Mâna lui tata

Cum poţi fi un părinte mai bun în 2018. Iată 5 metode simple

235
(reînnoit 13:33 06.04.2018)
Începutul unui nou an este un prilej de reflecţie cu privire la cum am vrea să fie acest an şi ce am dori să schimbăm în bine în viaţa noastră, inclusiv în relaţiile cu cei dragi. Cum puteţi să vă îmbunătăţiţi relaţia cu copiii şi să fiţi un părinte mai bun în 2018

BUCUREŞTI, 3 ian — Sputnik, Doina Crainic. Iată câteva recomandări, prezentate de centruldeparenting.ro, referitoare la cum putem fi părinţi mai buni în 2018:

1. În primul rând, părintele trebuie să stabilească limpede care sunt lucrurile importante în relaţia sa cu copilul şi care sunt limitele pe care acesta nu trebuie să le încalce. Copilul trebuie să ştie clar că nu trebuie să treacă peste aceste limite impuse de părinţi. De exemplu, cel mic nu trebuie să stea în faţa ecranelor mai mult de o oră pe zi, iar acest lucru trebuie respectat, în ciuda protestelor copilului. Regulile trebuie stabilite împreună cu el, trebuie să i se explice de ce este bine să fie respectate, astfel încât să ştie precis ce aşteptări au părinţii de la el. Totodată, părintele trebuie să manifeste consecvenţă în impunerea limitei, altfel copilul nu si-o va asuma şi nu va învăţa să respecte reguli.

2. Atunci când părinţii manifestă mai multă empatie faţă de copiii lor, comunicarea cu aceştia devine mult mai uşoară. Arătaţi-i copilului că îi înţelegeţi trăirile şi că sunteţi atenţi la nevoile şi dorinţele lor reale. Astfel, trebuie să îi ascultaţi mai mult pe copii, să nu îi judecaţi, să le înţelegeţi reacţiile. Pentru a le transmite că aţi înţeles corect mesajul lor, reformulaţi-le spusele sau exprimaţi în cuvintele voastre emoţiile lor.

3. Pentru a avea o relaţie bună cu cei apropiaţi, este bine să nu fii stresat sau îngrijorat, de aceea este recomandabil să îţi oferi un răgaz pentru a te relaxa şi a te ocupa de un lucru care îţi face plăcere: fie sport, fie lectură sau un hobby, măcar 15 minute pe zi. Astfel, vei putea dobândi mai multă linişte interioară, deconectându-te de la problemele zilnce, dar vei putea să şi îmbunătăţeşti relaţia cu partenerul şi copiii.

4. Este foarte importantă atitudinea mentală, gândurile pe care le ai faţă de tine însuţi. De exemplu, dacă o mamă cu o fetiţă de 4 ani şi un băieţel de câteva luni se acuză pe sine spunându-şi că nu are timp să se mai ocupe de fetiţă după naşterea băieţelului şi că nu este o mamă bună, acest lucru o blochează şi o împiedică să mai găsească soluţii.

„Ascultă ce fraze îți spui ție însăți în mintea ta atunci când lucrurile nu ies așa cum îți doreșți… și vezi dacă nu cumva te judeci, te învinovățești sau te biciuiesti cu cuvintele. Atâta timp cât vei lasă vocea criticii interioare să domine, îți vei pune piedici în evoluție. Poți schimba lucrurile având încredere în tine, acceptându-te așa cum ești, manifestând compasiune față de tine și spunându-ţi cuvinte de încurajare", scriu psihologii de la centruldeparenting.ro.

5. Nu în ultimul rând, ca părinţi trebuie să creăm momente de relaţionare reală cu copiii noştri. Copiii, cel puţin până la vârsta adolescenţei, preferă să petreacă un timp de calitate cu părinţii lor. Nu lăsaţi ca televizorul, laptopul, tableta sau smartphone-ul să creeze distanţă şi separare între voi, chiar dacă acestea reprezintă astăzi tentaţii tot mai mari pentru tineri. Când eşti cu copiii, trebuie să fii cu adevărat prezent acolo, alături de ei, iar mintea să nu îţi fie la sarcinile de la serviciu, chiar dacă acestea au rămas neterminate.

235
Tagurile:
sfaturi, relație, părinți, copii
Școala

Vor purta profesorii mască la ore? Autoritățile, anunț de ultimă oră

36
Directorul general al Institutului de Sănătate Publică, Simona Pârvu, vine cu lămuriri privind purtatul măștii la școală atât de elevi cât și de profesori. Ce recomandări sunt pentru recreații.

