ți susțin dreptul la exprimare liberă, chiar dacă nu sunt deloc de acord cu ceea ce spui", a scris Cosmin Maricari.

Concertul trupei La Familie, care urma să aibă loc pe 7 decembrie, a fost anulat de proprietarii clubului Form Space din Cluj-Napoca din cauza poziției exprimate de Sișu și Puya în favoarea valorilor tradiționale ale familiei. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de pe Facebook a localului.

Organizatorii au recunoscut că motivul anulării concertului îl reprezintă poziția exprimată de Puya și Sișu în favoarea definirii căsătoriei ca o uniune dintre un bărbat și o femeie.

Reamintim că în noiembrie 2017, La Familia și-au prezentat o nouă viziune într-un manifest, în care afirmă că se alătură mesajelor de susținere a familiei tradiționale românești și a credinței în Dumnezeu.

„Credem în Dumnezeu, credem în NEAM, mândrie națională și patrie. Credem în FAMILIA compusă doar din bărbat și femeie. Credem în FORȚA cuvintelor. Credem în NORMALITATE simplitate și suflet…moralitate. Credem în TRADIȚIE. Credem în UNITATE frăție și legătura de sânge. Credem în ROMÂNIA români și limba română", au anunțat Puya și Siși.

Poziționarea hip-hoperilor vine în contextul campaniei desfășurate de Coaliția pentru Familiei pentru organizarea unui referendum de modificare a articolului 48 (1) al Constituției, în sensul definirii căsătoriei ca "uniune dintre un bărbat și femeie".

246
Tagurile:
versuri, piesă, La familia, Hip-hop, Corectitudine politică, youtube, LGBT, Gay, video, Cenzura, Puya, România
Tematic
Cazul La Familia și cenzura radicalilor de stânga
Cenzură: un concert La Familia, interzis din cauza mesajului pro-familie
Ce zic fanii despre schimbarea la față a lui Sișu și Puya (La Familia)
Șantier de construcție a blocurilor locative

Credit Prima Casă: cetățenii nu mai au cu ce plăti ratele

22
(reînnoit 11:00 23.10.2020)
Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM – FNGCIMM – spune că 47.212 împrumutați au cerut amânarea plății ratelor pentru creditele Prima Casă.

BUCUREȘTI, 23 oct – Sputnik. Românii cer amânări la plata ratelor pentru Prima Casă. Până acum au fost acordate mai mult de 300.000 de credite Prima Casă.

Rata de defaușt este de 0.19%, potrivit lui Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM – FNGCIMM.

Acesta spune că, în ultimii zece ani, trei din patru credite acordate de băncile din România au fost credite Prima Casă.

”La ora actuală, 47.212 titulari de credit dintre cei peste 300.000 de finanţaţi prin acest program au solicitat amânare la plata ratelor”, declară Dumitru Nancu, director general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM - FNGCIMM.

Acesta a subliniat că instituția pe care o conduce a acordat până acum garanţii de 28 de miliarde de lei în contul creditelor acordate de băncile comerciale la circa 41 de miliarde de lei finanţarea totală a instituţiilor de credite.

În ceea ce privește IMM-urile care au solicitat amânarea ratelor sunt în număr de 136.

Conform informaţiilor furnizate de Asociaţia Română a Băncilor -ARB, totalul românilor care au cerut aplicarea moratoriului, amânarea de la plata ratelor, a fost de 301.000, notează economica.net.

Sursa citată precizează că solicitarea de amânare sau de suspendare la plata ratelor pentru peste 47.000 de români devine de neglijat. Aceasta cu atât mai mult cu cât creditele Prima Casă reprezintă circa o treime din total credite ipotecare acordate în ultimii 10 ani.

22
Tagurile:
prima casă
Tematic
Prima Casă 2020: ce li se pregătește cetățenilor
Parlamentul a votat: Au fost simplificate condițiile programului ”Prima casă”
Programul ’’Prima Casă’’, mai accesibil - vezi ce modificări s-au avizat la lege

Загрузка...
Pensionari

Tratament balnear gratuit: cine sunt beneficiarii

18
Reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice au făcut câteva precizări importante pentru românii interesați să meargă la băi în mod gratuit.

