Avion

Studiu: Somnul în avion ne poate afecta sănătatea

125
(reînnoit 10:55 02.05.2018)
Persoanele care dorm în timpul decolării sau aterizării avionului riscă să aibă probleme cu aparatul auditiv

BUCUREȘTI, 2 ian — Sputnik. Pasagerii care dorm în timpul decolării și aterizării avionului riscă să-și afecteze auzul, scrie Independent, cu referire la un studiu al Școlii de Medicină din Harvard.

Autorii studiului menționează că în timpul creșterii altitudinii mulți oameni simt cum li se "înfundă urechile". Acest fenomen este legat de faptul că presiunea din interiorul urechii nu coincide cu presiunea din afară. De regulă, de această senzație neplăcută se poate scăpa dacă căscăm gura, permițând intrarea unui flux de aer în canalul subțire al urechii, numit "trompa lui Eustachio".

În cazul în care pasagerul doarme, nu va avea posibilitatea să-și echilibreze presiunea din timpan. Drept urmare, canalul se poate bloca, ceea ce va duce la o barotraumă auditivă.

Potrivit savanților, în unele cazuri, când trompa lui Eustachio se blochează pentru o perioadă îndelungată, se poate dezvolta o infecție care provoacă formarea unui lichid în spatele timpanului, care provoacă dureri și probleme cu auzul.

Cercetătorii subliniază că riscul unei afecțiuni poate fi evitat dacă ne abținem de la somn în timpul decolării sau aterizării.

125
Tagurile:
aterizare, afecțiuni, barotraumă, sănătate, Ureche, decolare

Загрузка...