Votka

Apel al autorităților: nu amestecați berea cu votca!

211
(reînnoit 16:19 02.01.2018)
Poktanju, acest cocktail bombă din votcă și bere, ar putea dăuna sănătății, a avertizat cetățenii țării radiodifuzorul central al Coreei de Nord

BUCUREȘTI, 2 dec — Sputnik. Sfatul a fost formulat în legătură cu sărbătorile și vacanța de iarnă.

"Votca, pe parcursul serii, nu trebuie consumată în cantitate care depășește echivalentul a 80 de centilitri de alcool și este mai bine ca să fie băută separat de bere ", a povățuit postul de radio citat de agenția Yonhap de la Seul.

Potrivit sursei, "în timpul iernii, corpul consumă multă energie termică pentru a menține temperatura corpului. Mai ales, daca abuzati de băuturi alcoolice sau amestecați votcă cu bere, aceasta poate avea un efect negativ asupra inimii si ficatului, organe care joacă un rol important în balanța termică a corpului".

Avertizarea emisă la Phenian nu a rămas neobservată în Coreea de Sud. Un transfug din nordul peninsulei a mărturisit că, înainte de 2010, un om de rând nu amesteca niciodată votcă cu bere, ba chiar nu-și putea imagina așa ceva.

”Dacă avertismentul a fost dat de radio, înseamnă că obiceiul de a amesteca cele două băuturi s-a răspândit în societate”, a precizat al.

Agenția susține că, anterior, doar elita societății nord-coreene era familiarizată cu berea, votca și amestecul lor zis poktanju.

211
Tagurile:
berea, Votca, apel, consum, Radio, Coreea de Nord
Tematic
Votca: în obiectivul Dumei de Stat a Rusiei
(FOTO) Google va produce propria votcă

Загрузка...