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik. Ghidul sanitar care va transmis școlilor – să sperăm până pe 14 septembrie – va cuprinde și prevederi referitoare la purtarea măștii atât de către elevi, cât și de cadrele didactice.

Simona Pârvu, directorul Institutului Național de Sănătate Publică, a făcut câteva precizări în legătură cu ghidul sanitar așteptat de toate unitățile de învățământ din România.

”Noi am formulat niște recomandări pe care le-am transmis mai departe. Printre acestea se numără distanțarea de un metru între bănci, purtarea măștii în recreație, dar nu și în timpul pe care îl petrec copiii în clasă”, a spus Pârvu.

În ceea ce privește numărul de copii ce revin la școală, decizia va fi luată de fiecare unitate de învățământ în parte, în funcție de numărul de elevi, de spațiu, de personalul didactic și de numărul de cazuri de infectare.

”Profesorii vor purta mască tot timpul, în clasă”, a explicat oficialul.

Pârvu este de părere că măsurile de organizare a anului școlar trebuie gândite punctat pentru fiecare unitate de învățământ în parte, iar pregătirile locale ar trebui să înceapă deja.

Așa cum ne-au obișnuit, decidenții politici se contrazic. Mai exact, declarația șefului INSP contrazice anunțul pe care l-a făcut premierul Ludovic Orban. Primul ministru a declarat că, în școli, acolo unde începe activitatea normal, va fi necesar portul măștii pentru toată lumea: elevi, personal didactic, personal didactic auxiliar.

36
Tematic
Copii dificili? Ce pot face părinții în vacanță, în absența profesorilor
MEC rezolvă perfecționarea profesorilor cu televizorul. Mesajul Monicăi Anisie
Părinții: ”Profesorii, directorii vor ști abia atunci cum să se organizeze”

Загрузка...
Un enfant cache les yeux

Simptome care indică faptul un copil trebuie dus la psiholog cercetător rus

35
(reînnoit 18:36 12.08.2020)
Care sunt simptomele care indică o tulburare nervoasă la copii? Un cercetător de la Academia Rusă pentru Educație a vorbit, în cadrul unei conferinţe, despre semnele care pot indica faptul că un copil trebuie dus la psiholog de către părinţi.

BUCUREŞTI, 12 aug – Sputnik. Tulburări de somn, reacții inadecvate la situațiile de zi cu zi, mișcări obsesive, toate aceste simptome pot reflecta probleme neurologice la un copil, a declarat Mariana Bezroukikh, academician la Academia Rusă pentru Educație, cercetător șef la Institutul de Fiziologie a Dezvoltării, în timpul conferinței „Noul an școlar în vremea pandemiei: procesul de adaptare”.

„Tulburările de somn sunt unul dintre simptomele care indică o reacţie toxică la stres”, a spus academicianul, adăugând că, dacă cel mic începe să plângă fără motiv și exagerează un lucru neînsemnat, fără a putea să se calmeze, atunci trebuie apelat la ajutorul unui specialist. De asemenea, părinţii trebuie să recurgă la această soluţie şi dacă cel mic „se plânge de dureri de cap, dureri abdominale, dureri spasmodice” sau „face mișcări obsesive”, a continuat specialista, citată de Sputnik France

Printre semnele care apar la copiii „cu tulburări nervoase” se numără contracțiile, ticurile și faptul că îşi frânge mâinile.

Specialista a mai menționat că, cel mai adesea, aceste simptome apar la copii doar într-o situație stresantă. Potrivit acesteia, stresul prin care trece un copil îi poate agrava bolile cronice deja existente.

Masuri preventive

Mariana Bezroukikh a subliniat că este important ca părinţii să nu înceapă un tratament pentru copii fără a consulta un medic, deoarece toate sedativele pot „avea o reacție paradoxală”.

Pentru a preveni debutul stresului la copilul lor, părinții pot lua măsuri preventive precum stabilirea unei rutine zilnice, monitorizarea alimentaţiei și implicarea copilului în activităţi fizice regulate, a mai recomandat ea.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

35
Tagurile:
psiholog, Copil
Tematic
Soldații americani au împușcat doi civili în Siria, inclusiv un copil - surse
Părinți, arătați-le profesorilor cum se educă un copil: a venit vacanța!
Inundații în Evia - Grecia: cel puțin șapte morți, printre care și un copil
Copil de 4 ani, în atenția medicilor: suspect de coronavirus
Împuşcături în Londra: Trei adulți şi un copil răniți - VIDEO
Românii din Germania, măsură anunţată: bonusuri pentru familii - 300 de euro / copil

Загрузка...