Iulian Fota

În ce scop a urmărit euro-atlantistul Fota spectacolul lui Dan Puric

673
(reînnoit 22:21 03.01.2018)
„Cel mai trist e să vezi câteva mii de persoane acceptând cu seninătate să fie prostiţi. Plătind şi bani"

BUCUREŞTI, 3 ian — Sputnik, Georgiana Arsene. Spectacolul lui Dan Puric „Să se ridice ţara!" nu a fost pe placul fostului consilier prezidenţial pe probleme de securitate naţională, actual director al Colegiului Naţional de Informaţii, Iulian Fota. Şi aceasta deoarece spectacolul i-a lăsat o mulţime de întrebări, dar şi mirări.

„Am pierdut aproape o oră uitându-mă la aşa-zisul spectacol al domnului Puric, de la Sala Palatului. Am încercat să înţeleg ce vrea, ce mesaj are, de ce trebuie ridicată ţara", scrie Fota pe pagina sa de socializare.

Şi, fiindcă i s-a dat brusc întrebarea, vorba lui Cioran, Fota notează cu meticulozitate câteva citate din spectacol, invitând cititorii „să judece".

„Astăzi, viitorul este o cămaşă de forţă care ni se impune" a zis Puric, citat de Fota, care adaugă: „Nu a precizat nici CINE ne impune cămaşa, nici de ce".

Tot demersul lui Fota seamănă cu nişte note informative:

„De douăzeci şi ceva de ani ni s-a impus să ne fie frică". Din nou aceeaşi situaţie. Nu a explicat nici cine ne-a impus, nici de ce."

„Imperiile astea bestiale care sunt peste noi". Nu a explicat nici la ce imperii se referă şi nici ceea ce ar fi fost foarte interesant, de ce sunt bestiale.

"Concluzia lui Fota este că întreg spectacolul a fost construit pe ideea „crede şi nu cerceta". Acesta îl ironizează pe Puric: „Domnul Puric, ca un profet, rosteşte „adevăr după adevăr".

Cât despre glumele cu care actorul îşi „condimenta" discursul, fostul consilier prezidenţial spune că sunt „la limita politeţii (de autobază)".

Întristat până în ultima celulă, Iulian Fota aşterne pe net gândurile sale despre un popor care a dat şi bani să fie manipulat şi prostit. „Dar cel mai trist e să vezi câteva mii de persoane acceptând cu seninătate să fie prostiţi, cu vorbe meşteşugite. Plătind şi bani. Asta da afacere. Mistică de-a dreptul."

Îi transmit domnului Fota că nu ar fi prima oară când acest popor se lasă furat de nişte vorbe meşteşugite. Oare sloganul „Să trăiţi bine!" îi spune ceva?

Ultimul paragraf al postării lui Fota ridică semne de întrebare. Ce va face acesta pentru ca România să nu mai rătăcească din nou calea? Este, oare, o ameninţare voalată? Dacă da, care a fost motivul pentru care a urmărit cu atâta atenţie spectacolul lui Puric? Este Puric un pericol pentru euro atlantişti? „Eu ştiu că Dan Puric nu are dreptate. Şi nici nu pot accepta senin ca ţara mea, pentru a patra oară în o sută de ani, să rătăcească calea. Mai ales acum, când, după aderarea la NATO şi UE, per ansamblu, România arată mult, mult mai bine ca acum 28 de ani."

673
Tagurile:
replică, comentarii, Spectacol, Dan Puric, Iulian Fota, România
Tematic
Fost ofiţer SRI, mesaj extrem de dur pentru un fost consilier prezidenţial
Dan Puric, cuvinte răscolitoare, la cumpăna dintre ani: Darul Regelui pentru noi
Dan Puric, de Crăciun. „Europa de azi se schilodește, merge contra tradițiilor"
Dan Puric: mesaj incendiar în preajma Zilei Naţionale. România asediată
Iulian Fota: „E un început de recuperare a României de sub influența Vestului”
Iulian Fota: Declarația Parlamentului Republicii Moldova este egală cu zero

Загрузка...