BUCUREȘTI, 23 oct – Sputnik. Românii pot beneficia de tratament balnear gratuit, în anumite condiții. Reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice spun că de tratament balnear gratuit beneficiază pensionarii de invaliditate, în cadrul programului de recuperare întocmit de medicul expert al asigurărilor sociale, precum și persoanele beneficiare de drepturi stabilite în baza prevederilor Decretului-lege nr.118/1990, privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi persoanele care au calitatea de luptător în rezistenţa anticomunistă, stabilită în temeiul dispoziţiilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.214/1999, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, mai pot primi tratament balnear gratuit persoanele beneficiare de drepturi stabilite în baza prevederilor Ordonanţei Guvernului nr.105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945, din motive etnice, aprobată prin Legea nr.189/2000, cu modificările şi completările ulterioare, persoanele ale căror drepturi sunt stabilite prin Legea nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, persoanele beneficiare de drepturi stabilite în baza prevederilor Legii 49/1999 privind pensiile I.O.V.R., cu modificările şi completările ulterioare, persoanele ale căror drepturi sunt stabilite prin Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu modificările şi completările ulterioare.

Persoanele care beneficiază de cure balneoclimaterice potrivit art. 22 din Legea nr.346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale, republicată, cărora li s-a stabilit de către medicul expert al asigurărilor sociale din cadrul caselor teritoriale de pensii, program individual de recuperare și persoanele ale căror drepturi sunt stabilite prin Hotărârea Guvernului nr. 757/2008 pentru aprobarea acordării biletelor de tratament balnear, în mod gratuit, salariaţilor care lucrează în mediu radioactiv – zonele I şi II de expunere la radiaţii, la prospectarea, explorarea, exploatarea, prepararea minereului de uraniu, precum şi la conservarea şi închiderea perimetrelor miniere se încadrează, de asemenea, în cerințele necesare obținerii gratuității la tratamentul balnear, precizează dcbusiness.ro.

18
Tagurile:
tratament
Tematic
Bilete de tratament pentru pensionari. Ce a decis Casa Națională de Pensii
Anunţ important de la ministrul Muncii - „Pensionarii nu merită acest tratament”
Coronavirus: Arafat, despre simptome și tratament

Загрузка...
Cristian Diaconescu

PMP vrea dea anul școlar peste cap: propunere șoc

0
Cristian Diaconescu, prim-vicepreședintele PMP, pune în dezbatere publică o propunere a cărei aplicabilitate este îndoielnică. Elevii ar urma să intre acum în vacanța mare și în vară să se recupereze orele rămase.

BUCUREȘTI, 23 oct – Sputnik. Prim-vicepreședintele PMP, Cristian Diaconescu, a lăsat politica externă și lupta cu Rusia și atacă acum cu mult elan problema anului școlar aflat în desfășurare.

Diaconescu spune că a primit semnale numeroase din partea profesorilor și a părinților preocupați atât de sănătatea copiilor, cât și de calitatea actului educațional. Astfel, persoanele cu care el a discutat, ”înțelegând situația complicată prin care trece societatea”, au propunere ”simplă” adresată autorităților.

”Mutarea în această perioadă a “vacanţei mari“ urmând ca recuperarea procesului de educaţie să se realizeze pe perioada verii. Astfel, se va ieşi din perioada gripei sezoniere şi s-ar putea concretiza o serie de măsuri sanitare care astăzi sunt în lucru”, scrie Diaconescu.

Din păcate, Cristian Diaconescu arată clar că mai bine rămâne la domeniul său de expertiză și nu amestecă lucrurile. Și aceasta pentru că, înainte de a prezenta propunerea rezultată în urma discuțiilor cu profesori și părinți ar fi trebuit să se informeaze și să vadă că în perioada vacanței de vară sunt programate examenele naționale, deci calendarul este deja făcut.

Desigur, se poate ridica problema calității acelor profesori cu care Diaconescu zice că a intrat în contact și care doresc să se intre acum în vacanță. O ipoteză ar fi că oamenii în cauză fac parte din categoria celor care refuză să predea online, iar intrarea în vacanța mare acum i-ar salva ”onorabil”.

Ce vor face părinții cu copiii în perioada unei vacanțe mari luate acum? Îi vor duce la after school-uri. Există interes ca aceste forme private de educație/supraveghere să prospere? Și cum se vor descurca părinții cu concediile planificate la vară când copiii vor fi la școală? Vorbim despre vacanța judecătorească, parlamentară și cea a bugetarilor…

Întrebări fără răspuns…

0
Tagurile:
PMP

Загрузка...