Abuz

În Polonia a apărut un registru public al pedofililor și violatorilor

190
(reînnoit 18:34 03.01.2018)
De acum înainte, polonezii vor putea să se documenteze privind numele persoanelor condamnate pentru crime cu caracter sexual

BUCUREȘTI, 3 ian — Sputnik. Începând cu 1 ianuarie al acestui an, în Polonia va fi disponibil în spațiul virtual un registru care va conține datele a peste 800 de pedofili și violatori, transmite Polskie Radio.

Miting împotriva proiectului de lege care prevede liberalizarea avorturilor
© Sputnik / Владимир Песня

Adjunctul ministrului polonez al Justiției, Michał Woś, și-a exprimat convingerea că publicarea registrului celor mai periculoși criminali condamnați pentru crime cu caracter sexual, inclusiv a pedofililor, va contribui la îmbunătățirea siguranței publice. Acesta a subliniat că datorită deschiderii accesului la această informație, fiecare părinte sau pedagog va putea verifica dacă  școala sau cartierul se află în afara oricărui pericol.

"Până în prezent, în Polonia nu exista un mecanism care ar permite părinților să se convingă că zona în care locuiesc ei și copii lor sunt sigure. Registrul va permite controlarea criminalilor care au ieșit din închisoare", a declarat postului public de radio din Polonia reprezentantul ministerului Justiției.

Michał Woś a adăugat că statul trebuie să asigure, în primul rând, siguranța copiilor, nu să fie preocupat de anonimatul persoanelor care au săvârșit crime cu caracter sexual. În opinia lui, retragerea anonimatului va reprezenta o pedeapsă pentru pedofili, alături de răspunderea penală.

190
Tagurile:
registru, viol, Pedofilie, Michał Woś, Polonia
Tematic
Un diplomat francez a fost condamnat pentru pedofilie - victima e chiar fiica sa
Senatul Berlinului, implicat într-un scandal legat de „experimentul pedofil”
(VIDEO) Minoră, violată la Vadul lui Vodă de un recidivist și prietenul său
O polițistă a fost amenințată cu un cuțit și violată. Detalii groaznice
Polonia declanșează un război împotriva totalitarismului ideologic în UE
România, pusă la zid alături de Polonia, Ungaria și Bulgaria
Tăriceanu, solidar cu Polonia: este o ţară care merită toată admiraţia
Fost ministru polonez de Externe: Polonia ar putea părăsi UE

Загрузка...