Poliția germană

Avertisment: Pericolul terorist în Europa se menţine pentru încă 10 ani

54
(reînnoit 18:41 05.01.2018)
Țările europene vor continua să fie expuse pericolului declanşării de atacuri teroriste pentru încă un deceniu, potrivit șefului poliției din Berlin

BUCUREŞTI, 5 ian — Sputnik, Doina Crainic. În ciuda pierderilor suferite de gruparea teroristă ISIS în Siria și Irak, amenințarea reprezentată de terorism persistă încă în orașele europene, a afirmat șeful poliției din Berlin, Klaus Kandt.

„Înfrângerea grupării ISIS pe câmpul de luptă este un lucru, însă trebuie să avem întotdeauna în vedere apelurile la comiterea unor acte teroriste adresate radicalilor care locuiesc în Europa", a declarat Kandt într-un interviu acordat agenției DPA.

Potrivit acestuia, Europa va rămâne sub amenințare teroristă pentru o perioadă lungă de timp.

„Aceasta înseamnă că va trebui să ne concentrăm asupra acestui pericol în următorii zece ani", a adăugat șeful poliției din Berlin.

După cum arată datele Ministerului de Interne din Germania, în această ţară există astăzi peste 700 de radicali islamici, care pot comite un atac terorist. Anterior, ministrul Thomas de Maizière a spus că mai mult de 12 de atacuri teroriste au fost dejucate în Germania în 2016.

54
Tagurile:
avertisment, termene, terorism, pericol, Germania, Europa
Tematic
Premierul britanic Theresa May - ținta unui atentat terorist!
SONDAJ: Migrația, terorismul și îmbătrânirea populației sunt problemele UE
BREAKING: cea mai restrictivă lege împotriva terorismului, adoptată în Franța
Pentru românii din diasporă! Țara cel mai grav amenințată de terorism
Avertizare în caz de atac terorist: În loc să faceți poze sau video, mai bine...

Загрузка...