Fată

Culmea: cuvântul „fată”, interzis într-o școală pentru fete

145
(reînnoit 21:50 10.01.2018)
Într-o școală de gramatică pentru fete din Marea Britanie va fi interzisă utilizarea cuvântului „fată” pentru a nu discrimina sau jigni persoanele transgender

BUCUREȘTI, 10 ian — Sputnik. Pedagogii școlii de gramatică pentru fete din orașul Altrincham au interzis elevelor să utilizeze cuvântul "fată", pentru a nu jigni persoanele transgender, anunță Daily Mail.

Într-o scrisoare adresată părinților, directorul Stephanie Gill, a aduce la cunoștinț că instituția a reacționat la provocările cu care se confruntă studenții care au îndoieli cu privire la identitatea lor de gen și nu se identifică drept fete.

În adresare ei, pedagogilor li se recomandă utilizarea cuvântului "studenți" în raport cu tinerii care își fac studii. Cu toate acestea, cuvântul „fete" din denumirea școlii va fi păstrat.

Potrivit Daily Mail, unii localnici au reacționat negativ la noile măsuri.

"Când am deschis scrisoarea, nu eram sigură dacă e vorba de o glumă sau nu. Mi se pare cumva anormal", a declarat unul din părinți.

„E ridicol. Trăim în niște vremuri în care trebuie să respectăm opiniile oamenilor și dacă cineva are probleme legate de genul lor sau sexualitatea, trebuie să fim înțelegători. Însă fetele trebuie să fie numite în continuare fete", consideră un localnic.

"Intenția este bună, însă față de copiii care au probleme cu identitatea de gen, trebuie să avem o atitudine respectoasă, fără să alterăm limba engleză, pentru a ne acomoda lor”, a menționat reprezentantul grupului de inițiativă "Campania pentru o educație adevărată", Chris McGovern.

145
Tagurile:
Daily Mail, transgender, elevi, Școală, Corectitudine politică, Marea Britanie
Tematic
Profesoara care refuză să-l predea pe Eminescu, dată afară din școală
Revoltător: perversiunile sexuale ar putea fi studiate la școală și grădiniță
Polonia ar putea reintroduce instruirea militară în școală
Alimente sănătoase

Studiu: lipsa acestui acid gras din organism duce la scleroză multiplă

42
(reînnoit 19:23 21.01.2021)
Oamenii de știință americani au observat o legătură între lipsa unui anumit acid gras din organism și apariția sclerozei multiple, o boală incurabilă care afectează sistemului nervos.

BUCUREŞTI, 21 ian – Sputnik. Într-un studiu publicat marți, 19 ianuarie, în revista americană Journal of Clinical Investigation, cercetătorii de la Universitatea Yale (Connecticut) au arătat că lipsa unui anumit acid gras din organism ar putea provoca o reacție anormală a sistemului imunitar, ducând la scleroză.

© Sputnik / Антон Денисов

Această boală autoimună duce la deteriorarea sau chiar distrugerea fibrelor sistemului nervos central și încă nu s-a găsit până acum un tratament. Oamenii care suferă de această boală au în comun faptul că nu au niveluri normale de acid oleic, spun cercetătorii.

O soluție simplă este disponibilă pentru a evita dezvoltarea acestei boli: consumul în cantitate suficientă de alimente bogate în acest tip de acid gras. Acesta se găsește în uleiurile pentru gătit, în carne, brânză, nuci, paste, lapte sau chiar măsline.

Potrivit studiului, lipsa acidului oleic duce la pierderea senzorilor metabolici care activează celulele T. Celulele T joacă un rol esenţial în sistemul imunitar, ajutându-l să răspundă la bolile infecțioase. Fără efectul suprimant al celulelor T, sistemul imunitar începe să atace celulele sănătoase din sistemul nervos central.

Mai mult, atunci când cercetătorii au injectat acid oleic direct în țesutul gras al pacienților cu scleroză multiplă, nivelul lor de celule T a crescut. Totuşi, ei spun că trebuie făcute mai multe cercetări pentru a confirma că acidul oleic poate salva viețile acestor pacienți.

42
Tagurile:
Studiu
Tematic
Nutriționist: Alimentul minune care întărește sistemul imunitar
Păcăleala acestor alimente „sănătoase” - nutriționist rus
Ce mâncăm de sărbători: Recomandările unui nutriționist

Загрузка...
Emir Kusturica

Kusturica se va vaccina cu Sputnik V

53
(reînnoit 15:13 21.01.2021)
Regizorul și muzicianul sârb Emir Kusturica se va vaccina împotriva COVID-19 cu preparatul rusesc „Sputnik V”.

BUCUREȘTI, 21 ian – Sputnik. Muzicianul și regizorul sârb Emir Kusturica a declarat agenției RIA Novosti că planifică să se vaccineze împotriva coronavirusului cu preparatul rusesc “Sputnik V”.

Putin și Merkel, la Forumul Păcii
Пресс-служба Президента РФ

Anterior, premierul sârb, Ana Brnabić, a anunțat că Serbia așteaptă să primească în viitorul apropiat 500 de mii de doze ale vaccinului „Sputnik V”. Prima partidă de 2,4 mii de doze a fost adusă din Rusia în Belgrad pe 30 decembrie 2020. În prezent, preparatul este supus unei proceduri de obținere a unei autorizații permanente pentru utilizarea în țară.

“Vreau să-mi administrez vaccinul „Sputnik V”, pentru că consideră că e cel mai bun vaccin. Ea are la bază ceea ce au și alte vaccinuri, pe care le-am primit când eram copii. Cred că acest lucru cel mai bun”, a declarat Kusturica.

53
Tagurile:
Serbia, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
OMS, despre examinarea prealabilă a cererii de înregistrare a vaccinului "Sputnik V"
UE ar putea aproba vaccinul rusesc Sputnik V din februarie
Ungaria devine prima țară UE care autorizează vaccinul rusesc Sputnik V
Merkel a oferit sprijin lui Putin pentru aprobarea vaccinului Sputnik V în UE
Rusia poartă discuții cu Germania pentru aprobarea Sputnik V în UE

Загрузка...