Laborator

La ce ne așteptăm? În SUA s-a dat liber la experimente cu virusuri mortale

185
(reînnoit 19:26 20.12.2017)
Autoritățile americane au ridicat prohibiția asupra manipulărilor cu agenți patogeni

BUCUREȘTI, 20 dec — Sputnik. Institutul Național pentru Sănătate din SUA a anulat interdicția asupra efectuării experimentelor cu virusuri mortale.

"Cercetarea este importantă pentru a ne ajuta să identificăm, să înțelegem și să dezvoltăm strategii și măsuri eficiente de profilație împotriva agenților patogeni care evoluează rapid, punând în pericol sănătatea societății", se spune în comunicatul institutului.

Autoritățile americane au interzis în anul 2014 cercetările în cadrul cărora erau efectuate experimente cu virusul de gripă, sindromul respirator sever acut (SARS) și MERS. Interdicția a fost introdusă după ce în unele laboratoare de stat au fost identificate cazuri de manipulare necorespunzătoare a unor agenți patogeni potențial periculoși.

Activitatea cu aceste trei viruși vor continua în cazul în care experții vor decide că efectul benefic este mai mare decât riscul suportat, afirmă reprezentanții institutului.

"Avem responsabilitatea de a ne asigura că studierea agenților patogeni este efectuată în mod responsabil și că vom lua în considerație riscurile potențiale pentru securitatea biologică, a spus directorul institutului", Francis Collins.

185
Tagurile:
MERS, sindromul respirator sever acut, SARS, Laborator, virus, Francis Collins, SUA
Tematic
Infecția cu virusul Coxsackie: Cum să evităm contaminarea
Virusurile: inamice sau prietene?
Epidemie la stațiuni în Turcia? În Moldova se întorc copii cu virusul Coxsackie
Avertisment din SUA: un virus mortal va lovi Europa
Oamenii de știință cred că sunt pe punctul de a-i veni de hac virusului HIV
Alertă maximă. În Moldova începe vaccinarea urgentă împotriva virusului gripal

Загрузка...